arrow
profile_image
ata001
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj, od středy budu mít 4 dny volna a ráda bych začala něco péct. Budou to mé první Vánoce mimo domov, takže budu péct poprvé. Prosím o rady a hlavně recepty na cukroví, které se musí nechat uležet - i na perníčky.

Předem moc děkuju

Nevím jestli není ještě brzo. Perníčky by se měly péct koncem listopadu, aby do Vánoc změkly. A ostatní se peče až po Mikuláši.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No, že by se muselo cukroví nechávat uležet 1 a půl měsíce? Takové asi není Ale perníčky určitě už můžeš péct a já nechávám uležet i linecké a vanilkové rohlíčky, ale ty tak 3 týdny. Podle mě můžeš péct prakticky jakékoliv ,,suché'' cukroví (bez krémů, náplní, polev).

arrow
profile_image
Janis87
od 12. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já nenechávám uležet nic ani na to nemám čas, abych začla péct kolik dnů před vánoci..... a na perníčky mám jednoduchý recept, měkké jsou za 3 dny

Babička to dělá takhle: perníčky koncem listopadu, rohlíčky začátkem prosince, po Mikuláši všechno ostatní pečené cukroví, nepečené kolem 18. prosince a plnění kolem 20. prosince.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A můj recept na perníčky:
100g moučkového cukru
1 vejce + 1 žloutek
150g medu
400g hladké mouky
1 prášek do perníku
4 lžíce mléka
+ vejce na potření
Cukr, vejce a žloutek utřeme, přidáme med a promícháme. Postupně přidáváme mouku prosátou s práškem do perníku a mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme v chladu několik hodin uležet (dle mých zkušeností je jedno kolik, občas ho uležet nenechávám a nic se neděje). Rozválíme plát, vykrajujeme tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C do zezlátnutí (asi 10min tuším? raději to hlídat). Můžeš potřít rozšlehaným vejcem, já zdobím klasickou cukrovou polevou.

No, zatím máš fakt čas....my se teda akorát příští týden vrhnem na Vánoční štolu, tvarohovou, byla moc dobrá loni, ale musí se minimálně ty 4 týdny nechat odležet.... ale recept zatím nemůžeme najít

Perníčky mám měkké do 2 týdnu ... (mňam, už se těším na tu vůni)

Cituji bejbee: jakékoliv ,,suché'' cukroví

Cituji bejbee: a já nechávám uležet i linecké a vanilkové rohlíčky, ale ty tak 3 týdny.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zbytek dělám klasicky, recepty na linecké a na rohlíčky jsou vesměs všude stejné, já dávám do všeho cukroví maximálně 1/3 tuku co je psaný v receptu, tak nevím jestli byste byli mým cukrovím nadšené.

Cituji Pethushka: Babička to dělá takhle: perníčky koncem listopadu, rohlíčky začátkem prosince, po Mikuláši všechno ostatní pečené cukroví, nepečené kolem 18. prosince a plnění kolem 20. prosince.

Pečeme stejně, akorát plníme až 23.
Myslím, že si můžeš napéct všechno pečené cukroví a naplnit až později, v chladu vydrží dlouho...

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Myslím, že je ještě brzy. I mě tedy láká něco začít (miluju pečení vánočního cukroví), ale opravdu je teprve polovina listopadu Perníčky dělám první adventní neděli, pak zbytek, krémy a polevami slepím a ozdobím těsně před Štedrým dnem. Perníčky dělám medové, jsou měkké do týdne.

arrow
profile_image
Bugsbunny
od 13. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Být tebou bych zadělala těsto na perníčky, někde jsem četla, že čím déle se nechá uležet, tím jsou perníčky lepší, dokonce tam psali i nějaké pořekadlo "Nejlepší svatební perníčky jsou ty, na které se zadělalo při nevěstině narození." nebo tak nějak, nevím, co je pravdy, každopádně, proč to nezkusit

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Bugsbunny: Nejlepší svatební perníčky jsou ty, na které se zadělalo při nevěstině narození

Wow, tak ty bych s dovolením asi odmítla Také jsem ale narazila na článek, že perníkové těsto je ve své podstatě kvašené (prý to dělá soda) a mělo by se nechat tímto procesem projít, ovlivňuje to pozitivně kvalitu a chuť. Já dávám sody čajovou lžičku (na 700g mouky), těsto nechám 2 dny v míse odležet (mouka nasaje med) a je výborné.

arrow
profile_image
ata001
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem usuzovala z toho, že už prodávají na aukru cukroví po kilech

arrow
Neprodává v Bazaru

Já začínám většinou tak první nebo druhý víkend v prosinci. Uležet nemusím nechávat nic, i perníčky co peču jsou vždy dobré a měké a dělám je zároveň s ostatním cukrovím. Letos ale možná začnu o něco dřív, budu totiž nejspíš péct i na zakázku

arrow
profile_image
Bugsbunny
od 13. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Ivčáááá: Wow, tak ty bych s dovolením asi odmítla

no, já už jsem něco podobně dlouho kvasící dělala, byl to Vatikánský chléb a bylo to v celku dobré, jen když se má dělat s těstem doporučuji kolíček na nos

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené