arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bucinek07: No určitě máš pravdu, ale myslela jsem tak, že lepší dát si normální sýr, ten tučnější, než ten nízkotučný a potom sníst jablko například. Ty tuky až tak nevadí, sacharidy vadí víc.

Reaguji na chocolattecoffee:
To možná jo, já jen reagovala na tohle:

Cituji chocolattecoffee: Pokud hubneš, tak nedoporučuju nízkotučné sýry.

jako že takhle napsaný je to blbost.

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bucinek07: Já jsem to vzala podle nás, jak jíme doma a napsala jsem to jako úplnou samozřejmost...jsem ***

arrow
profile_image
katka2011
od 25. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Doporučuju jídlo podobné tomu na Bali, skuz si vyhledat na netu.

arrow
Neprodává v Bazaru

do uvařené rýže zamíchám připravenou směs ze zeleniny z mražáku (nejraději mám zeleninu wok, mňam) a konzerovaných rajčat, vylepšuji trošičkou hrubozrnné hořčice, a kapičkou sojovky, zamíchat a posypat parmazánem. Bomba!

Doktorka Cajthamlová ze "Jste to co jíte" mi taktéž nedoporučovala žádné 20% sýry (myšleno eidam a tyhle "tvrdé") a podobné nízkotučné "srajdy", ale naopak sýry obsahující 30 - 45% tuku! Jelikož ty nízkotučné mají velký obsah škrobu. To jen pro ty rejpálky tady, kteří si nedají poradit a myslí si, že jejich znalosti jsou vždy ty správné ....

arrow
profile_image
Malá Tlapa
od 19. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lojzínka:

Zastávám stejný názor, raději si dát trochu tučnější (normálně tučný) sýr/jogurt, než jíst něco zahuštěné škrobem. Nějak tam tu konzistenci výrobci nahnat musí. A mléčný tuk je mnohem lépe stravitelný než škrob.

K tématu: taky jsem studentka a vymýšlím různá jídla podle těchto kritérií. Vařím pro sebe i pro přítele a nejraději ( i co se přípravy týče) mám čočkovou polévku. Čočku namočíš ve studené vodě asi na hodinu až dvě (může být i déle), a pak ji v té stejné vodě přivedeš k varu, vaříš půl hodiny až třičtvrtě do změknutí, podle potřeby přidáš vodu, abys z toho neměla kaši. Mezitím osolíš a přidáš koření podle chuti (dávám tam trochu chilli a pět minut před koncem tam vylisuji několik stroužků česneku). Můžeš zahustit jíškou, ale nemusíš. Je to rychlé, zasytí to a když to nebudeš zahušťovat jíškou, tak i velmi dietní. A jedna porce Tě vyjde odhadem tak na 10 Kč. Jinak taky ujíždíme na kuskusu, jak už tady bylo zmíněno, dá se vzít i do krabičky do školy, kupuji ten celozrnný v sáčku, vyjde levněji než ten v papírové krabičce, zkus se podívat v nějaké prodejně zdravé výživy. Můžeš si tam dát, co chceš (nejrůznější koření, mé nejoblíbenější je oregano, sladkou papriku, trošku kari, šunku, sýr, olivy, rajčata, okurky...) a vždy je to výborné .

Ještě napíšu poslední tip, výbornou omáčku na těstoviny nebo k rýži: na olivovém oleji zpěníš cibulku, přidáš najemno nakrájenou papriku, na kostičky nakrájený lilek, osolíš a dusíš, dokud lilek nepustí vodu. Přidáš nakrájená rajčata, můžeš i trochu rajčatového protlaku, ještě chvíli podusíš a okořeníš bazalkou a oreganem nebo čímkoli podle chuti. Můžeš tam vylisovat i jeden či dva stroužky česneku. Celkový čas přípravy je maximálně půl hodiny. Je to výborné, mohla bych se toho ujíst.

arrow
profile_image
Monlin
od 26. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rýže parboleid se k tomuto pokrmu výborně hodí. Připravuji ji v parním hrnci společně s bylinkamy,cibulí a kostkou másla(lžičkou) - pefektní.
Tuňáka používám Franc Josef, kterého s kapkou! oliv. oleje a cibulí osmahnu, poté přidám Shoyu (original japonskou) a asi 1dc vývaru, nechám aby se tekutina trochu vypařila a spojily se chutě.
Vše se pak smíchá dohromady + salátek.
Opravdu moc dobré a zdravé .-)

- hlavně ten parní hrnec obecně šetří čas, dáš zeleninu,rýži,maso,bylinky a vaří se, bez tuku a nemusíš u toho postávat

arrow
profile_image
Petina2459
od 25. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já jsem teď vařila podle receptů z www.receptyjinak.cz
http://www.facebook.com/ReceptyJinak
Třeba ten losos! Je úžasnej

arrow
profile_image
Petina2459
od 25. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Je tam toho pár, ale pravidelně tam přidávají recepty, je to fajn...

arrow
Neprodává v Bazaru

ne že bych si jako chtěla dělat reklamu.. Ale mám blog kde přidávám i recepty a řekla bych, že většina je levná a rychlá...Rychlé jsou všechny ty recepty..některé jsou ale dražší asi tak dva by se tam našly..Např. ted ten posledni závin co jsem přidala,ten se prodražil ale stačilo by nahradit lososa levnější rybou a nebylo by to tak strašné, tak koukněte
http://bellaschange.blogspot.cz/search/label/Recep ty

Jinak pokud moooc nestíhám, tak si dělám vajíčkovou omeletu s ruznou zeleninou,bud s brokolicí,hráškem,mrkvičkou,cuketou..něco mám i na blogu
užasné jsou rychlé kaše, které se dají koupit, špaldové,ovesné,pohankové,jáhlové atd..nebo prostě hodit kousek kuřete nebo ryby na pánvičku a udělat si přírodní steak, který je za 10 min.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Marketka_J: Já, co miluju, tak špagety s krevetami, hráškem, sušenýma rajčatama a pestem.. výýborná věc!

no krevety a sušená rajčata nejsou nejlevnější záležitost, když slečna píše, že je studentka a chce něco levného... Jinak já tohle jídlo tedy taky miluju
A abych také přispěla něším dobrým, co tu ještě nebylo řečeno, tak celkem levně vyjde houbová smaženice,když si houby sama nasbírám, pak taky cuketová buchta... to dělám tak, že nastrouhám cuketu,dietní salám, eidam, přidám cibulku, nějaké koření,vajíčko a maličko kukuřičné strouhanky a dám zapéct, je to výborné a je toho hodně. A další jednoduché jídlo je fazolový guláš z fazolí, klobásky, kukuřice, popříadě další zeleninka.

arrow
profile_image
nancy80
od 10. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na cristine: Tak tohle vypadá moooc dobře, musim někdy vyzkoušet

arrow
profile_image
NatalieRi
od 23. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kuskus a kuřecí maso nebo tuňák a těstoviny. A k oběma variantám trošku zeleniny a máš super jídlo za pár minut. Sama se tak stravuji.

arrow
profile_image
TomV
od 16. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud si na začátku týdne naložíš do vody sóju( sojové boby) a pak jen uvaříš ( 30min se o to nestaráš) tak máš jídla na x dnů habaděj. Každý den si do toho můžeš dát jiné koření či si to nadrtit vidličkou na kaši ( to dle představy) smíchat se semínkama, poprášit skořicí. A hlavně jsou tam všechny potřebné stopové prvky, víc bílkovin než v mase, méně radikálů a těžce odbouratelného amoniaku a je to dietní a přesto zasytí. A že to nadýmá je čistá pomluva...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené