Byly jsme s dcerkou nakoupit v Lidlu a ona tam viděla pečící plech na 6 medvídků, samozřejmě mně ukecala.
Dneska jsme je dělaly a dala jsem do každého lžičku nugety, jako je to u těch kupovaných. Při pečení ale ta nugeta kleska ke dnu a přilepila se na formu, takže po vyklopení má každý méďa v bříšku díru
Myslím, že je to tím, jak je nugeta hustší a těžší než to těsto, neděláte je někdo doma?

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tu nugetku tam musíš vstříknou injekcí po upečení...kup si nějakou cukrářskou,nebo velkou lékařskou..tahle se třeba plní i smažené koblížky marmeládou v obchodech

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak to by mě nikdy nenapadlo že to plní takhle, super nápad. taky to zkusím a uvidíme jak dopadnu.

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jj takhle to plněj v pekárnách...ono je to logické...

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Janissinka:
to asi ano, ale já když dělám koblihy doma dávám marmeládu předem když dělám kuličku. Tohle se asi dělá strojově ty koule. stejně děkuji za info

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nebo jsem někde četla, že se má dát do formičky trochu těsta- dát péct a až těsto trochu ztuhne, tak dát nugetu (čokoládu), zalít těstem a dopéct.

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na zdena73:
já to taky tak dělám...ale tenhle postup je pro ně rychlejší

No to je právě to, co jsem nechtěla, špinit kvůli 6ti "bobkům" nugety plnící pistoli. Nugeta je tuhá a blbě se to do ní plní. Ideální je nabrat na lžičku a dát rovnou do formičky. V receptech na netu jsem to tak viděla http://bucifousek.webgarden.cz/buchty-moucniky/per nikovy-brumici-s-nutellou-2.html , tak jsem myslela, že mi to projde.

Bohužel méďové vypadaly, jak když je někdo vykuchal.

Cituji lentilkah: Nebo jsem někde četla, že se má dát do formičky trochu těsta- dát péct a až těsto trochu ztuhne, tak dát nugetu (čokoládu), zalít těstem a dopéct.

To je dost riskantní, protože se pečou tak 15-20 min, záleží jaký máš těsto a správně by se prvních 15 minut neměla otvírat trouba, aby ti těsto nespadlo, takže do toho se pouštět raději nebudu.
No nevadí, medvědi už jsou snědený díra nedíra.

arrow
profile_image
lupinka
od 26. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na prskafka:
brumíky taky peču a pokud mám řídké těsto, tak mají děravá bříška. Těsto musí být hustší. Když je první várka nepovedená, přidám mouku. Jinak používám klasické bábovkové těsto a formu vymažu máslem aby se brumíci vyklopili.

Reaguji na lupinka: My právě máme nejraději to bábovkové nebo piškotové těsto, aby to bylo co nejpodobnější těm kupovaným. Do toho tužšího se mi nechtělo jít, protože je to pak takové hutnější, až dusivé. Ještě zkusím marmeládu.
Jinak v tom odkazu je má paní pěkné, ale asi to bude tím, že to perníkové je hutnější.
Vyklopit šly ale dobře, vytřela jsem je mašlovátkem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené