arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, dělá někdo nesmažené řízky? v troubě? můžou být klasicky v trojoobalu, ale snažím se jíst zdravě a při představě Vánoc s těžkým smaženým řízkem...bez řízku to ale nejsou Vánoce, máte někdo nějaké tipy na zdravější řízek?

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

řízek jednou za rok nikomu neublíží. Tuky jsou zdravější než cukry, ale sladké müsli si určitě dáváš.

arrow
Neprodává v Bazaru

Vzpomněla jsem si na toto: http://hobby.idnes.cz/video-rychle-a-domaci-kureci -rizecky-s-chipsy-lepsi-nez-z-fastfoodu-1fd-/hobby -domov.aspx?c=A110909_120707_hobby-domov_mce, ale osobně to vyzkoušené nemám, tak nevím, jaké jsou.

Párkrát jsem je zkusila dělat v troubě, ale já je měla vždycky děsně vysušené.

arrow
profile_image
Ewiczka93
od 8. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já si je dělám jen v troubě, sice nejsou tak dobrý jako normálně ale spokojím se s tím
Jinak ale jeden věčer se smaženým se přežít dá. Nic se nestane když jednou za čas zhřešíš Vždyť to jsou vánoce.

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

no a proč je nešupneš jen do pekáčku lehce politého olejem a do trouby?
Případně proč místo řízku neudělat rybku? (samozřejmě nevím zda ryby jíš).

Jednou jsem slyšela, jak nějaká herečka ze Slovenska radila, že normálně usmažený řízek na oleji ponoří po usmažení do vroucí vody a hned vytáhne. Prý to není poznat a odplaví se ten tuk, ale nezkoušela jsem to.

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Pokud nechceš smažený řízek kvůli dietě, tak bych se na to na Vánoce vykašlala, přece jenom řízek je řízek a jednou za čas se nic nestane, když si dáš smažený...
Pokud je to ovšem ze zdravotních důvodu, tak bych je zkusila udělat v troubě, ale předpokládám, že nebudou zdaleka tak dobré..

Cituji verisi: v troubě?

Dělám
Ale jsem líná, takže je obaluju v té koupené směsi od Vitany, myslím..
Jen lehce potřít olejem, obalit a upéct.
Chutnají mi víc než ty normální.

arrow
profile_image
maggggda
od 20. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji bedrunela: řízek jednou za rok nikomu neublíží

Cituji Ewiczka93: Nic se nestane když jednou za čas zhřešíš

Cituji poella: Pokud nechceš smažený řízek kvůli dietě, tak bych se na to na Vánoce vykašlala, přece jenom řízek je řízek a jednou za čas se nic nestane, když si dáš smažený...

Naprostý souhlas s holkama

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ShoesManiac2: Ale jsem líná, takže je obaluju v té koupené směsi od Vitany, myslím..
Jen lehce potřít olejem, obalit a upéct.

OT: ale já v tomhle dělám cuketu, a je to ňamkozní

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak to abys pak ani do bramborového salátu nedávala žádnou majonézu

arrow
profile_image
gumidek
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já dělám řízky docela na sucho, bez kapky oleje. Kuřecí prsa naložím do bílého nízkotučného jogurtu, když není čas, stačí okořenit, osolit a potřít jogurtem z obou stran. Následně je obalím v Cornflakes (klasické žluté) a dám péct do zapékací misky.

Cituji verisi: dělá někdo nesmažené řízky? v troubě?

Klasický řízek obalený v mouce,vejci a strouhance na sucho v troubě neuděláš do křupava,prostě to nejde,kouzlo smaženého řízku je pánev s olejem

Cituji gumidek: Kuřecí prsa naložím do bílého nízkotučného jogurtu

Dělám to podobně,jogurt libovolně ochutit,namočit do toho řízky a nejlepší nechat uležet přes noc v lednici.Pak to obalím klasicky ve strouhance nebo se může smíchat se sýrem,navrch se můžou dát třeba kompotovaný meruňky ale nemusí být. Pak to dám na plech s pečícím papírem a upeču.Je to výborný a šťavnatý

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené