arrow
profile_image
katka.365
od 3. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máte někdo zkušenost s olivovým olejem z pokrutin? Mají ho v penny 1L cca za 7O-8O,- ? jak je to s kvalitou, chutí atd.? Koupit či ne? Děkuji za rady a zkušenosti

arrow
Neprodává v Bazaru

Nebrat. Doporučuji si najít na Streamu pořad Peklo na talíři, díl o olivových olejích, tam najdeš odpověď ;-)

arrow
profile_image
miadia
od 13. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Je to ta nejhorší kvalita olivového oleje, vyrábí se z odpadu, který vzniká při lisování panenského oleje a navíc je chemicky upravován, rozhodně bych nepočítala s tím, že bude nějak zdraví prospěšný. Raději bych si připlatila a koupila panenský, sice je dražší, ale rozhodně bude přínosnější.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

je to olej na teplou kuchyni, nic špatného na něm při tomto typu použití není, panenský olej je fajn, ale taky není vhodný na vše

arrow
profile_image
katka.365
od 3. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

a jaký by jste mi doporučili:

Zkus sehnat olivový rafinovaný.

arrow
profile_image
CherryLady
od 18. 6. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji katka.365: a jaký by jste mi doporučili:

Pokud chceš olej na smažení, kup si raději řepkový. V Lidlu ho mají za slušnou cenu, ani ne 40 Kč.

arrow
profile_image
miadia
od 13. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Kikulina: Já nepsala, že je špatný, ale o tom, jak se olivový olej z pokrutin získává a že nejvíce cenných látek je v panenském, protože předpokládám, že se Katka zajímá o olivový olej kvůli jeho působení na zdraví, když se ptá na kvalitu.

arrow
profile_image
katka.365
od 3. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

určitě a také bych ho ráda využila na smažení

arrow
profile_image
Tuxee
od 7. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na studenou kuchyni bych ho určitě nepoužívala, na to je vážně lepší a zdraví prospěšnější ten panenský a do salátu apod. ho zas tolik nespotřebuješ, takže ti vydrží dlouho. Ale na to smažení bych klidně ten z pokrutin vzala, prospěšných látek tam moc nebude, ale samotné smažení taky dvakrát zdravé není, takže to je podle mě prašť jako uhoď a ten olej to už nevytrhne .

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

http://www.stream.cz/peklonataliri/756949-olivove- oleje běžně používám olej z pokrutin ale pouze na restování (malé množství oleje) nebo je dobrý ten řepkový, do studené kuchyně jedině panenský, ale pozor ten zase není vhodný na smažení

arrow
profile_image
LenkaSk
od 25. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já můžu doporučit některý z tuzemských panenských slunečnicových olejů od malovýrobců. Vysoká kvalita za celkem dobrou cenu (zpravidla do sta Kč).

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji katka.365: a jaký by jste mi doporučili

Záleží na tom, k jakému účelu ho chceš. Jestli na něm budeš smažit nebo ho jinak vystavíš vysoké teplotě (varu), tak nemá cenu kupovat kvalitní panenský, který tím stejně znehodnotíš. Panenský má význam jenom v syrovém jídle. Pokrutinový... já osobně bych si např. do čerstvého salátu tento olej nekoupila, považuju ho za zbytkový. Koneckonců ta cena vs. množství tomu odpovídá.
Pokud bys měla zájem o nějaký konkrétní olej, tak já kupuju takové ty se zelenožlutým štítkem Bio, které jsou k sehnání v různých bio obchodech, např. Countrylifu. Dle chuti se mi zdají být kvalitní a navíc i cena je rozumná, třeba ten olivový prodávají za cca 80,00 Kč (250 ml).
Jinak se soudí, že opravdu kvalitní olivový olej by měl být hustý a trochu zakalený, resp. u dna by se měl držet takový jakoby "kal", tj. zbytky po zpracování oliv. Myslím ale, že v běžném českém obchodě s potravinami jsem na takový zatím nenarazila. Ale v nějaké specializované prodejně bys ho určitě sehnala. Ale jak už jsem psala, jestli na něm hodláš smažit, tak by to byly vyhozené peníze a škoda surovin.

arrow
profile_image
Marga789
od 28. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky a jak poznáte rozdíl mezi olivovým olejem z čr a z portugalska? Nemyslím to teďka nijak zle, protože sama si myslím, že ty zahraniční oleje, jsou lepší

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené