arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji bylinkax: kupuji chlalzené lasagne v TESCU

Kde je mají? U nás v Tescu jsem je nikdy neviděl...
Trebi
Maiden
Taky používám Panzani a nikdy nebyl problém.

Tak jsem tentokát udělal chutě i sobě a tak jsem si je dnes prostě musel uvařit! Hmm, povedli se, kdyžtak přidám i fotku...

arrow
profile_image
Trebi
od 16. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Chlazené lasagne jsem v Tescu viděla, měli je tam, co chlazená listová těsta, knedlíky, noky a hotovky do mikrovlnky.

arrow
Neprodává v Bazaru

Trebi
Děkuji Ti, ještě to tam proslídím!

arrow
Neprodává v Bazaru

Trebi
Rozumíme si, že se mi jedná o ty těstoviny a néé polotovar, viď?

arrow
profile_image
Trebi
od 16. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jenom těstoviny, náplň si musíš vyrobit.

arrow
Neprodává v Bazaru

Takže, připojuji foto dnešního kuchařského počinu...

Lasagne se pentem a houbami

Recept na nejlepší lasagne co jsem kdy jedla)
Tradiční italské lasagne

Ingredience:
Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího (kuřecího, sójového masa, jaké kdo má rád), 250 g oloupaných celých či nakrájených rajčat v plechovce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř
Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání (Čedar), 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
12 listů vaječných těstovin - lasagní

Postup přípravy: Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

arrow
profile_image
Lulu33
od 25. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak teď já...máme v rodině itala...takže to není od věci a on navíc klasicé boloňké nemusí (kvůli masa), takže děláme vlastně takové vegetariálnské rajské s listovýmn špenátem. Lasagne - dávám suché, je to daleko praktičtější a rychlejší než je vařit je....doporučuji značku barilla, né náhodou je nejpoužívanější v IT. jsou trošku dražší a k mání v Globusu.
....na lžíci olivového oleje osmahnu půlku cibule, až zezlavoví tak přidáme 2 x 250 ml plechovky loupaných rajčat, já dochucuji pouze pepřem, sušenou feferonkou (máme rádi pikantní)...múže bát ždibec bujonové kostky, nechat řádně provařit....na závěr, když už je ohen vypnutý, tak přidat čerstvou bazalku.

mezitím co se vaří rajská omáčka připravím na další pánvičce listový špenát (né moc toho špenátu, vlastně to bude jen takové zpestření na jednu vrstku)...asi tak jak máte rádi, ale doporučuji až tak moc nepřidávat smetanu nebo mléko, jelikož ...ve třetím hrnci mezitím vaří bešamel.....

připravím klasicky jíšku - máslo+ hl. mouka zaleju studeným mlékem dochutím pouze solí a mušk. ořískem a vařím do zhoustnutí (kašovitého).

bokem na mám čerstvě nastrouhaný parmazám, + na kostičky pokrájenou mozzarelu.
vymažu pekáček máslem - úplně dolů dám první vrstvu bešamelu na to první vrstvu lasagní a dále vrstím rajšká , bešamel, sýr (buť mozzarella nebo parmazán) a lasagne (jednou rajskou vynechám a namísto ní dám podušený špenát...jinak stejně. konec je poslední vrstva lasagní + nahoru bešamel a hodně sýru úplně nahoru. pékaček vložím na minut do trouby (vysoká teplota) zakrytý alobalem a na posledním - minut alobal odstraním aby se udělala kúrčička...MŇAM...vyzkoušejte..ten náš ital říká, že jsou lepší než od jeho maminky....a to je joooo poklona.
jinak v případě, že nemáte špenát tak se mi jako varianta osvědčit doma grilovaný lilek nakrájený po grilování na proužky na nasypaný na lasagne v jedné vrstvě + bešamel (místo toho špenátu, jinak vše stejně)....dobrou chuť

arrow
profile_image
Lulu33
od 25. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

sakra dostala jsem na ně při psaní chuť, asi na to zítra vletím

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Lulu33: sakra dostala jsem na ně při psaní chuť, asi na to zítra vletím

Jak sis mohla všimnout, tak mne postihlo to samé...

Tak jsem po téhle diskuzi taky připravila lasagne na nedělní oběd - úplně se po nich zaprášilo

arrow
Neprodává v Bazaru

Trebi
Díky za info, opravdu jsem je v tom Tescu našel a jsou dobré

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem také v pátek dělala lasagne špenátové (ty miluju nejvíc) bylydělané zlistového špenátu bešamelu a sýra (možná příště přidám víc česneku) ale jinak lahůdka...

arrow
Neprodává v Bazaru

No, já včera dělal lasagne podle receptu Klarky16. Moc dobré...

Lasagne Bolognese

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji swist: Takže, připojuji foto dnešního kuchařského počinu...

Mňamky hned bych si dala

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené