arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zdravím,

ráda bych se zeptala, zda-li někdo nemá recept na dort, který chutná jako Marlenka, vím že recept na Marlenku nikdo neřekne, když je to tajné armánské tajemství, ale kdyby náhodnou někdo uměl něco podobného, tak ať se semnou prosím podělí, obyčejně dělám pouze medovník(cukr, med, vajíčko, máslo, jedlá soda, ocet, mouka + náplň zahuštěné mléko a máslo), asi je rozdíl v poměru a v postupu, jinak netuším, nejsem žádná studovaná cukrářka.

arrow
profile_image
Markvitka mojeid
od 1. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji werush: vím že recept na Marlenku nikdo neřekne, když je to tajné armánské tajemství

to si právě pleteš, Marlénka je česká napodobenina, to arménské tajemství je právě Medovník, ten je originální
Ale s receptem bohužel nemohu sloužit, nikdy se mi nepodařilo vytvořit to tak, aby to bylo podobné, vždycky je tam velký rozdíl

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Markvitka: nikdy se mi nepodařilo vytvořit to tak, aby to bylo podobné, vždycky je tam velký rozdíl

Jj taky to tak mám, dělala jsem podle receptů na internetu, i tak sem si ho musela poupravit, ale pořád to není prostě ono...

arrow
profile_image
Markvitka mojeid
od 1. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

werush
jj s těmi úpravami máš pravdu, taky jsem si třeba napodruhé zkusila recept předělat dle mého, aby se to víc blížilo originálu, ale nevede se

arrow
profile_image
Étoile mojeid
od 2. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

vypadá to složitě, ale je to fakt jednoduchý! dělala sem ho asi 20x a pokaždý se mi senzačně povedl http://apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.html

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Marlenka je výborná. Obě dvě jsou výborné. Ale medovník mi teda vůbec nechutná. Takže by mě zajímalo v čem je ten zásadní rozdíl?

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mám tu recept na marlenku: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=18875 musím říct,že jsem tedy ještě nezkoušela ale co nejdříve vyzkouším (vím,že není moc chytré dávat sem,co jsem ještě nezkoušela ale mám tip od kamarádky - ta jí dělala)

arrow
profile_image
Antonie
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tady je staroarménský recept na medovník a je zcela totožný s marlenkou:
http://www.medovniky.cz/2008/02/13/medovnik-recept -02/

arrow
profile_image
sunshine mojeid
od 21. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já peču podle tohoto receptu a pokaždé se povede,zatím všem chutnal.
Medovnik:
Testo:
3 vejce
300g krupic.cukru
1 Hera
3 lzice tmaveho medu
1 lzicka jedle sody
400g hladke mouky

Krem:
1 plechovka Salka
300g masla

Postup:
Do vodni lazne dame rozpustit heru, pak do ni pridame vejce, pak med, cukr, mouku a jedlou sodu. Predehrejem troubu na 150stupnu. Smes chvili michame az ztmavne a je hladka, pak to tsto musis rozdelit do 6 porci, bude z nej 6 placek. Na pecici papir obkreslis kolo, treba talir, jak chces mit ten plat velky a namazes na nej testo, ale mazej ho vazne tence, kdyz je to silny, neni to dobry, takhle to udelas 6x.Udelej ty platy vetsi nez je talir, jelikoz ty okraje co budou presahovat, budes potrebovat! Pak je upec az budou zlate, pozor, jsou skoro hned, aby se ti nespalili. Opeceny placky pak vykrajis do toho kruhu mezitim si pripravim ze Salka a masla krem, uslehas ho mixerem a pak postupujes jednoduse, das placku, rozetres krem a takhle porad dokola, nahore zustane krem, potom ty okraje tech placek rozdrobis na jemny drobecky a cely medovnik ho tim posypes, obalis, ja tam jeste drtim vlassky orechy, je to lepsi a nebo k tomu jeste muzes pridat rozdrceny tmavy esicka, das do chladu aspon na 2 hodky a pak podavas, je vazne vynikajici.

Vyzkoušela jsem několik receptů až jsem objevila tento
http://ekucharka.net/recept-na-medovnik/
a u něj jsem už zůstala. Na vánoce jsem ho udělala jako řezy a měl obrovský úspěch.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Recepty na medovníky mi přijdou všechny právě podobné, Marlenka je taková více ,,buchtová" což když se dá 700g hladké mouky udělá těsto spíše tuhší a při upečení tvrdší...
Jahůdka17 uděláš podle receptu ten medovník, tak dej vědět ju

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

werush
určitě písnu už se na to chystám

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Antonie
stejný recept

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

My máme Marlenku daleko radši než klasický medovník,dělám tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=30716 a každý,kdo ochutnal,z ní byl na větvi. A tchýně si ji škudlila přes týden v lednici a říkala,že čím byla starší,tím byla lepší,uleženější

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Luciene1: dělám tuhle

Vždyť je to nějaká buchta neměl by krém být karamelový bez krupicové kaše?
Přijde mi to jako česká verze Tiramisu z pomazánkového másla,taky nějaký dezert,ale s originálem společného nic.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené