arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: Bez těch instantních dobrot je to lepší..........pokud kečup nahradíš rajčatama a zapékací omáčku poctivou smetanou na šlehání a sýrem,tak to bude jedlé.

arrow
profile_image
monca114
od 19. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná a dám si radši jednou za čas něco ze sáčku než, abych se nutila do rajčat, které jsou stejně chemicky vyhnaný, takže si moc nepomůžu.

Furt lepší, než omáčka, která má datum spotřeby 5let a ze zahrádky nemám chemická rajčata. Ale komu to chutná, ať to jí. Nemám nic proti, jen to nedoporučuji

Cituji wovel: dám si radši jednou za čas něco ze sáčku než, abych se nutila do rajčat, které jsou stejně chemicky vyhnaný

Za to ten kečup je čistě přírodní, viď...

Cituji monca114: Furt lepší, než omáčka, která má datum spotřeby 5let

Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná

To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.

arrow
profile_image
monca114
od 19. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Laky: Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná

To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.

Tak teď nevím... To dělá rajskou omáčku z kečupu? Nejlépe z toho Clever. I když ono to je asi jedno. Sračk... jako sračk..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Laky: To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.

a v tom je umění vaření

Cituji Laky: Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná

rajskou dělám zpravidla jen z rajčat a je to nesrovnatelné s normální rajskou z protlaku

Cituji monca114: To dělá rajskou omáčku z kečupu?

Je to docela možné.Někde jsem četla přípravu "buchtiček se šodó"....koupit vanilkový pudink v kelímku jak je nahoře "šlehačka" - ohřát v mikrovlnce a kydnout na loupák nakrájený na kolečka.

Dost lidí používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle nebo sušené v sáčku,což je pro mně nejedlé,ale na to člověk asi přijde časem.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Laky: Dost lidí používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle nebo sušené v sáčku,což je pro mně nejedlé,ale na to člověk asi přijde časem

a to je omáčka na špagety tak jednoduchá

Cituji XJiťa: a to je omáčka na špagety tak jednoduchá

No ony celkově jsou špagety takový ten základ

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji petraparis: No ony celkově jsou špagety takový ten základ

tak tak

Na těstoviny si dělám pesto z bazalky, olivového oleje, čeneku a piniových oříšků.
Na omáčku používám základ, který mám přímo od italské kuchařky - spařená a oloupaná rajčata nakrájím na drobné kousky a dusím s mrkví, cibulkou, česnekem (vše vcelku),
přidám pár kuliček pepře a bobkový list (ale tím si teď nejsem jistá). Poté propasíruji
a upravím dle potřeby - přidám natrhanou bazalku nebo tymián, nastrouhám trochu parmazánu nebo přidám mozzarellu, lilek...(pro přítele dělám variantu s osmaženou cibulí a šunkou, angl. slaninou nebo kuřecím masem).

Cituji Laky: používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle

Ač toho nejsem příznivcem, sama je nepoužívám a nechutnají mi, tak tato ad Alnatury je opravdu dobrá - obsahuje 93% rajčat - jsou v ní kousky (zbytek olivový olej a bazalka). Kupoval si ji přítel a pro případ nouze - třeba když jsem nemocná, tak mám vždy 1 doma..
Těstoviny si občas také dělám sama.

Alnatura.jpg

Cituji Adka: tato ad Alnatury je opravdu dobrá

I tomu věřím.U mně je problém,že nemám ráda bazalku,oregáno a další co se dává do průmyslově vyráběných omáček,navíc mi asi vadí konzervanty a poměrně vysoký obsah soli,žaludek protestuje.Je to těžké,kdo je odchovaný na domácí stravě,ten si těžko zvykne na "instantní chutě" ale jasně chápu tady holky,když nic jiného neumí,jen mně zaráží,že to s klidem baští a nevadí jim to,ani snaha o změnu.

Špagety mám ráda se smetanou,do ní nivu a špenát jinak jen tak lehké na oliv. oleji trochu podusit rajčata s paprikou a česnekem,přidat sušené /namočené předem/ hříbky,trošku soli a pepře....ona je to taková dietní chuť dají se přidat feferonky,trochu sýra,šunka,jiná zelenina....v podstatě co dům dá

Cituji Laky: I tomu věřím.U mně je problém,že nemám ráda bazalku,oregáno a další co se dává do průmyslově vyráběných omáček,navíc mi asi vadí konzervanty a poměrně vysoký obsah soli,žaludek protestuje.Je to těžké,kdo je odchovaný na domácí stravě,ten si těžko zvykne na "instantní chutě" ale jasně chápu tady holky,když nic jiného neumí,jen mně zaráží,že to s klidem baští a nevadí jim to,ani snaha o změnu.

Jsme na tom stejně. Tato nechutná uměle a není slaná. Opravdu tam je jen chuť rajčat.
Já si ji ještě dochucuji, přidávám olivový olej, čerstvou bazalku ...

A ještě jsou dobré těstoviny aglio e olio - česnek, olivový olej, pálivé papričky a petrželová nať. Jednoduché a vynikající.

Když omáčku, tak boloňskou - 2 variace: jednou dávám mleté maso jen tak a podruhé dělám z mletého masa a spol. kuličky, které pak dám to omáčky.

Jinak většinou žádné tekuté hmoty, které se nalívají na těstoviny nedělám. Spíš hodím něco na pánev (největší klasika česnek, pancetta nebo jiná slanina, loupaná rajčata, čerstvé bylinky), vmíchám do toho hotové těstoviny, hodím na talíř a bohatě zasypu parmezánem (jedině!). Přítel je masožravec, ale veškeré variace (a to i bezmasé ) na toto mu moc chutnají, dělám většinou k večeři.

Cituji Adka: aglio e olio - česnek, olivový olej, pálivé papričky a petrželová nať

Miluju A jak říkáte, někdo, kdo je zvyklý na stravu z čerstvých surovin, už plechovku nebo omáčku ze skleničky nepozře. Jsem toho zdárným příkladem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené