Ahojki, rozhodla jsem se, že něco málo zhubnu, ale hlavně chci jíst zdravě a chci aby mi jídlo něco dalo. Tak jsem si řekla, že obměním spíž a mimo jiné koupil ai bulgur. No jo, ale co s ním?

Fuj, ten mi ale vůbec nechutná! Zkus koupit kuskus, to je de fakto to samé, jen trošku jiná chuť, já na něm poslední dobou dost ujíždím.
Obojí se dá připravovat nasladko i normálně k masu, je to jen na tobě.

arrow
Neprodává v Bazaru

Bulgur ej moc dobrý! Mám ho radši než třeba kuskus nebo quinou. Vcelku s ním jde dělat vše co s kuskusem, quinuou, jáhly, rýží...později přihodím recepty.

Základní příprava bulguru je strašně jednoduchá: Do vroucí vody dám kostku zeleninového bujónu, nechám rozpustit, nasypu bulgur a nechám přejít varem, vypnu hořák, přiklopím pokličkou a nechám 20 minut dojít. Pak přecedím přes sítko a nechám odkapat přebytečnou vodu. Zeleninový dělám tak, že na začátku přidám mraženou zeleninu a pak podle postupu. Poměr bulguru a vody 1:3
Mě teda chutná víc než kuskus.

No kuskus je defakto těstovina, takže jako mám ráda kuskus, ale zase žádná sláva to taky není. Ten bulgur mi přijde, že je víc takový, nevím jak to říct...cereální, zrníčkový A myslím, že i zdravjěší. Tak zkusím asi ten s tou zeleniou...to zní dobře

arrow
Neprodává v Bazaru

Teka
Něco o bulguru: bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s ořechovou chutí. Byl základní surovnou již ve starých civilizacích. Jako tepelně zpracovaná potravina je velmi lehce stravitelný, dodává vitalitu a nenadýmá. Je vhodný i pro děti a sportovce. Můžete ho používat samostatně jako přílohu nebo an přípravu různých zeleninových salátů či masových jídel. (zdroj Bio kuchařka Hanky Zemanové)
Bulgurový salát s tofunézou:
Uvařte bulgur (100g na porci) ve vroucí vodě 5 min bez míchání, nechte dojít pod poklicí 10-15min. Vařte v poměru 1díl bulguru na necelé 2 díly vody. Nechte vychladnout nebo propláchněte studenou vodou. Uvařte zeleninu do měkka (mrkev, cibule, petržel, celer nebo jakoukoliv jakou jsi zvyklá dávat do bramborového salátu, např. nakládané okurky), nakrájejte na malé kousky a smíchejte s bulgurem. Přidejte balení tofunézy (může být i bílý jogurt), čerstvě namletý pepř, sůl nebo anpř umeocet.
Naposledy jsem bulgur smíchala s mexickou omáčkou, nakrájeným vajíčkem natvrdo a olivami a byla to mňamka. Možností je nespočet.

arrow
profile_image
kacpo
od 9. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahoj, sice tato stránka už není moc aktuální, ale já jsem se taky rozhodla, že si koupím bulgur, ale nejsem si jistá, jak moc se to dá obměnovat...třeba když si dělám kuskus, tak ho nijak nekořením..jen tam nasypu třeba is amotnou kukuřic a mám hotovo u bulguru by to tak dobré asi nebylo, že?

Já jsem si dělala výbornou a jemnou polévku s květákem a chtěla jsem ji zahustit nastrouhanou bramborou. Jenže jsem je doma neměla, tak jsem ta sypla bulgur a byla vynikající. Dlouho jsem si tak nepochutnala a bylo to celkem i lehké a zdravé.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nedávno jsem po něm také sáhla a výsledek byl takovýto :
uvařila jsem sóju, nakořenila, zakapala olivovým olejem, mezitím jsem orestovala na proužky nakrájené čínské zelí a pórek, pak jsem tam dala tu sóju a na konci přidala udělaný bulgur... kouzlus mňamózus (a odpovídá to tvým nárokům - dietní a pro tělo přínosné)

arrow
profile_image
Desire
od 6. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky mi moc chutná....akorát moc nevím s čím ho dělat :/ Zkusím něco z Vaší inspirace.

Já jsem si jednou dělala z něho moc velkou mňamku - bulgur s oregánovo-rajčatovou omáčkou, posypané balkánským sýrem - šlo by to i s kuskusem, ale já mam radši bulgur s nějakýma omáčkama a pod. a kuskus dávám jako přílohu k masu či rybě, nebo z něho dělám obdobě rizotu s krabíma tyčinkama

Reaguji na framboise:
Díky za tip, právě jsem dojedla burgur s pečeným kuřátkem a chutnalo to božsky! Budu zkoušet i další recepty, salátek by také byl určitě výtečný

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené