arrow
Neprodává v Bazaru

63

Ahoj, pečete makronky doma? Můžete si povšimnout, že u mě nic moc. Nenechala jsem odležet býlky a nemyslela jsem, že to je tak fatální chyba. Jaké jsou časté chyby při pečení a čeho se vyvarovat, aby se povedly a byla Makronka krásná s třapatou nohou?

arrow
Neprodává v Bazaru

63

Pekla jsem Italské z cukrového rozvaru a pracovalo se mi s těstem lépe než u klasických Francouzských. Troubu mám obyčejnou na 150 °C bez horkého vzduchu. Při pečení byly trochu nadýchané a pak spadly a jsou z nich takové piškoty =( Jak dlouho mám nechat odležet bílky, aby se to povedlo?

Takže já pekla makronky tento víkend dvakrát. Mně naopak tu sukýnku udělaly krásnou, ale první várka mi praskly navrchu a ty druhé byly zase tenké jak papír, ta vrchní čepička...taky bych uvítala nějaké vychytávky, rady... protože budu zkoušet dál

arrow
Neprodává v Bazaru

63

Reaguji na Katuchka:

Sakra, ty jsou krásné. A jak dlouho jste nechala uleželé bílky? Já s nima pracovala hned, to bude asi chyba, že?

12 hodin venku na lince v hrníčku.. Dneska už mi nepraskly, ale mám je příšerně křehké...taky nevím, co vychytat...

arrow
profile_image
Adriana13
od 4. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jestliže praskají, tak je moc vysoká teplota. Nejdůležitější je nechat je pořádně zaschnout než je dáte do trouby, klidně i 30 min, aby se zatáhly. Teď je i nejnovější menudomu o makronkách, chystám se je vyzkoušet právě podle tohoto receptu, u mého totiž musím hlídat přesné teploty a to mě moc nebaví

arrow
profile_image
Adluna
od 14. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Katuchka: wow! ty jsou krásné.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Mě se makronky bohužel slily.. Chtěla bych na ně tu formu, s tou to musí být parádní.. Jinak velká slitá makronka byla výtečná, hezky mi "nakynula", přidávala jsem červené barvivo.

Nenapadá vás, co dělat, aby se neslévali?

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji darig: Nenapadá vás, co dělat, aby se neslévali?

Dávat dál od sebe A nebo máš špatnou konzistenci moc tekuté - koukni na odkaz co sem vkládám, opravdu mi to moc pomohlo.

Jinak pro všechny, kdo si neví rady co dělají špatně doporučuji tohle video v odkazu říká tam všechny vychytávky

arrow
Neprodává v Bazaru

63

Mně se minule povedlo suprové těsto. Nesmí se přemíchat. Já už budu dělat jen z cukrového rozvaru, pže. se mi s těstem pracovalo mnohem lépe a bílky jsem zapracovávala postupně na 3x. Těsto nesmí uplně téct. Na plech stačí udělat malá kolečka a těsto se pak ještě rozleze trošku do stran, zahladí se všechny nerovnosti a vytvoří se lesklá vrstva. Když těsto moc teče, je přemíchané, když nechává špičky, tak moc málo. Muj první pokus byl katastrofální. Těsto ze sáčku moc teklo a většina koleček se mi spojila. Ta kolečka se mi nikdy nevedou stejně velká i když krásně kulatá jsou, ale vždycky najdu 2 stejné velikosti na slepení. Podložka je pro mě zbytečná, pečící papír uplně stačí. Navíc podložka má většinou kolečka moc malá a co jsem četla, jdou makronky špatně sundat. To chce zkoušet, já udělám ve čtvrtek třetí pokus, doufám, že už to bude vypadat jako makronka a ne jako piškot.

arrow
profile_image
Rencha
od 11. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj nedávno jsem narazila na video kde to slečna vysvětluje opravdu krok po kroku a má je celkem povedené http://www.stream.cz/menudomu/10000925-vanocni-mak ronky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené