Nazdárek holky,

děláte doma obložené bagetky? Případně s čím ?

Já nejčastěji dělám s mazacím sýrem, ementálem, prosciuttem či nějakou kvalitní uzeninou, salátem nebo paprikou. Dále s chipotle salsou, kuřecím masem z grilu a rucolou.

Hledám další inspiraci

Myslíš obložené chlebíčky ( = to co se dává návštěvám k pití ) ?
Ledový salát, majonéza, krevety, uzený losos, roastbeef krájený, olivy, hermelín (nebo něco podobného nakrájené na tenké dílky ) , máti dělá s více druhy sýra : smetanový roztíraci, na tom kousek nivy, kousek uzeného sýru a hroznové víno - taky zajímavá kombinace, ...
Nebo někdo i sype navrch strouhaný sýr - vypadá to hezky, ale špatně se to jí.

Reaguji na dadabus:
Myslela jsem bagety na svačiny, celodenní výlety a tak

arrow
profile_image
Elinor92
od 23. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na jimmy_choo: U nás se na celodenní výšlapy osvědčila klasika v podobě paštiky s paprikou a uzeninou - nedokážu si představit mít na svačinu v lese takovou luxusní bagetu s kuřecím masem (v teplém počasí to stejně nepřipadá v úvahu)
A na svačinu bageta s lučinou, ledovým salátem, sýrem a "šunkou" (jako je kladenská nebo moravské uzené) - rychlé, jednoduché a stejně to strávník neocení tak, jako klasický oběd nebo večeři

Cituji Elinor92: nedokážu si představit mít na svačinu v lese takovou luxusní bagetu s kuřecím masem (v teplém počasí to stejně nepřipadá v úvahu)

Tak to my tyto bagety nosíme docela často, je pravda, že v létě ne, ale v chladnějších dnech běžně ! A stejně je brzy sníme, já už mám hrozný hlad po 3 ujitých kilometrech )

Cituji Elinor92: A na svačinu bageta s lučinou, ledovým salátem, sýrem a "šunkou" (jako je kladenská nebo moravské uzené) - rychlé, jednoduché a stejně to strávník neocení tak, jako klasický oběd nebo večeři

To je taková klasika, kterou děláme, takže čekám i na nějaké netradiční kombinace, paštika je u nás taky velmi oblíbená

arrow
profile_image
berus77
od 10. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ve Španělsku jsem jedla bagetu s tunakem z plechovky a na to opecena - grilovaná cervena paprika, skvela kombinace, pak jeste dělali smažené kalamáry s česnekovou majonezou v bagetě, taky super. Dá se toho vymyslet hafo...

arrow
profile_image
Lillly1
od 31. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

mám ráda :
chřestová pomazánku se šunkou a zavařovaným okurkem
lučina s tuňákem, vajíčko, eidam, zelenina

Cituji berus77: s tunakem z plechovky a na to opecena - grilovaná cervena paprika, skvela kombinace,

Tak tu určitě vyzkoušíme, další varianta je už taková těžší, nicméně díky moc za tipy !

arrow
profile_image
slonice
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Bagety nedělám, ale mám ráda uzenýho lososa s vejcem natvrdo a třeba ještě kaviárem a nějakým salátem. Většinou si to dávám na knockebrot, ale do bagety nebo chleba by to taky mohlo být fajn.

Cituji slonice: mám ráda uzenýho lososa s vejcem natvrdo

Jj, taky - v práci v kantýně prodávají obložený tmavý chleba s trochou majonézy, uzeným lososem, smaženicí a ledovým salátem

nějaký lehký "sýr", třeba šlehaná lučina, posypat bylinkami, k tomu prosciutto a chřest - moje nejoblíbenější (anebo, mimo chřestovou sezónu, čerstvý špenát)

Reaguji na berus77:
vau

zepečený lilek s s rajčatamy, česnek, niva, suš. oregano, suš. bazalka. Po vychladnutí i teplé namazať na bagetu ( ja používam ciabattu a vYdrží ), plátk čerstvej bazalky a parmazan na jemno struhaný. Delikatesa a bez masa.

Ciabatta hermelín čerstvý i rozpečený, baby špenát hodne, a brusinková omáčka na bagetu ( tu si pripravím z brusiniek vína hrebíček plus trocha brus. džemu, tady u omáčkyuž skúšam rozne varianty). no a pokapať salat citrónom.
Jako tohle je pre mňa delikatesa a sama som si to vymyslela.

Opečené krevetky s chilli, česnekom, bagetu opiecť na panvi na suchu potreť česnekom, majonéza, petrželka, pokapať citrónom.

Reaguji na Rafaelka:
Mňam, perfektní inspirace, díky moc !

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené