Ahoj holky v pátek budu péct s kamarádem dort pro našeho společného kamaráda k 18. narozeninám. S pečením nějaké zkušenosti mám, ale s dortama vůbec. Vím, že na internetu je receptů dost, ale vše mi přijde strašně složitý a hlavně nenapíšou jestli je to dobrý
Můžete mi sem napsat vaše rady, typy, recepty a stručný postup? Je tu spousta maminek, co pečou svým dětem dorty. Představovala bych si něco s piškotem, krémem, třeba ovoce... i želatinu umím udělat i když mi vždycky pouští hodně vody než v lednici ztuhne ://
Děkujuu

arrow
profile_image
Rabbit Heart
od 19. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Umíš anglicky? Jestli jo, tak doporučuju z této stránky Cupcake 16 - dělala jsem už několikrát, jako cupcakes i jako dort, vždycky se povedl a je výborný! Mouku dávám normální hladkou, 1 stick butter je cca 110 g. Pro chlapy jako stvořený

arrow
Neprodává v Bazaru

Jestli by ti nevadil studený nepečený dort,tak znám fakt výborný recept s piškoty,smetanou a jahody

arrow
profile_image
Lavender_kid
od 23. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

úplně jednoduchá zálěžitost, se kterou jsem začínala a zvládně to každý.
Kulatý korpus s ozdobným krajem (buď upečený podle nějakého klasického receptu nebo ten koupený) nechat vychladit, potřít slabou vrstvou marmelády i po vnitřním okraji, zalít vanilkovým pudinkem (marmeláda zajistí, že se pudink nevsákne do korpusu a neudělá z něj bahno). Na ještě teplý pudink naskládat jahody, maliny, borůvky (když je sezóna) nebo kompotové broskve a zalít želatinou, nechat vychladit a je to. Je to rychlé, jednoduché a všem moc chutnalo.

K narozeninám jsem kamarádce dělala i cheesecake. Můj recept:
Rozmačkáme máslové sušenky (cca 1 a 1/2 balení) s rozpuštěným máslem a napěchujeme do formy (kulatá, co má oddělitený ten kruh) - i kousek po okraji (cca 1cm). Necháme vychladit. Mezitím ve vodní lázni necháme rozpustit 1 tabulku bílé a 1 tabulku mléčné čokolády. Tu pak rychle přimíchat do základu náplně: 2 kelímky mascarpone + 1 vanička tvarohu. Po vychladnutí těsta ve formě ho zlehka pokapene šťávou z citronu a nalijeme náplň. Celý cheesecake dělám cca 5cm vysoký. Necháme pořádně vychladit. Já ho ještě potom poházím třeba malinami, ale není třeba

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jednoduše - upeč piškot v kulaté formě - máslo, vejce (zvlášť žloutky s cukrem a zvlášť bílek do sněhu), mouka (hladká), kypřící prášek, (přípdně mléko). (recept najdeš na internetu).
Udělej máslový krém - máslo vyšlehat se žloutky a cukrem (když přidáš rum, bude rumový, když kávu (rozpustnou, prášek), bude kávový, jahodovou marmeládu (jahodový).
Piškot rozřízneš v půlce, namažeš marmeládou, dáš krém, na to klidně na plátky nějaké ovoce. Připklopíš.
Kolem namažeš krémem (je tedy nutné dát si ho dost stranou) a oplácáš třeba kokosem (bílý nebo když smícháš s troškou potravinového barviva - sáček asi za 10Kč - bude zelený, růžový, modrý..).
Nahoru poleješ polevou (bílá čokoláda, citronová, hnědá čoko - vše se dá koupit už v pytlíčku a jen rozhřát ve vodě). a Můžeš ozdobit buďto krémem, nebo jinou polevou (nacákáš) - nebo já třeba na vrch krémem lepila kdysi gumové bonbony (dneska jsem trochu zkušenější už :¨D )

arrow
profile_image
Hook-Ups
od 22. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Můj neoblíbenější, nejlepší, nejrychlejší a nejvariabilnější dort je ze zakysanky, piškot a ovoce. Uděláš si krém (zakysanka nebo normální smetana, já přidávám do zakysanky ještě tvaroh a osladíš to cukrem a můžeš přidat i citron - vše záleží na chuti) no a formu si vyložíš piškotama, na to dáš vrstvu krému, na to vstvu ovoce (jakýkoliv. Já dělám třeba "třívrstvý" a každou vrstvu dávám s jiným ovocem) no a pak zase piškoty, krém, ovoce....můžeš takhle vrstvit kolikrát chceš. NO a nakonec to potřeš krémem a zastrouháš třeba čokoládou. Necháš ztuhnout a je to strašně moc dobrý.... Jenom jak o tom mluvím tak bych si ho zase dala

Já pekla příteli na narozeniny mandlový dort. Byl vynikající!
Korpus: 75 ml pomerančová šťáva, 5 ks vejce, 300 g mandlí, 1 lžička mletá skořice, 1 balíček vanilkový cukr, 3 lžíce med, 1 lžička prášek do pečiva, 1 lžička rumová esence, 4 lžíce rumová esence.
Karamelový krém: 1 plechovka kondenzovaného mléka, 200 g másla
Mandle umlít, oddělit žloutky od bílků, v rozehřáté pomerančové štávě rozpustit med. Dortovou formu vymazat máslem a troubu předehřát na 180 °C. Z bílků ušlehat sníh.
Promíchat všechny suché ingredience. Potom vmíchat žloutky, rumovou esenci, med s pom. šťávou, a sníh z bílků. Pak dáme péct na 35 - 40 minut.
Kondenzované mléko nechat vařit ve vodní lázni a zcela vychladlé vyšlehat s máslem.
Korpus pak rozkroj a můžeš ho namazat např. marmeládou. Já použila vanilkový krém. Vychlazený pak potři karamelovým krémem a můžeš ho něčím nazdobit.

arrow
profile_image
MissNY mojeid
od 29. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

můj přítel se může utlouci po pudinkovém dortu. Na upečený korpus naskládám rozkrájené čerstvé jahody, to celé poliju pudinkem (méně mléka, aby byl hustější), na to opět poskládám čerstvé jahody a dám do lednice. ) je to můj první upečený dort a byl již několikrát opět vyžádaný D

arrow
profile_image
zrůda
od 13. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Hook-Ups: Prosím kolik té zakysané smetany? Díky..

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji zrůda: Prosím kolik té zakysané smetany?

Na klasickou dortovou formu bych jí koupila aspoň kilo (jsou balení zhruba po 200g, já kupuji 400g 18% v Lidlu). Jsou tam tři vrstvy smetany, tak ať máš na každou vrstvu těch 300g, dost se vstřebá do piškotů

PS: Tady jsem našla recept s fotkami, pro představu poměru - mně se zdají ty smetanové vrstvy vždycky nízké, takže zakysanek dávám více

Díky! díky!
Ted nevím který dřív. Asi si upeču i nějaký jen tak pro sebe, udělaly se mi chutě, holky!

arrow
profile_image
tralala
od 17. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lavender_kid: Souhlasím, takové dortíky jsou nejlepší a většině chutná

arrow
profile_image
Sasanka
od 19. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

mmm, asi se tady taky něčím inspiruji...jednoduché recepty bývají ty nejlepší

arrow
profile_image
Hook-Ups
od 22. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na zrůda: Záleží kolik děláš vrstev a do čeho jí dáváš. Já mám ráda hodně zakysanky mámo cukru. Já většinou použiju tak 4

arrow
profile_image
zrůda
od 13. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Hook-Ups: Reaguji na Red_fire: Děkuji.. Je to tady i pro ty, na které se musí polopaticky..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené