arrow
Neprodává v Bazaru

Prosím prosím co se dá ukuchtit z kedluben?

arrow
profile_image
lu76
od 14. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To by mě taky docela zajímalo. Konzumuju pouze s chlebem, máslem a solí.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

kedlubnové zelí! ale nevím, jak se dělá, dělává ho jen mamka, ale je moc dobré, vlastně skoro nepoznáte, že to není zelí jen nesmí být zdřevnatělé...

arrow
Neprodává v Bazaru

Právě máme jich dost a nechcem je nechat nějak zkazit. To zelí není špatný nápad.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

framboise
poptám se na to se jich mine hodně...my asi jinak nic z nich neděláme, minem je vždycky na to zelé mám ho ráda...

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak to já je jím buď syrové nebo dušené. Nic víc mě nenapadá, tak snad se tu něco objeví.

Cituji imoen: ale nevím, jak se dělá

Skoro stejně, jako běžné zelí. Na oleji (mamka dávala i sádlo) zpěníš cibulku, přidáš nastrouhané syrové kedblubny, osolíš, okmínuješ, podleješ vodou a dusíš doměkka.. Pak dochutíš octem (opatrně) a cukrem.

Plátky kedlubny se dají také obalit jako řízek. Akorát je třeba kedlubnu vcelku trochu povařit a pak teprve nakrájet (i celer se takhle dá udělat).

A taky je dobrá do polévek.

Na netu je tenhle recept na zapékané kedlubny s uzeným masem.

Nejlepší je kedlubnové zelíčko s kachničkou a knedlíčky..mňam

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

hašlerka
díky...jo přesně takto jsem se ptala...

mně tedy jinak upravená kedlubna nechutná, ale to zelí miluju....(myslím třeba v polévce, vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině

Cituji imoen: vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině

Jo, je taková víc "al dente", ale můžeš ji zkusit chvilku orestovat a pak dát do polévky s ostatní zeleninou. Ale nenuť se do ní.

Cituji imoen: vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině

záleží jaká byla předtím, pokud použiješ mladou a nepřerostlou, tak je měkoučká a dobrá (nejhorší jsou ty zdřevnatělé -což je vlastně důsedek stárnutí..tloustnutí buněčné stěny).

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

linsdaylohan
jojo jávím, ale i mladá mi přijde v polévce taková...jiná, jako by se tam nehodila...ale já mám divné chutě nemám totiž celkově ráda zeleninu

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

zelí je výborné to dělá babička a taky dělá z ní polévku. Výborná.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

Cituji imoen: ě tedy jinak upravená kedlubna nechutná, ale to zelí miluju....(myslím třeba v polévce, vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině

škoda, že nemám po ruce babičku, na to bych se jí zeptala. Ona ji má naopak měkkou a nijak ji nekrají,ale strouhá na větší kusy. To samý dělá i u ředkvičkový polívečky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené