arrow
profile_image
Lusasita
od 2. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dostali jsme hodně kořenové petržele a nevím, co s ní, jak ji zužitkovat, než mi zplesniví. Nemám ji kde skladovat. Kromě nakrájení do mrazáku mě nic nenapadá. Nevíte někdo nějaký recept, kde se využije hodně petržele? Do polívky se dává kousek, a to nemám šanci rychle spotřebovat.

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa. Minule jsem takhle pekla hovězí a bylo to moc dobré. Můžeš jí dát dost.

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No my dávali do pisku i mrkev...ale měli jsme sklep.

Cituji Kelča: spolu s mrkví a cibulí k pečení masa

To dělala vždycky moje mamka a bylo to fajn, pěkně to ovoní a někdo to potom i rád jí tu vařeno-pečenou zeleninku

arrow
Neprodává v Bazaru

A co třeba pomazánka?

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Kelča: Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa. Minule jsem takhle pekla hovězí a bylo to moc dobré. Můžeš jí dát dost.

Svíčková na smetaně

Cituji Lusasita: jak ji zužitkovat, než mi zplesniví

Do mrazáku,petržel je v podstatě k ničemu

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Kelča: Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa

také to tak dělám, většinou kuře.. ještě to pak půl hodinky před koncem pečení zaleju červeným vínem.. chytne to takovej parádní šmak
doporučuju petržel nakrájet do více sáčků a dát do mrazáku.. to určitě využiješ..

já mám ráda petrželovou kaši. Petržel se vaří ve vývaru a po změknutí pak rozmixuje. Chutná podobně jako bramborová, jen zemitěji. Je to moc dobré. Použité stejné jako bramborová kaše. Třeba k masu..

Reaguji na Tiakia: nesouhlasím, z petržele se dá dělat spoustu věcí (viz výše), navíc bez ní mnoho omáček či polívek nemá tu pravou chuť

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji martí17: navíc bez ní mnoho omáček či polívek nemá tu pravou chuť

To je jasné,moje poznámka se spíš vztahovala k tomu jak napsala zakladatelka,že dostala velké množství petržele. ne každý může jíst petržel místo brambor například a patlat něco jen proto,že mám petržel zadarmo a pak to nikdo ve finále nejí je k ničemu.Tak to bylo myšleno.

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: Svíčková na smetaně

Je to vlastně to samé, jen to nemixuji a jako přílohu volím většinou brambory.

Cituji Sandí: A co třeba pomazánka?

Taky nápad, když se dělá celerová, tak proč ne petrželová

Cituji XJiťa: před koncem pečení zaleju červeným vínem.. chytne to takovej parádní šmak

Jj, to je nejlepší...skoro jako zvěřina.

Moje tchyne projede robotem - nastavec co ma na bramborak - nebo na struhadle na ty tenší nudličky - petrzel spolecne s mrkvi a pak si to dá do misek nebo sačků na mrazak a má to do polívek, pod maso, k nudlim jak dělají ťamani, na svickovou a tak...

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Udělala jsem si základ - na menší kostičky nakrájenou mrkev, celer, petržel jsem osmažila a po vychladnutí dala zamrazit.

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Petržel miluju. Nakrájím na kostky, dám do mrazáku a přidávám uplně do všeho!
Do polévek (zeleninové, bramborová, luštěninové), pod maso (maso, spousta,ale opravdu spousta kořenové zeleniny, cibule, česnek, hmmm), mixuju na kaši jako přílohu, výborná je taky přidaná do curry. Každý rok dostávám mrkev a petržel od známého ze zahrady, od každého plný prádelní koš a za zimu bez problémů spotřebuji, na jaře už musím kupovat v obchodě. Největší otrava je to čistit, krájet a zmrazit. Jinak kořenová zelenina je navíc fakt zdravá. Z natě pak dělám tabouleh, tam je jí potřeba opravdu hodně, přidávám na těstoviny, do polévek, do karbenátek, na brambory, prostě taky všude. Takové špagety s houbami, česnekem a hladkolistou petrželkou...Ježiš, jdu vařit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené