Není zvětšení, jako zvětšení – jde to i bez jizev

Téma zvětšování prsou probíráme s MUDr. Davidem Tomáškem, atestovaným plastickým chirurgem z centra estetické plastické chirurgie Precizia v Praze.

Zvětšování prsou patří mezi nejžádanější zákroky estetické plastické chirurgie u nás. S jakými představami ohledně vysněného poprsí k Vám nejčastěji klientky přicházejí?

zoom Zvětšit

MUDr. David Tomášek, www.precizia.cz

Předně je to touha po krásném a plném dekoltu, která je u řady žen splnitelná prostřednictvím zvětšovací operace silikonovými implantáty. S klientkou si v rámci nezávazné odborné konzultace ujasníme její představy o výsledné velikosti a tvaru budoucích prsou. Následně vybíráme správný typ a tvar implantátu. V neposlední řadě je nutné zvolit vhodný operační postup tak, aby výsledný efekt splnil přání klientky.

Co to znamená, zvolit „vhodný operační postup“?

Jedná se zejména o umístění prsního implantátu – pod prsní žlázu nebo pod sval – a umístění samotného řezu, kudy se implantáty do těla vkládají. Obecně známé a nejvíce používané řezy jsou prsním dvorcem či podprsní rýhou, které jsou sice snadnější pro operátora na vložení implantátů, ale z mého pohledu přináší klientce jednu velkou nevýhodu, a tou je viditelnost jizev po operaci.

Obavy žen, že jizvy budou po operaci příliš vidět, jsou jistě zcela na místě. Lze jim nějak předcházet?

Do jisté míry. Zvětšování prsou je chirurgický výkon intervenční, tedy zákrok, při němž se mechanicky zasahuje přes povrch těla - kůži. Kůže se v místě operačního řezu musí zahojit, což je zákonitě spojeno se vznikem jizev.

Výsledný vzhled a velikost jizvy je naprosto individuální a závisí na mnoha faktorech, jako proces hojení, genetické dispozice jedince, typ kůže a další. Nemůžeme tedy zcela jistě dopředu říci, jak bude jizva vypadat. Vzhled jizvy sice lze částečně korigovat, ale musíme brát v úvahu, že jizva na dotyčném místě zůstane a nelze je nikdy zcela odstranit.

Takže se musím spokojit s tím, že budu mít jizvy na prsou? Existuje i jiné řešení?

Jedním ze způsobů, jak předcházet případnému zklamání z výsledku zvětšovací operace, je umístit řez na místo, kde není na první pohled vůbec viditelný. Toho lze docílit volbou operačního řezu z ohybu pažní jamky, tedy z podpaží. Největší výhodou tohoto postupu je absence jakýchkoliv jizev v oblasti prsou a ve výsledku maximální spokojenost klientky.

Jedná se o komplikovanou operaci?

Tento řez patří rozhodně mezi technicky a časově náročný postup a vyžaduje precizní chirurgickou práci a zejména dostatek zkušeností. Z toho důvodu si na něj v současnosti troufá jen málo operátorů. Především je nutné správně umístit řez v podpaždí v místě kožní vrásky. Tím docílíme toho, že při normálním postoji s pažemi u těla dobře zhojený řez prakticky zanikne. Jediná jizvička je schovaná v ohybu kůže v pažní jamce. Můžeme tedy hovořit o „bezjizvém“ zvětšení prsou.

Jak jste se s tímto postupem seznámil?

S tímto operačním postupem jsem se poprvé setkal v roce 1991 na své první stáži na prestižních klinikách v Los Angeles a San Diegu v USA a od prvních chvil jsem začal vnímat jeho zřejmé výhody - téměř neviditelná jizva a vhodnost pro vložení implantátu pod prsní sval.

V průběhu doby jsem praktikoval různé směry řezu v podpaží, na které poukazovali slavní kolegové, a ustálil jsem svůj operační přístup na místě, které je pro pojem „bezjizvost“ ideální.

Kolik žen tento postup využívá a jak jsou s ním spokojeny?

Na naší klinice Precizia patří „bezjizvé“ zvětšení prsou mezi nejžádanější operace vůbec. Provádíme je již téměř dvacet let a mou velkou satisfakcí je, že naše klientky jsou s výsledky maximálně spokojeny. Oceňují přirozený vzhled prsou a „bezjizvost“ zejména v intimních chvilkách, kdy často ani jejich partner nepozná, že jsou prsa zvětšená plastickou operací.

img

Při „bezjizvém“ zvětšení prsou zůstávají prsa bez nevzhledných jizev.

Není tedy „zvětšení jako zvětšení“. Kde takový zákrok mohu podstoupit?

Rozhodně u atestovaného plastického chirurga, který má dostatek zkušeností konkrétně s tímto zákrokem, ideálně v průběhu zimních měsíců. U nás na klinice momentálně probíhá na "bezjizvé" zvětšení prsou mimořádná akce a termíny se rychle plní. Zájemkyním doporučuji se objednat na nezávaznou konzultaci co nejdříve.

Děkuji za rozhovor.

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.