Zdravím Neměl by někdo nějaký zaručený recept na koprovou omáčku? Mám na ní poslední dobou velkou chut ale kucharce kterou máme nerozumím

arrow
profile_image
Aime mojeid
od 9. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já to dělám tak, že uvařím hovězí , udělám jíšku, do ktedé dávám postupně vývar z hovězího na požadovanou hustotu omáčky, nechám provařit, nejjednodušší je koupit kopr v nálevu, dám tam několik lžic , osolím, osladím přidám smetanu, jenom trochu pro chuť. Je to raz dva.

Jíšku zaleju hovězím vývarem, přidám kopr ( klidně i sterilovaný), nechám provařit a pak vmíchám kysanou smetanu, trochu přisladím a hotovo.

arrow
profile_image
Antonie
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky, nic ve zlým, ale koprovka je snad to nejhorší jídlo na světě!
Teda aspoň pro mě.

nene je výborná

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
19    0
Číst hodnocení

já dělám koprovku tak, že v hrnci rozpustím trochu sádla, vmíchám hladkou mouku - nesmí zhnědnout a být tam žmolky ! přiliji asi sklenici a půl vody a sklenici a půl mléka, míchám dokud nezhoustne, přidám několik lžic sterilizovaného kopru i s nálevem, trochu cukru, soli a citronové šťávy ! omáčka za 5 minut hotová a výborná

arrow
profile_image
Lentilie
od 21. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak to já dělám koprovku úplně jinak...Do hrnce naliju čtvrtinu vody a nechám zavařit, pak mírně osolím a přidám malou lžičku octa. Do toho pak "vliju" cca 5 vajec, aby se zatáhla (vytvořila ztracená vejce). Vařím asi 10 minut. Pak ta vejce vytáhnu na talíř, do hrnce doleju vody, přidám houbičky (bez nálevu, jen houbičky) plus nakrájený kopr a nechám povařit.

Zvlášť si zatím připravím 2-3 zakysané smetany, které rozkvedlám s 3-4 lžícemi hladké mouky. Což pak za stálého míchání vleju do hrnce a míchám do zhoustnutí. Nakonec vrátím do hnrce i ztracená vejce.

Jíme tuto koprovku s houskovým knedlíkem.

Ps. Samozřejmě znám i ty varianty s masem atp., ale tuto koprovku znám z Moravy a je super.

Lentilie
kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu a nepotřebuješ knedlíky.

Tak mi některé přijdou dost složité. Já to dělám takhle, přijd emi to strašně jednoduché a je to hlavně rychle

Na sádlo nebo olej dám posmažit mouku hladkou, je dobré ji osolit, nedělají se hrudky.
Pak zaliju horkou vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu.
Povařím, přidám mléko. Pak celou skleničku kopru Hamé a podle chuti dosolím, ocet, cukr. K tomu knedlík nebo brambor a vajíčko natvrdo.

Cituji Laky: kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu

Přesně!

arrow
profile_image
Lentilie
od 21. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Laky
1EPE
Vždyť jo, děvčata, základ je pořád stejný, ať už na koprovku, rajskou, houbovou...jen tam prostě vrazíte, co je potřeba a podle toho je to pak výše zmiňované.

Lentilie
ne ne ne rajskou dělám úúplně ale úúúpně jinak

Cituji Teka: ne ne ne rajskou dělám úúplně ale úúúpně jinak

Můžu hádat? nedáváš do ní kopr?

arrow
profile_image
milow33
od 8. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Udělám světlou jíšku, vliju vývar( buď z masoxu nebo z masa) a sladkou smetanu dle požadované hustoty omáčky, přidám sterilovaný kopr (má dobrou sladkokyselou chuť), osolím, osladím, dle potřeby ještě okyselím citronem. Přidávám na talíř vejce uvařená natvrdo.
Nebo obráceně: vývar z masa zahustím hl. moukou a dále postupuju stejně (šlehačka, kopr, sůl, cukr, citron, vejce)

Cituji Laky: kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu

1EPE
Ještě jste zapomněly na bobek a nový koření, já kulajdu miluju
Ale k tématu, já ten sterilovaný kopr nemam ráda, v tescu se dá koupit dobrý čerstvý, křečkuju ho v mrazáku Houby v koprovce jsou pro mě novinka.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené