Jinak tu mám ještě jeden steak, ten jsem dělala podle receptu na internetu
a musím říct, že byl vážně moc dobrý...
Recept je tady i s videem...

27308_4445639297931_.jpg
Tak a tady ještě moje poslední, co jsem dělala nedávno...

Dortk pteli

Vepov panenka na vn s cibulkou
Máme tu zase víkend, takže tentokrát králíček se svíčkovou a černé pivečko
Prostě česká klasika 

WP_20130210_005.jpg
Sice žádné kuchařské umění, ale velká dobrota.
Tvarohová bábovka-krásně vláčná
a domácí houstičky-ty teda neměli chybu, jsou výtečné. Byl to první pokus, tak musím vychytat pletení.

P1060410.JPG

P1060401.JPG

bteiky.JPG

kuec stehenn steak se saltem mho milho

pzky s kuecm a zeleninkou

mj mexick gulek s r

losos s bramborovou ka a sms unky,ampion,cibulky...

"na" s bramborovo mrkvovou ka

a zase ta kae, tentokrt s panenkou a hobovou smaenic

grilovan hermeln se zeleninou a peenmi bramborami

oblben quische

Kuec kousky obalovan v kukuin strouhance s bramborovou ka

Bbovka

Bann v okold

Biskupsk chlebek

Kuec rolky

Plnn bramborky

Kue na pivu
Reaguji na Ket:
je opravdu moc dobrá, vláčná
Recept:
250g měkkého tvarohu
200g Hery (popř. olej, máslo)-rozehřáté, ale zchladlé na pokoj. teplotu
250g cukru moučka
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
5 vajec
vyšlehala jsem vejce s cukrem, prosela prášek do pečiva a mouku, přidala jsem olej a tvaroh a šup s tím do trouby. Pekla jsem to asi na 170st, docela dlouho-cca 45min-chce to hlídat a zkoušet špejlí.
Reaguji na Lady Glamour:
a houstičky:
500g hl. mouky
2 vejce
150ml oleje
1 a 1/2 lžičky soli
250ml vlažného mléka
1 kostka droždí
1 lžička cukru
udělala jsem z části vl. mléka, kvasnic, cukru a trošku mouky kvásek a ten jsem dala kynout k vlažném topení asi na 1/2hod. Pak jsem ho přilila k mouce, přidala olej, sůl a zbytek mléka. Zadělala těsto a zase jsem ho dala kynout k topení-klidně na hodinu i dvě. S těstem se moc dobře pracovalo (musí se důkladně prohníst), nelepilo (pokud by lepilo, stačí přidat trošku mouky), pěkně šlo vyválet. Po vyválení jsem smotala housky a ještě chvilku nechala nakynout na plechu. Chce to válet malé houstičky-dost to vše ještě nabude. Potřela jsem housky rozšlehaným vajíčkem, přidala hrubou sůl, kmín a pekla jsem asi na 170st. do zezlátnutí-cca 30min? Už nevím, matlala jsem je vajíčkem trošku déle, ne hned před vložením do trouby.
Základ je čerstvé droždí-kupuji myslím od Fialy (běžne všude k dostání) a klidně si otevřu v obchodě novou krabici, abych měla jistotu, že je co nejvíce čerstvé.

tvarohov buchty

podle Romana Vaka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.