arrow
profile_image
Sinquinita
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky,
prosím o Vaše tipy. S přítelem se už měsíc snažíme hubnout (musím klepnout, že se nám to zatím daří), ale teď jsem narazila na problém. Často vaříme v parním hrnci, kombinace maso+zelenina+příloha. Ale začlo se mi to poslední dobou zdát suché a chtělo by to nějakou omáčku k masu. Umím jen smetanové, ale to nechci při našem "dietním režimu" riskovat......můžete mi prosím poradit nějaké omáčky, které by maso a přílohu oživily, a zároveň bych se nemusela bát o jejich kalorickou hodnotu? Díky moc

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jednoduchá rajčatová s bazalkou a česnekem a dá se to i s trochou parmazánu, hodí se k těstovinám

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Sinquinita: nějaké omáčky, které by maso a přílohu oživily,

Dát maso i se zeleninou klasicky do pekáčku do trouby,přidat hodně cibule tam se ti vytvoří šťáva a nebude to suché.
On parní hrnec je asi fajn,ale dušené jídlo je suché a nedá se jíst dlouho.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: On parní hrnec je asi fajn,ale dušené jídlo je suché a nedá se jíst dlouho.

Reaguji na Ziralka: Souhlasím, my to děláme podobně - do pekáčku jakoukoliv zeleninu (třeba papriku a rajčata jako lečo), na to maso a upéct. Dobré jsou třeba stehenní řízky, pustí hodně šťávy, která se smíchá se šťávou ze zeleniny a je to výborné

Jinak třeba svíčková se dá udělat taky dietně, stačí nezahušťovat, ale udělat ji opravdu zeleninovou a dát jen trochu zakysané smetany, nelít tam šlehačku...

arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dělám např. rajskou normálně z rajčat (žádné konzervy atd. a nebo jen jedna) Jinak se dá udělat jakákoli, akorát už vůbec nezahušťuji ani moc nepřislazuji

arrow
profile_image
Martinice
od 24. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já dělám z rajčat a nebo by šla třeba i nějaká z mléka a sýrů, ne? s tím ale nemám zkušenost, dávám smetanu

arrow
profile_image
Malá Tlapa
od 19. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hodně často připravuji omáčku z rajčat, rajčatového protlaku, cibule, česneku a papriky. Na oleji necháš zpěnit cibulku, pak tam dáš nakrájenou papriku, osolíš a necháš pár minut dusit, přiliješ rajčatový protlak, přidáš nakrájená rajčata, necháš provařit, protlačíš tam česnek, přidáš oregáno nebo bazalku nebo jakékoli koření podle chuti. Rychlé, chutné, jednoduché, dietní. Hodí se k těstovinám, ke kuřecímu masu, k rybě apod. Taky je moc dobrá dušená zeleninová omáčka z lilku, cukety, rajčat a papriky, postup je podobný, akorát bez použití protlaku. Tak třeba Tě mé tipy inspirují

arrow
profile_image
Luckaz
od 25. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Místo tatarky třeba jogurt+česnek+bylinky+sůl+pepř..atd nebo nějaké chutney/čatní
Jinak nám chutná třeba cibulová - nechám na pánvičce zatáhnout maso, vyndám ho ven, hodím tam cibuli, pořádně orestuju, zaleju vodou/vývarem, chvilku povařím, rozmixuju, přidám sůl, pepř, muškátový oříšek a lžičku dijónské hořčice (někdy místo ní třeba pesto, kari pastu),nakonec zjemním troškou mlíka.
K hovězímu je dobrá omáčka z červeného vína

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené