arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahojky, podělte se prosím o recept na nejlepší vaječný likér, děkuji

arrow
profile_image
SýkorkaModřinka
od 9. 12. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám jen z rumu a salka, od oka Vloni jsem dělala vaječný, ale nakonec jsme vše vylili, cítila jsem tam pořád vejce, nešlo nám to přes ústa

Jeden najdeš tady
https://www.omlazeni.cz/-vajecny-liker-59-71464-0.h tml?CheckSendMail=1

Já dělám tento
1 Salko + 1 Tatra, 250 ml smetany, 1 vanilkový cukr (nejlepší je bio od Amylonu nebo Organic z Tesca= obsahují pravou vanilku), 6 žloutků, 110 gr moučkového cukru (spíš dle chuti) - to vše zahřát ve vodní lázni, míchat. Musí to projít tepelnou úpravoi. Až to zchladne, postupně vmíchat cca 0,5 l Rumu. Do lahví a do chladu. Nemá chybu.

.

arrow
profile_image
bagqueen
od 29. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji SýkorkaModřinka: Vloni jsem dělala vaječný, ale nakonec jsme vše vylili, cítila jsem tam pořád vejce, nešlo nám to přes ústa

Já se na něj letos taky poprvé chystám a teď teda nevím, jestli tam mám dát ty vajíčka nebo ne... Mám trochu strach jak to bude chutnat...

arrow
profile_image
Jenulinka
od 4. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

můj recept na výborný vaječňáček

5 žloutků
15 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
- ušlehat do pěny
1 plechovka slazeného Tatra mléka
asi ¼ plechovky neslazeného Tatra mléka – vypláchneme s ním tu plechovku od sladké smetany
¼ litru rumu

arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Ziralka: no, o tom právě také uvažuju, tak to musím ještě promyslet

díky všem za recepty, určitě nějaký použiju

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Koupit karamelové salko,tatra mléko neslazené /oboje v plechovce/ a rum.V podstatě jde jen o ochucení rumu,takže karamelové salko a tatra mléko smíchat dohromady a dolít rumem dle vlastní chuti

arrow
profile_image
Sessi
od 25. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vaječný likér bez vajec prostě není vaječný likér! Vejce tam být musí, nejlépe domací a čerstvá, můžete si je předem "ušlehat" ve vodní lázni, po takové tepelné úpravě se není čeho bát... Jinak já dělám 1 salko, 1 tatra, 5 žloutků, vanilkový cukr.. po té přidat rum podle chuti

arrow
profile_image
Dominika08
od 18. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na bagqueen: My děláme normálně s vajíčkama už 100 let a je bezkonkurenční

Cituji Sessi: Vaječný likér bez vajec prostě není vaječný likér

Taky si myslím.

arrow
profile_image
sabina1990
od 26. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nejlepší je prostě jednoduše salko a rum. Já do toho ještě přidávám drcené pistácie

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené