arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravím vás,
chtěla bych se zeptat na vaše oblíbené veganské recepty, takové, které se vám osvědčily, vracíte se k nim...
Děkuji!

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Red_fire:
Domácí marcipán, přítel (vegetarián) ho miluje natolik, že jsem mu ho k Vánocům dělala ze 2kg mandlí. Myslela jsem, že mi upadne ruka, ale stálo to za to. Vynikající je také z pistácií, nejlépe z nepražených.
http://www.foodstyle.cz/products/domaci-marcipan/

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Karamelka12: Děkuji za odkaz, vypadá to výborně Věřím, že přítel musel být nadšený!

Momentálně prohlížím kuchařku http://www.boo.cz/ a myslím, že mám o zábavu postaráno

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Red_fire: http://www.boo.cz

parádní web

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Red_fire: Tenhle web jsem neznala, vypadá dobře. Jinak jsem si vzpomněla, že když jsem byla vegan, tak jsem vařila polévku z vlašských ořechů. Prostě jsem jich pár (musíš vyzkoušet kolik) dala povařit (sušené, vyloupané) se solí a kořením, chutnalo to pak podobně jako hovězí vývar.

arrow
profile_image
Michellka mojeid
od 9. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Miluju dýňovou polévku s chilli a zázvorem - recept se dá najít na netu. Patří tam smetana, ale dneska už jsou ty veganské k nerozeznání od pravé. Polévka bude mnohem lepší pokud se dýně peče 20 minut v troubě.

Potom mám moc ráda italskou hráškovou polévku - uvařený mražený hrášek ve vodě se rozmixuje do hladka a dochutí citronovou šťávou a pestem. Já vařím ze dvou sáčků hrášku, 2 litrů vody, půl citronu a půl skleničky pesta + sůl a pepř.

Potom ještě často dělám lilek pečený s česnekem v troubě (recept na netu pod názvem baklažán ala Jean).

Teď aktuálně jsem objevila výborný recept na Mexické placičky - nastrouhám smacker mexico 200 g najemno + 500 g uvařená kapusta a brokolice + koření + zahustit vajahitem (tak za 4 vejce) a trochu škrobu (2 lžíce)- péct na pečicím papíru v troubě 30 minut. Delikatesa!
Všechny tyto recepty vařím často ač jsem vegetarián a ne vegan a moc chutnají i příteli který je obyčejný masožravec

arrow
profile_image
Klementain
od 5. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Sice vegan nejsem, ale na veganských jídlech si pochutnám, protože mi přijdou o dost kreativnější než jídla nás masožravců.

Poslední dobou si ujíždím na indické kuchyni, fish molee (do něj dávám opečené tofu), polévka z červené čočky. Dýňovou polévku jako Michellka dělám taky, ale přidávám ještě kardamom, muškátový oříšek a místo smetany zase kokosové nebo oříškové mléko.

Vůbec oříšková mléka miluju a dělám si je tak 2x do týdne, protože kravské ani jiné zvířecí mléko mi nechutná.

A ještě jsem zapomněla i na dezerty, raw kuličky (které jsem dělala nedávno kamarádce místo bonboniéry) a proteinové tyčinky (kam místo konopného proteinu dávám protein z hnědé rýže).

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na PíBí: Reaguji na Michellka: Reaguji na Klementain: Holky děkuji
Přesně jak píšete, nejsem vegan, ale veganské recepty rozhodně ráda dělám. Jsou výborné, suroviny dají skvěle kombinovat a je jedině dobře, když čas od času živočišné produkty vynecháme.

Cituji Klementain: Vůbec oříšková mléka miluju a dělám si je tak 2x do týdne, protože kravské ani jiné zvířecí mléko mi nechutná.

Děláš je zhruba takto? Nebo ještě jinak?

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Michellka: Dýňovou polévku z pečené dýně úplně miluji. Jen ji namísto chilli a zázvoru dělám s čerstvými bylinkami a dýňovým olejem: http://www.foodstyle.cz/products/polevka-z-pecene- dyne-se-styrskym-olejem-a-seminky/

arrow
profile_image
Klementain
od 5. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Red_fire: Děláš je zhruba takto? Nebo ještě jinak?

V podstatě jo, je to strašně jednoduché - namočit, přidat vodu, rozmixovat, přecedit Můj přítel, který se osype při slově vegan, už si dává do kafe jenom oříškové mléko.

Snažím se omezovat živočišné produkty jako vejce, sýry (kromě čerstvých), jogurty a mléko už nejím vůbec. Ale maso mi chutná a mám ho ráda, takže občas udělám veganský pokrm a k němu plátek masa kdekdo z veganů by mě asi přerazil.

arrow
profile_image
petule731
od 10. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mně moc chutná "obyčejná" příloha a k tomu skoro jakákoliv varianta šmakouna, dobře připravený seitan nebo goodyfoody.
Soja mi nějak už moc nejede.

Kolegyně vaří výborný segedínský guláš se seitanem a ovesno-pohankovýma knedlíkama.
Zahušťuje sójovou smetanou.

arrow
profile_image
lucka.ami
od 20. 11. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já jsem si musela upravit cukroví na veganské. Teď jak se blíží Vánoce, tak oživuji diskuzi, možná se někomu bude hodit. Recepty přidávám na své stránky. Cukroví je většinou celozrnné, slazené zdravějšími sladidly (sirupy atd...) a některé kousky i bezlepkové.
http://www.coconut-cream.cz/recepty-cukrovi

Jinak na stránkách mám i další sladké co peču.

arrow
profile_image
rachelvegan
od 7. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahoj já miluji satay pizzu z ananasem viz. můj blog
http://rachelveganskysvet.blogspot.cz/2014/02/sata y-pizza-s-ananasem.html
Zkuste je výborná

arrow
profile_image
katharine
od 2. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, já hledám inspiraci hlavně na blogu Veganotic a případně na jiných zahraničních blozích. Co můžu doporučit, tak jednoznačně: URL , URL , URL , URL , URL , URL a mohla bych pokračovat, ale jsou to strašně dobrý dlabance!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené