Ahojky,
mám novou silikonovou bábovkovou formu a chci péct kromě klasické bábovky i kokosovou a makovou. U staré těžké formy od babičky jsem musela vymazat máslem a kokosem nebo strouhankou, ale stejně šla blbě vyklopit (kokosová nebo maková). U té silikonové se bojím, že když ji vůbec nevymažu, nepůjde vyklopit vůbec. S tím kokosovým a makovým těstem mám odjakživa problém Poradíte mi? Díky

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vymazávat určitě nemusíš. Včera jsem pekla perník do silikonového srdíčka, byl naprosto bez oleje bez másla čili vůbec nebyl mastný a vyklopil se krásně. Ale radím vyklápět až když vystydne.

Až když vystydne jo, dobře, udělám to tak Děkuju za tip

A ještě mám dotaz, na kolik stupňů Celsia můžu max péct se silikonovou formou? Abych nedala stupňů moc a forma se třeba nespálila nebo nezdeformovala... Dííík.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ariela: Nevím kolik maximálně, já peču snad všechny ,,buchty" na 180°C a forma se mi zatím nerozpustila.

Paráda, taky peču na 170-180 stupňů Formu mám od včera, tak jsem z toho taková vyjukaná.. Nechci si ji hned při prvním pečení rozbít Děkujuuu.

Kokosovou bábovku dělám v silikonové formě a jde to dobře. Nech jí ale nejdřiv vychladnout, pak to jde krásně, horká by se ti mohla potrhat (to se poprvé stalo i mě - byla jsem nedočkavá a taky to tak dopadlo ) Studená nebo aspoň vlažná jde jak po másle

Cituji Kattelin: byla jsem nedočkavá

Hmmm, tak koukám, že první pokus máme stejný... ale odtrhl se mi jen kousek, jinak se vyklopila krásně bez toho vymazání. Super. Mám fakt radost, protože kokos je prevít na klasické formy... Takže děkuji všem za rady.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené