V Itálii sem si ho hrozně oblíbila...ještě sem ho sama nezkoušela ,ale moc bych chtěla.Ty krevety se musí nejdříve povařit ? Jde uplně o takový ten jednoduchý salát,k terý se podává s toustem.Myslím ,že se tam dáva majonéza, možná bílí jogurt ? Pochlubte se ,jak ho děláte vy

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Krevety se jenom spaří horkou vodou, nevaří se.
Bílá majonéza, lžička kečupu, čajová lžička limetové šťávy, mletý tříbarevný pepř ( dávám takové to koření na stejky ) , sůl, kapka chilli nebo tabaska -- > promíchat. Krevety spařené dát do pohárů vystlaných salátovým listem, prolít ochucenou majonézou navrch řez jablka, řez pomeranče, popřípadě někdy se dává ještě šlehačka.
Ta majonéza je lepší, když se půl napůl ředí s bílým jogurtem řeckého typu, koktejl je lehčí.
Hodně zdaru, nevím jaký dělají v Itálii, tady ten recept mi dali v takovém pajzl hotelu na Vysočině

Reaguji na dadabus: super super ,vyzkouším určitě.

Cituji dadabus: nevím jaký dělají v Itálii

vynikající

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak jsem zagooglila a našla jsem ještě variantu jak píše Lusinda s worcestrem, pak s hořčicí a dokonce s lžíci koňaku - taky docela inspirativní ! Jinak je všude recept ten samý, i na zahraničních stránkách.

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na dadabus: Můžu se zeptat, co je na tom druhém obrázku pod krevetama? (to zelené ) Jestli je to avokádo?

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Sejkr:
Celý recept je zde, tohle je nějaký "asian style" verze a to pod krevetami je něco s wasabi pastou ( která se tam tedy mne osobně nějak moc nehodí ... ) .

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené