arrow
profile_image
Nicadezuria
od 29. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Chystam se udělat domácí karamel ze Salka, ale dělam to poprvý, tak mam trochu strach. Vim že se má vařit v hrnci ve vodě, ale chci se zeptat, jestli musí bejt plechovkaponořená uplně, jestli mam konzervu obracet, jak dlouho to mám vařit a jestli musím dolývat vodu. A potom, když ho otevřu, má se tam vmíchat máslo, ale jak a kolik? Mám ho nejdřív rozpustit v mikrovlnce nebo tam mam prostě kousek ukrojit? Prosím o rady a tipy, díky.

arrow
profile_image
Luciuska
od 27. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já salko davám do hrnce s vodou tak, aby 1 třetina nebyla ponořená ve vodě, vařím 2,5 - 3 hodiny... pak to necháš vychladnout, otevřeš a toho másla dávám třičtvtě.... máslo i zkaramelizované salko musí mít pokojovou teplotu, aby se neudělali hrudky

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Takže já to dělám takto: zavřenou plechovku dám do hrnce,ve kterém je vody jako je výška plechovky.Vařím 1h,vodu dolévám podle potřeby,potom otočím plechovku,a vařím další 1h.Zase dolévám podle potřeby.
Pak nechám karamel úplně vychladnout (nejlepší je uvařit den předem) a šlehačem do něj vmíchám asi kostku změklého másla a rum.

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hotové zkaramelizované salko se prodává i v obchodě, takže doma už ho nevařím. Jedno salko všehlávám do kostky másla, rum nedávám, tím se mi krém už asi 2x povedlo srazit.

arrow
profile_image
Nicadezuria
od 29. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

A jakou má zhruba trvanlivost to máslo spolu s karamelem? Já to nechci do dortu, ale jako pomazánku na tousty.

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na PaniXY:
jojo, to je fakt. slyšela jsem, ale ještě jsem nepotkala. dobrý nápad.

jinak k trvanlivosti, víc jak týden bych tomu nedávala

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené