arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Mě se teď zrovna líbila konvice z Lidlu, asi za 700 s nastavením teploty a tohle všechno, ale říkám si, že na každý čaj, i na zelený, by ta voda měla být převařená a pak už chladnoucí teprve zalít ten čaj. Takže nechápu, proč si ohřívat vodu na čaj třeba jen na 80 stupňů (ale zase po ránu by se to hodilo, to ne že ne )

arrow
profile_image
Dendínka
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rychlovarná konvice je určitě pohodlnější, tolik to netrvá a navíc i ta údržba mi přijde přijatelnější. Známým ale nedávno nějak zkratovala (nerozumím tomu) a začalo jim hořet v bytě. Takže určitě dávej pozor na to, abys ji vypojovala ze zásuvky, případně odstavit konvici mimo ten podstavec.

Cituji Dendínka: zkratovala (nerozumím tomu)

k tomu stačí málo...
když ji necháváš právě zapojenou, tak se ti na to topný těleso dostane nějaké nečistota, proběhne třeba chem reakce a plus ten proud a je to... Ale taky mohli narazit na vadnej kousek...

arrow
profile_image
Jerome
od 23. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, tak to já jsem pro klasickou konvici. Mám tedy zkušenost s obojím, elektrická mi vydržela jen rok a čajovou mám už třetím a vše v poho. Určitě je to o výrobci a kvalitě výrobku, ale i tak... Líbí se mi na nich jejich design, jsou bezpečnější a jak je tu psáno výše, v čajovnách používají konvice na plyn. Co se týká rychlosti vaření, tak ten rozdíl v čase není tak velký. Když budeš na vodu čekat o 2 minuty dýl, nic se podle mě nestane Pokud chceš tip, tak krásné pískající konvice mají tady

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na Jerome: Konečně někdo, kdo je pro klasiku Dělali jsme pokus, kdy jsme dali vařit litr vody do rychlovarné a do hrnce(takže jako konvice). Rychlovarka to zvládla za 4 minuty a hrnec něco kolem 7,5 min. Po ránu se počítá každá minuta, takže jsme se rozhodli pro rychlovarnou. No ale až budu mít indukční vařič, půjdu do klasiky, tam by to mohlo fungovat o něco lépe

Já taky vyzkoušela obě a jsem pro klasiku. Vaříme na plynu, a doba, než se voda uvaří, není nikterak dlouhá. V té klasické vaříme vodu už přes dva roky a naprosto v pohodě jsme si zvykli. Rozhodně se v dohledné době nechystáme ji vyměnit. Jestli to uděláme vůbec někdy
Líbí se mi designově, takže opravdu nemám důvod měnit.Řekla bych, že je to vše jen o zvyku

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji darig: Poslední konvice Bosch za tisícovku nám odešla po roce, tak zvažuji klasickou konvici.

Mám AEG Blackline v nerezu, je bez spirály (topnice je zadělána do dna) po oddělení víka začne fungovat jako normální hrnec a dá se v ní i vařit, ona totiž pak nevypne - vnitřní termostat udržuje bod varu. Bez jediné závady funguje 23 let klasickou konvici už nikdy.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené