arrow
profile_image
MiaNori
od 17. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s pečením chleba v domácí pekárně, co se týče financí? V minulých letech to byl docela trend, péct v domácí pekárně. Chleba jíme často, tak jsem přemýšlela, zda by nebylo lepší si ho raději péct doma. Chleba v obchodech je čím dál dražší a chuťově čím dál horší. Vyplatí se to ale vůbec finančně? Děkuji.

arrow
profile_image
Nikki1988
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mně fakt chutnal, když sem ho jedla. Ale taky jsem slyšela, že se to finančně nevyplatí a asi se tím člověk i přejí..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky, já chleba doma peču a náklady jsou tak cca 10,- Kč na kilový chleba. Mě to spíš baví a zkouším pořád nové . Chleba jsem už nekoupila pěkně dlouho. V pekárně taky nechávám kynout těsta na koláče a knedlíky. Chleba se u nás peče každý druhý den. Jsme 4 členná rodina. Ono tě to spíš musí bavit než, že na tom člověk nějak extra ušetří.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nevyplatí se pokud kupuješ ty směsky a já z toho nemám dobrý pocit, když jsem si to nenamíchala sama.

arrow
profile_image
Clarrkys
od 16. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Záleží na tom, jestli budeš péct ten chleba s kupovaných směsí nebo si to umícháš ze své mouky...
Když si koupíš krabičku nebo něco, kde je už všechno připravené a jenom přidáš vodu a nasypeš to do té pekárny, nevyjde to na peníze moc výhodně... ta připravená směs stojí okolo 30 Kč a je z toho malý chlebík, který má kolem 750 g, to je pro nás doma na jednu snídani a je pryč... za ty peníze to nemá cenu
Na netu se ale dá najít spousta receptů i z obyčejné polohrubé nebo jiné mouky... té se přibližně dává na kilový chleba dává 400 g... pokud je ještě mouka v akci a přisypeš nějaká semínka, vyjde chlebík tak na 10 Kč a je rozhodeně chutnější než z jakékoliv pekárny na světě, i kdyby byla sebenejlepší

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

my sme dřív taky pekli, kupovali jsme směsi v lidlu a to kilovka stála 39,-, byla na 2 chleby, takže sme ušetřili. je ale fakt, že po roce už to nikdo nemohl ani vidět

Reaguji na quititek: a toho hnusného obyčejného bílého chleba z krámu se nepřejíš a můžeš ho vidět pořád? Přeci na domácí chleba nemusíš kupovat žádné směsi...Můžeš si dělat svůj z celozrnné chlebové mouky a pokaždé do něj přidat něco jiného..

arrow
profile_image
MiaNori
od 17. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děkuju za reakce. Určitě to zkusím. Nechci kupovat směsi, chci se to naučit sama.
Myslím, že co se týče toho přejedení, tak to bylo asi důvodu toho, že jak začal ten trend domácích pekáren, tak všichni pekli jak o život a zkoušeli nové recepty, tak toho jedli hodně a přejedlo se to. Jinak chleba, běžně užívaného (snídaně, svačiny, studené večeře) se asi nikdo nepřejí.

arrow
profile_image
Alustra
od 20. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

koukni na tyhle stránky je tam hodně prověřených receptu a když se budeš přesne držet tech receptu tak se chleba i jiné veci určitě povedou
http://domacipekarny.dama.cz/

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jo naši si taky už několik let pečou chleba doma, a rozhodně se ho nepřejí, protože si upečou pokaždé jiný a když vezmeš náklady, ty dělají asi 10-14 Kč včetně elektřiny a vody, tak si to porovnej s chlebem z obchodu Když jsem se od nich odstěhovala, měla jsem to těžké, protože mi kupovaný chleba fakt nechutnal...nojo, ale holt jsem si musela zvyknout

Cituji Badunka: svůj z celozrnné chlebové mouky a pokaždé do něj přidat něco jiného..

Máti si dělá vlastní směs a nemá ani pekárnu - peče v hranaté formě, chléb má hezkou kůrku ( tuším jej ještě potírá vodou při pečení ) . Přidává do chleba sojové vločky, loupané tykvové jadérka, slunečnici, ořechy, .... kde co. Každý den bych to asi jíst nemusela, ale je to super spestření, a podle mne se to i vyplatí, obyčejné chleby z obchodu bývají čím dál tím hnusnější a ty celozrnné stojí majlant.

Když vynechám finance,tak mně osobně nebaví to,že musím pečení "naplánovat" protože to dlouho trvá a koupit "rohlík" v obchodě je rychlejší. jasně,že pekárna se dá naprogramovat a péct třeba v noci,ale já se bojím jí nechat "osamotě" takže je nevyužitá.

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: ale já se bojím jí nechat "osamotě"

tak je pravda, že u některých (možná je to u všech, to nevím) pekáren to trvá i 3 hoďky, a ty jsou rozdělené do různých programů - mísení surovin, kynutí, pečení atd. No a mnohdy mezi těmi programy musíš s tou pekárnou něco dělat, jako např. nalít vodu, dosypat "zrní" (), vyjmout metly apod. Takže je fakt, že přes noc to asi fakt nejde no...Ale mamka ho většinou dělá po příchodu z práce, kdy většinou nikam ven moc nechodí. A když, tak ho třeba upeče taťka. Ale taky si nedovedu dost dobře představit, kdybych ho měla péct já, kdy bych to dělala

Cituji im4fun: No a mnohdy mezi těmi programy musíš s tou pekárnou něco dělat, jako např. nalít vodu, dosypat "zrní" (), vyjmout metly apod. Takže je fakt, že přes noc to asi fakt nejde no...

Moje pekárna vše dělá sama,v průběhu programu s ní nedělám nic,jen se bojím aby náhodou třeba nezačala hořet ale to je jen můj pocit.
Jinak když mám hlad,tak potřebuju pečivo hned a ne až za ty tři a půl hodiny,tak proto je to pro nás doma nepraktické

domácí pečení chleba v pekárně se určitě vyplatí. já chleba nekupuju vůbec už iks let, a chleba peču jen z mouky vody a droždí, nic jiného není potřeba. a co se týká mouky, tak stačí normální bílá, a k tomu trochu nějaké zdravé, která je zrovna po ruce. a můžeš přidat slunečnice či kmín nebo lněná semínka, prostě co zrovna máš doma, pokaždé jiný prostě a nebo můžeš udělat americký sladký chleba, že přidáš vejce a rozinky nebo sušené ovoce a mlíko.. je to variabilní

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené