Články autora Alžběta Šerá

  • Chemie v koupelně II. - Kyselina mandlová

    Chemie v koupelně II. - Kyselina mandlová

    Ještě jste o ní neslyšeli? Honem to napravte! Kyselina mandlová se stává velkým hitem, a to rozhodně nikoli bezdůvodně. Jde o jednu z tzv. AHA kyselin, o nichž se můžete více dozvědět např.

  • Úžasné EKO metody: Čištění pleti olejem

    Úžasné EKO metody: Čištění pleti olejem

    Cože? Mýt se lepkavým mastným hustým olejem? Proč ne - myjí se jím i novorozené děti.

  • Chemie v koupelně I. - AHA kyseliny

    Chemie v koupelně I. - AHA kyseliny

    Tímto pojmem nejsou označovány chemikálie, po jejichž použití budete osvíceni náhlým prozřením. Jde o alfa-hydroxylové kyseliny, skupinu ve vodě rozpustných kyselin, které se přirozeně vyskytují zejména v ovoci (původ kyseliny se často odráží v jejím názvu), mléce či cukrové třtině.

  • Aplikace make-upu: 2) houbičkou a spol.

    Aplikace make-upu: 2) houbičkou a spol.

    Čím nejlépe nanášet make-up? Prsty, houbičkou, štětcem? Každá žena by dala ruku do ohně za jiné nářadí.

  • Aplikace make-upu: a) štětcem

    Aplikace make-upu: a) štětcem

    Houbičkou, štětcem nebo prsty? Jak a čím správně nanést make-up, to je, oč tu běží. Myslíte, že znáte všechny finty? Možná budete překvapeny.

  • Styly nejen módní: Preppy

    Styly nejen módní: Preppy

    Subkultura označovaná jako ?preppy? pochází z USA. Preppy vyjadřuje především životní styl a s ním související způsob oblékání, chování či dokonce volbu školy.  "Prep" je někdo, kdo o svůj vzhled dbá natolik, aby vypadal dobře, ale ne až příliš dokonale. Je konzervativní, ale uvolněný. Preppy znamená eleganci, čisté a jednoduché linie i ležérnost.

  • Jak na to: Dokonalé (nejen) rudé rty

    Jak na to: Dokonalé (nejen) rudé rty

    Rudé rty byly, jsou a budou nesmrtelným trendem v líčení. Jsou sexy, jsou svůdné, jsou glamour. Jenže také neodpustí žádnou chybu a zvýrazní případné nedokonalosti rtů. Jak tedy docílit bezchybného, dlouhotrvajícího efektu?

  • Styling pro velmi jemné vlasy

    Styling pro velmi jemné vlasy

    Dámy s jemnými  vlasy se většinou shodnou, že objemu není nikdy dost. Představme si různé typy přípravků, kterými lze dosáhnout nadýchanějších vlasů, i když vás příroda příliš neobdařila. Zaměříme se na ty, které nejsou běžné, a příliš se o nich nemluví.

  • Nejlepší střih a úprava jemných vlasů

    Nejlepší střih a úprava jemných vlasů

    Nenechte se ovlivnit mýty o střihu jemných vlasů! Není pravda, že jemné vlasy musí být spíše kratší, nebo sestřiženy do jedné délky. Ani nemusí být postupně sestříhány, aby se „odlehčily“. Nezáleží ani tak na tom, že máte jemné vlasy, jako na tom, jaká je jejich kvalita. Stejně tak neplatí, že vytvořit z jemných vlasů krásný účes je věc nemožná, a že vůbec nejlepší je nosit mikádo. 

  • Účesy pro jemné vlasy

    Účesy pro jemné vlasy

    Jemné vlasy nejsou vždycky nevýhoda - pro jejich lehkost a poddajnost je s nimi možno vytvořit účesy, o kterých si ženy vlasy mnohem více obdařené mohou nechat jenom zdát. Buďte kreativní! I s jemným chmýřím na hlavě můžete být skutečně chic.