arrow
profile_image
delilah1
od 2. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Pro mě je to už jiný level kuchařského umění, ale přesto bych některé ráda zkusila.
Mám namysli třeba Créme Anglaise, Créme Bruleé a hlavně Croquembouche, ke kterému vzhlížím s respektem už pěkně dlouho.

Umíte takové dezerty/děláte je?

arrow
profile_image
dipendenza
od 7. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
22    0
Číst hodnocení

VIP

Ano, dělám, ale vždy mám mnohem lepší pocit, když udělám české buchty nebo nějaký drobenkový koláč, protože po tom se u nás hned zapráší. Složitější dezerty leží často bez povšimnutí ).

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám jen creme bruleé, chlap je z něj celý divý Všeobecně ráda experimentuju, ráda na návštěvy a akce nosím něco dobrého, ale největší úspěch má stejně klasika (piškot s ovocem, klasické vánoční cukroví, bábovka apod.)

Cituji delilah1: Croquembouche

Něco podobného dělala moje babička, jen to plnila kakaovým krémem (máslo, pudink, cukr a kakao) a nevrstvila to tak na sebe. Říkali jsme tomu sněhulky a já to dělám teď také. V podstatě na tom nic není, jen je třeba to odpalované těsto řádně propracovat. Nejlépe el.hnětačem. Nebo zaměstnat nějakého chlapa Takže v podstatě něco podobného dělám, jen to neslepuji tím karamelem.

Cituji delilah1: Créme Anglaise, Créme Bruleé

U nás to bohužel nemá cenu něco takového dělat, nikdo to neocení a já si stejně raději dám kynuté buchty nebo koláš s drobenkou. Njn. Na takové dobrůtky se vždycky těším na dovolené, tam to má i tu atmosféru. Doma mi tyto exotiky moc nejedou.

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

proč ne, ráda experimentuju a často vymýšlím i svoje kombinace či variace na klasické recepty - baví mě, když tím někoho můžu překvapit, nebojím se dělat i složité dorty - ale že bych se někde musela předvádět to nee - spíš pro rodinu a pro přátele

Krémy jsem ještě nikdy nezkoušela
Ale nejnáročnější na přípravu byly pro mě věnečky. Se vším všudy mi to trvalo asi 5-6 hodin, než byly hotové. Ale byly vynikající, takže ta práce stála za to

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vzhledem k tomu, že mnohem častěji a taky raději vařím než peču, tak radši experimentuju a zdokonaluju se při normálních receptech s masem. Moučníky vyrábím osvědčené jako třeba bábovku, různé piškoty, štrůdl...
Tyhle náročné dezerty a specialitky si dám radši v nějaké dobré cukrárně, kde to opravdu umí...

arrow
profile_image
delilah1
od 2. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji panda08: ráda zkouším(ne přesně ty, co píšeš), ale různé složitější recepty z netu.

Jaké třeba?

arrow
profile_image
LenkaJeni
od 28. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ano, všechny tyto dezerty dělám... protože jsem nějakou dobu pobývala ve Francii a tam se hlavně takové dezerty dělají takže zkušenosti jsem nasbírala přímo u profíků ale stejně nejraději mám fondant a čokoládové pěny apod. jednoduché a moc dobré...

arrow
profile_image
delilah1
od 2. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

A jsou nějaké restaurace nebo cukrárny, kde se tyto speciality dají ochutnat? Créme Bruleé a různá soufflé jsem už někde viděla, ale Croquembouche nebo Créme Anglaise třeba vůbec.

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj kočko, a není ten creme anglaise...obyčejný Custard?? Ten já miluju, a kupuju ho v tescu...original Devon Custard

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Což o to troufání, když se to nepodaří, tak se to přece sní tak, jak to je Akorát toho času není tolik, abych se kromě vaření oběda ještě pět hodin skládala s croquembouche, jen abych si dokázala, jaký jsem borec Z tady těch složitějších dělám s úspěchem profiteroles a méně známý maďarský dezert Somlói halušky. Ostatní víc docením v hospodě.

Cituji Ivčáááá: creme bruleé

to je to, co se navrchu opaluje tou letlampou ?

arrow
profile_image
Fane
od 10. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

netuším jestli se to dá označit za náročné (časově tedy náročné to bylo), dělala jsem rakvičky a kremrole z domácího listového těsta.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

musím říct že croquembouche vypadá těžší než je, toho se neboj na creme bruleé si ale netroufám

arrow
profile_image
Mucitko
od 23. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zatím jsem nezkusila, ale chystám se. Klasika, jako bábovka apod., je sice dobrá, ale jen někdy za čas, mám raději něco "méně známého". Např po Creme Brulée se můžu utlouct, ten jsem měla naposledy v restauraci na Mělníku, jinak ho vůbec nikde nevídám.
A jen menší dotaz, máte některá už svůj osvědčený recept na Créme Brulée ? Na netu jich je sice spousta, ale raději vsadím na ozkoušené.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené