Hledám inspiraci, co připravit jako malé pohoštění k vínu pro dva. Většinou jen nakrájím na malé kousky sýr, chtělo by to něco originálnějšího Co děláte vy?

arrow
profile_image
Mirindík
od 6. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj,
já dávám olivy, více druhů, různě plněné, sýr - také různé druhy, případně nějaké pikantní čabajky. Také udělám vhodnou pomazánku. Samozřejmě záleží na "velikosti" pohoštění a chuti jedlíků Také hroznové víno nesmí chybět Nebo jsem si oblíbila schwarzwaldskou šunku

arrow
profile_image
trelumos
od 1. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sýr, pečivo, jablka, hroznové vino a ořechy, všechno dám na velký talíř a každy si bere co se mu zachce

arrow
profile_image
tirafa
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nastrouhaný sýr smíchaný s majonézou a čenekem natřu na kolečka rohlíků a přidám kostičku ananasu. Kombinace pro někoho třeba nezvyklá, ale výborná. Nebo na francouzskou bílou bagetu máslo, na to solenou tresku (stačím malinko) a na to kolečko cibulky.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No můj přítel má k vínu nejraději ten sýr (goudu, rechtoek, maasdam a tak).
K bílému vínu se hodí cibulový koláč. Mám Pohlreichovu knížku, tam je recept.
Dále se k bílému hodí obložený talíř nějakou kvalitní šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou + kvalitní pečivo.
Myslím, že k oběma se hodí pokrájená mozarella na kolečka a plátky rajčat - hezky naservírovat na talíř.
Další drobnost, která měla celkem úspěch: Koupit listové těsto, rozválet na placku, posolit, pokmínovat, posypat strouhaným sýrem, nakrájet rádýlkem na kostišky a dát upéct.
My si jinak k vínu ještě děláme saláty, třeba tuňákový = rajčata + zelená paprika na drobounké kostičky, sůl, čerstvá bazalka, panenský olivový olej a konzerva tuňák řezy v rostlinné, oleji.

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Žraloček: Další drobnost, která měla celkem úspěch: Koupit listové těsto, rozválet na placku, posolit, pokmínovat, posypat strouhaným sýrem, nakrájet rádýlkem na kostišky a dát upéct.

To je u nás velice oblíbené. Já ale nesypu sýrem, ale různým kořením

Cituji Žraloček: Další drobnost, která měla celkem úspěch: Koupit listové těsto, rozválet na placku, posolit, pokmínovat, posypat strouhaným sýrem, nakrájet rádýlkem na kostišky a dát upéct.

to kdysi dělala mamka a bylo to moc dobrý

zajímavá je ta kombinace sýr, šunka, jablko. To vyzkouším.

když jsme byli před x lety v chorvatsku, tak nám tam domácí udělali večeři a říkali, že k vínu není dobré dávat hroznové víno, že se ty chutě příliš mísí, že je vhodnější jablko.

arrow
profile_image
Markvitka mojeid
od 1. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

sušenkyK sýru a vínu jsou vynikající tyto sušenky. Můžu se po nich utlouct, mají je všude a jsou hrozně levné

Cituji mitternacht: Cituji Žraloček: Další drobnost, která měla celkem úspěch: Koupit listové těsto, rozválet na placku, posolit, pokmínovat, posypat strouhaným sýrem, nakrájet rádýlkem na kostišky a dát upéct.

To je u nás velice oblíbené. Já ale nesypu sýrem, ale různým kořením

my sme doma sypali vždycky kmínem a solí, já to nedávno zkoušela jak s kořením, tak s tím sýrem, moc dobré oboje okamžitě se po tom slehla zem

A jinak k vínu nakrájené pečivo, salámy, sýry
Aa jako normální jídlo asi nějaké těstoviny za mě teda

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

většinou se k vínu přijídá nějaká směs síru třeba s nějako zapečenou bagetkou s bylinkovým máslem..

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já dělám klasickej obl. talíř, šunky, paštiky, různé sýry, nakládanou zeleninu, pak dělám ještě zeleninový taliř s česnekovým dipem k tomu a pak miluju si máčet jakékoliv tyčinky třeba v hermelínový pomazánce. Ovšem nejlepší je česnekovka na rohlíku+ mandarinka

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máme rádi tvrdý sýr s pomerančem a hroznovým vínem. Pak dělám kolečka z listového těsta sypané kmínem a posolené.Olivy, rybí očka na kolečkách bagetky a ono je toho víc

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky volím klasiku - sýry /gouda, hermelín, blátácké zlato popř. uzené minimozarelky, jadel, ementál, nivu a další dle chuti/, k tomu vždy hroznové víno, jablko, mandarinku.

Případně talíř s různými druhy šunky, salát Caprese.

Mističku s nakrájenou bagetkou pro "žravce", kteří potřebují zakusovat pečivo. Když vím, že bude větší hlad tak namáznu nakrájenou francouzkou bagetu máslem či pomazánkou, salátem. Jednohubky s nivovou pomazánkou a hroznovým vínem a další sýrové jednohubky s ovocem.

Nic se mi tak k vínu nehodí jako sýr. Olivy nejíme, ale kdyby jsme jedli, tak dokáží taky víno dobře doplnit. Nebo prostě jednohubky dle chuti.

Dělám závitky z listového těsta (nebo croissantového, když seženu ) : rozválím, potřu rozmačkaným česnekem, pokladu plátky šunky, posypu strouhaným uzeným sýrem, kořením na pizzu, špetkou červené papriky, zatočím, zabalím do folie a dám do chladu. Až ztuhne, nakrájím na tenké kolečka ( asi 0,3 cm ) a upeču do zlatova na 200´ C.
Hodí se k pivu i k vínu.

arrow
profile_image
nk20
od 18. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My si k vínu děláme často sýrové nebo masové fondue. A k tomu různé druhy dipů.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené