Ahoj..zítra se chystám péct perník a tak uvítám vaše nejoblíbenější recepty, klidně i z pytlíku Pište tipy a triky na váš nejlepší..

Našla jsem na netu recept na tento, je tam dost chválený http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady chany-pernik/

Cituji budgie: klidně i z pytlíku

jestli tím myslíš i krabicový - tak doporučuji perník od Penny marketu. Lepší perník jsem nejedla. Je rychle hotový a ještě rychlej snězený - aspoň u nás

Cituji Katchuska: jestli tím myslíš i krabicový

Jasně Díky za tip..

budgie
mně se osvědčilo nastrouhat do těsta trošku jablek,je to pak takové vláčné nebo přidat trochu marmelády ,jinak já dělám perník "od oka" ,nasypu tam všeho s mírou-hladkou mouku a cukr krystal v poměru 2:1, dvě vejce, prášek do perníku, kakao,olej, mléko, dá se přidat i trochu medu,navrch černobílá čokoládová poleva - výborný a rychlý

irinda

Jako polevu já dělám čokoládový puding, ale dělaný z vody místo mléka a na to strouhaný kokos.. mňam..

arrow
profile_image
katka__s
od 14. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

500 g hladké mouky, 400 g másla, 250 g cukru, 250 ml mléka, 2 lžíce medu, 1 vejce, lžíce kakaa, prášek do perníku.
Smíchá se mouka, máslo, vejce, kakao a prášek do perníku. Mezitím se ohřeje v mléce cukr a 2 lžíce medu. Mléko poté lejeme do těsta a pořádně prošleháme. Hotové těsto naleje do vymazaného pekáče.
Teplota pečení záleží na výkonnosti trouby a jestli je perník upečený, zjistíme špejlí

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky dělám od oka. Pro lepší chuť přidávám trochu medu a tak lžíci, dvě marmelády (nej je rybízová)

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

budgie
Docela důležité je vybrat si dobrý prášek do perníku - aby byl fak voňavý. Asi je nejlepší zn. Oetker. A myslím, že ten recept, který je na tom prášku, je docela dobrý. Ten můžeš už jen vylepšovat - jak tu někdo psal, přidat pár nastrouhaných jablek, nebo nějakou zavařeninu, rozinky, ořechy, mandle ... A navrch místo polevy stačí potřít nějakým dobrým džemem a posypat kokosem nebo strouhanými ořechy.

Tento se mi osvědčil nejvíce, je krásně nadýchaný a výborný

400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody (můžeme nahradit 1 kypřícím práškem do pečiva), 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 1/2 l studeného mléka, 1 dcl oleje,čoko poleva a pak co kdo má rád švestková povidla,marmeláda,rozinky, ořechy..já přidávám jen 2 lžíce medu

arrow
profile_image
DanielaM
od 10. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám perník jenom v domácí pekárně a zatím všem chutnal, tak to můžeš taky zkusit:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji budgie: Jako polevu já dělám čokoládový puding, ale dělaný z vody místo mléka a na to strouhaný kokos.. mňam..

Proč to neděláš z mléka, chutná to lépe nebo to má lepší konzistenci? A necháváš to vystydnout nebo to na perník natřeš horké? Díky

arrow
profile_image
janiss
od 25. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

dělám ten "andělský nadýchaný" a musím pochválit. 100% se zadaří a bude mít úspěch.. dělám ho tak, že vše nahážu do jedné mísy a opatrně promíchám. takže je skoro bez námahy.. a nejlepší je s domácími povidly..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji budgie: Jako polevu já dělám čokoládový puding, ale dělaný z vody místo mléka

Tohle používám místo želatiny. 750 ml vody, 2 vanilkové pudinky a cukr nebo vitacit - podle toho na co. Na perník jsem ještě nezkoušela, ale určítě zkusím hned příště!

arrow
profile_image
Ivettkaa
od 1. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

200 g cukru, 3 vejce, 100 g rozpuštěné Hery, 500 g pol.mouky, prášek do pečiva, prášek do perníku, hrnek mléka, lžička skořice, 3 lžičky kakaa, 3 lžíce medu. Je po pratetě a je luxusní. Poleju polevou z prášku.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené