arrow
profile_image
Lukáš Vodička
od 8. 7. 2005
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

admin

21

To se takhle mezi sebou bavily dvě moderátorky a jedna napsala:

Holky, mě vařit fakt nebaví Štve mě to, maminka, taťka i mamča manži jsou výborní kuchaři, ale prostě co sama uklohním, to mi vůbec nechutná a samotný proces nepřínáší žádné potěšení. Nemáte nějaký zázračný figl?

hašlerka velmi inspirativně reagovala (viz následující příspěvek) až jsem si vyžádal svolení k založení veřejného tématu. Třeba vás zaujme...

Cituji moderátorka: Nemáte nějaký zázračný figl?

Mě to taky nebaví, nic si z toho nedělej, vařím z povinnosti, i když docela dobře (moje máti byla fakt dobrá kuchařka, tak se to nedalo nepochytit...) jinak mám to štěstí v neštěstí, že žádnými excelentními kuchaři obklíčená nejsem, na rozdíl od Tebe, takže všichni snědí všechno, ale neuvaří ničehož nic...
Tak na to jdu většinou hodně rozumem, aby to dalo co nejmíň práce... Bábovku třeba dělám téměř obráceným postupem, abych nemusela nic třít, jak jde něco šoupnout do jednoho hrnce, tak je to můj recept... hodně dělám těstoviny s jakýmikoli míchanicemi z masa, zeleniny hub... pak takové svoje "číny", jídla v alobalu, kam se šoupnou brambory, slaninka, rybka, zelenina koření, každému se zabalí jeho porce a ani se nenadělá nádobí, španělskou tortillu na různé způsoby, a různé omeletky a s náplněmi, ryby nebo krevetky na pánvi a k tomu brambory pečené na plechu... (ve slupce, pořádně umýt, nakrájet na čtvrtky nebo osminky, dát na plech s olejem, promíchat se solí a rozmarýnem a vrazit do trouby, až na ten plech, co je pak nutné odmočit, se to udělá samo). Pravou českou kuchyni jen občas v neděli, když mám čas a náladu. A nic si z toho nedělej, že Tě to nebaví, jak říkala babička Betty McDonald: "Nedělejte to tak moc dobrý, chlapi jsou prasata a snědí všechno..." (sorry, jen cituji...).

arrow
profile_image
Bjetushka
od 14. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji hašlerka: "Nedělejte to tak moc dobrý, chlapi jsou prasata a snědí všechno..." (sorry, jen cituji...).
c

Jo to sedí, když sem minulej rok omylem posypala jahody místo cukrem solí, pět minut to jedl a nic neříkal..až když sem se ho zeptala jestli mu to nechutná divně, tak se přiznal že to není nic moc

Bjetushka
Byla jsem na návštěvě u sestřenice a koupený bramborový salát mně dala z řízkem ohřát do mikrovlnky byl to děs!!

Mě vaření zas tak nevadí,ale snažím se také dělat jídla, kdy zašpiním co nejmíň nádobí a u kterých nestojím 3 hodiny. U nás doma vždycky vařil taťka a výborně. Bohužel jsem to nezdědila a když jsem se s ním někdy pokoušela naučit vařit, tak mi stačilo pár vět typu: "mícháš moc rychle" nebo "mícháš moc pomalu" příp. "mícháš na špatnou stranu" což mě vytočilo tak, že jsem se naštvala a odešla. ..
Jsem ráda za vynález jménem tlakový hrnec, nedám dopustit na gril v troubě (hodím tam naložené masoa brambory, udělám zeleninový salát a výborná večeře je na světě), zato mikrovlnku skoro vůbec nepoužívám...jsou lidé, kteří v ní přímo vaří, ale k tomu nemám důvěru

arrow
profile_image
hallie
od 19. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mňa by to aj bavilo, ale mám pocit, že nemám pre varenie cit. vždy sa nadchnem z nejakej knihy receptov - doma ich mám už pár - začnem nakupovať ingrediencie, variť... a potom mi priateľ, ktorý miluje vyprážaný syr a rezne povie, že to nie je nič preňho. obdivujem ľudí, ktorí vedia presne použiť korenia, majú fantáziu, dajú receptu ešte aj niečo svoje a je to dobré.
takže ja mám navyše ešte aj problém, že môj chlap nezje všetko. a ja jem niečo úplne iné ako on, takže to aby som varila rovno dva obedy

Cituji hašlerka: až na ten plech, co je pak nutné odmočit

Snadná pomoc - kup papír na pečení a šoupni ho pod cokoliv co budeš péct - hooodně to usnadňuje následné uklízení I pod tyhle pečené brambory to tak dělávám. Na chuti to neubere a úklid to usnadní
Jinak já vařím dobře a ráda, jen mít ten čas ... a mnohdy spoustu peněz na ingredience.

arrow
profile_image
Lukáš Vodička
od 8. 7. 2005
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

admin

21

Cituji Janka100: kup papír na pečení a šoupni ho pod cokoliv co budeš péct - hooodně to usnadňuje následné uklízení

Jen technická poznámka: Nesmí to být papír polské výroby, který jsme koupili v Kauflandu. To pak ty brambory z něj neodlepíte a budete mít chvíli chuť se Polákům nějak pomstít

Nejen polský, jakýkoli...

Lukáš Vodička
Tak to je možné Polským výrobkům se pokud možno vyhýbám

Cituji hašlerka: Nejen polský, jakýkoli..

Není možný, používám ho často a vždycky to bylo v pohodě. Jak na pečení buchet, tak třeba ražničí, brambory, nebyl problém.

Buchty, rolády, masa, to jo, ale mě se to s ním vpřípadě brambor prostě nevede, většinou ho při obracení rozškubnu na více místech a mám dopal...

Když vás nebaví vařit, nejlepší je sehnat si muže, kterého to baví... U nás vařil dědeček, vaří otec, vaří bratr, ještě ani nechodil do školy a už nám důležitě připravoval snídaně. A já mám teď chlapa, který se vaření děsí, což mě upřímně mrzí.

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

na pečící papír nastříkat trochu oleje (prodávají se, jeden střik má ca 1 ckal) a nic se nepřipálí. jinak mě vaření moc baví, ale nesmí být jenom pro mě, to spíš nenávidím umývání nádobí. ale jak není čas a hlavně ted na jaro se to dá odbýt saláty - rychlé, levné, zdravé a hlavně se moc neušpiní.

arrow
Neprodává v Bazaru

Nesnáším vaření, ani to neumím. Snažím se zapamatovat recept, dokonce to aji s pomocí připravuji (pro lepší zapamatování) ale bezvýsledně. Za týden už zas nevím která bije. Musím si ten recept napsat jak pro blba, kolik malých lžiček toho a toho atd. Nejhorší jsou rady typu - přiměřeně, nebo podle oka. To nevím která bije. A odradí mě to od dalších pokusů na další měsíc.
Ráda bych se to naučila, ale je to začarovaný kruh.

arrow
profile_image
Teresita
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Mně dřív vaření taky nebavilo, dělala jsem jen takový ty rychlovky - kuřecí prsa 100x jinak a podobně (a to už byl výkon), pak jsem se ale zamilovala do španělské kuchyně a vaření jmě chytlo...
Bohužel jsou to ale většinou jídla u kterých strávíte dopoledne v kuchyni a zašpiníte snad všechno nádobí, co máte
Takže toto vařím spíš v zimě nebo když je venku ošklivo a nikam nejdeme.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené