Články autora Alžběta Šerá

  • Důkladný manuál pro jemné vlasy

    Důkladný manuál pro jemné vlasy

    Jsou věčně splihlé, bez života, pramínkují se, poletují a rychle se mastí. O čem je řeč? O jemných vlasech. Navíc výčet negativ s nimi spojených není ani zdaleka konečný. Jejich majitelky vypadají, jako by na hlavě měly „tři chlupy“, vlasy jsou náchylné k poškození, s přibývajícím věkem se jejich kvalita prudce zhoršuje. Existuje na jemných vlasech vůbec něco pozitivního?

  • Dámské účesy v období baroka a rokoka

    Dámské účesy v období baroka a rokoka

    Kolik času věnujete ráno svému vlasovému porostu? Pět minut, deset, či dokonce půl hodiny? Ač jsou ženy dnes ochotné strávit u kadeřníka i předlouhé dvě hodiny, není to nic v porovnání s barokními dámami. Představte si, že ráno velmi časně vstanete, a dva vaši přátelé vás budou česat až do podvečerních hodin, aby vám to na plese slušelo. 

  • Cup and Up - nová éra modelace prsou?

    Cup and Up - nová éra modelace prsou?

    S přibývajícími léty u žen dochází k neodvratnému procesu ztráty tvaru a poklesu prsou. Ženy proto hledají spásu a pomoc v modelaci či augmentaci.  Zatím poslední novinkou z kategorie Minimally Invasive Mastopexy (MIM) je technika pocházející z Izraele zvaná Cup&Up. Výsledkem by měl být přirozený a pevný dekolt.

  • Tradiční čínskou medicínou proti stárnutí

    Tradiční čínskou medicínou proti stárnutí

    Ač jde o soubor vědomostí starý několik tisíc let, je staré čínské léčitelství stále aktuální. Z větší části je toto umění tvořeno bylinkářstvím. Mnohé látky, užívané v něm před stovkami let, jsou dnes součástí nejmodernějších léků či krémů.

  • Historie podprsenky

    Historie podprsenky

    Pro většinu žen je dnes samozřejmostí příjemná, měkká a siluetě i výstřihu lichotící podprsenka. Málokterá by volila něco jiného, například korzet. Historie tohoto kusu spodního prádla je ovšem překvapivě krátká a nesamozřejmá.

  • Konec anonymity na internetu? (1)

    Konec anonymity na internetu? (1)

    Skutečnost, že internet je nástrojem komunikace, není žádná novinka. Jeho uživatelé ovšem dlouhou dobu zůstávali anonymní, používali přezdívky a avatary, a místo vlastní podobizny se ukrývali za obrázkem Supermana nebo víly Amálky. Mnozí zvedali varovný prst před nebezpečím zneužití osobních údajů a média nešetřila radami, jak nejlépe ochránit své virtuální (a tím i skutečné) soukromí. 

  • Rozhovor s Vlastimilem Svobodou

    Rozhovor s Vlastimilem Svobodou

    Dámy a pánové, čtete-li tyto řádky, jste právě přítomni malinkému historickému okamžiku - prvnímu interview v nové rubrice nové verze Omlazení.cz. A mně se dostalo té cti posadit do „horkého křesla“ jednoho z tvůrců tohoto projektu - grafika pana Vlastimila Svobodu.

  • Omlazující kosmetika slavných panovnic

    Omlazující kosmetika slavných panovnic

    V každém století si ženy toužily uchovat krásnou, zdravou a mladistvou pokožku co nejdéle. A stejně jako ženy dnes byly tomuto cíli ochotny mnohé obětovat, podstoupit nepříjemné či dokonce bolestivé procedury.