arrow
profile_image
jassica
od 19. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Domácí jogurt - moc "táhlý"
Ahojte, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá podobdnou zkušenost - mám jogurtovač, ale poslední dobou mě odrazuje od výroby domácího jogurtu, že je vždy takový táhlý - jakoby tam byl sliz nebo co??( Nevíte čím to může být? Jogurtovací nádobu mám opravdu dobře vyčištěnou, tak si myslím, že nějaká kontaminace by hrozit neměla.
Navíc se mi nepodařilo udělat jogurt stejně hustý jako jsou kupované, přitom v některých diskuzích holky píší, že jim v něm stojí lžička. A to jsem odzkoušela jako základní jogurtyuž snad všechny - holandií počínaje, chocenákem konče.. Mléko používám polotuč. čerstvé.

arrow
profile_image
Lalaith
od 23. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já teda nevlastním jogurtovač, ale jogurt dělám "podmácku" taky (rozmíchám ve vlažném mléce, naliju do skleniček, nechám jogurtovat). Posledně se mi taky podařil neskutečně slizský jogurt, změnila jsem postup - vždy jsem nechávala několik hodin v teplé vodě, teď jsem ho jenom vložila do peřin... Tak nevím, jetsli třeba nízká teplota nebo krátká doba jogurtování?
Ale nevím jak to jogurtovače mají - jestli je to nastavitelné, byl to jen nápad... Jo a posledně jsem do mléka přidala i trochu kysané smetany a bylo to moc dobré (jogurt byl kyselejší než obbykle)

arrow
profile_image
mimona
od 24. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přidávám do mléka sušené mléko (musí se dobře rozmíchat) a pak mi v jogurtu opravdu stojí lžička.

arrow
profile_image
jassica
od 19. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já právě už nemám návod od jogurtovače, ale nechávám to jogurtovat přes noc. V teplotě by problém být neměl,ta je daná tím jogurtovačem, nevím, jestli v té době jogurtování...S tím sušeným mlékem jsem to taky zkoušela, ale dala jsem tam SUNAR, to musí být asi nějaké jiné sušené mléko, že?

arrow
profile_image
Neferr
od 29. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My vyrábíme jogurt z 1 litru plnotučného mléka + 4 vrchovaté lžíce polotučného sušeného mléka ( doporučuje se 6, ale nám tohle stačí) + 4 lžíce hollandie a dáme to na 10 hodin do jogurtovače. Jogurt je pak jako z krámu

arrow
profile_image
jassica
od 19. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Neferr: Tak děkuji ta tip, vyzkouším! A hlavně doufám, že tam nebude ten sliz

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji jassica: Navíc se mi nepodařilo udělat jogurt stejně hustý jako jsou kupované, přitom v některých diskuzích holky píší, že jim v něm stojí lžička. A to jsem odzkoušela jako základní jogurtyuž snad všechny

. Jestli chceš, aby Ti v jogurtu stála lžička a byl stejný jako kupovaný, použij místo 1/2 co obvykle dáváš škrob a bude hustej hned.
Každý dělá jogurt jinak, já dávám jogurtové kultury, salko, sušené mléko a mléko a při správné teplotě je jogurt tak akorát. Při špatné...hlavně nižší..je řídký.

arrow
profile_image
jassica
od 19. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky moooc děkuji za rady!! Dnes se mi podařil výborný jogurt!! Jsem přesvědčená, že to bylo tím sušeným mlékem, dřív jsem dávala sunar a to musí být asi opravdu origoš sušené ml. Dala jsem 4 lžičky sušeného a stojí mi v něm lžička! Takže super!! Díky!

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky. Koupila jsem si jogurtovač a jogurt z něj je na chuť vynikající
Jen bych byla ráda,kdyby byl hustší. Zkusím na vaši radu přidat sušené mléko. Od jaké značky používáte? Hlavně mě zajímá,jestli mi to nezmění chuť jogurtu? Takhle je chuťově vážně moc dobrý,tak by mě mrzelo,kdyby to tu chuť změnilo.
Děkuji za rady

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené