arrow
profile_image
Tija
od 28. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěla bych upéct tenhle dort. Korpus mám upečenej, ale je divnej Takovej celej nějakej hrbolatej a hlavně z něj jdou strašně cítit ty vejce. Nevim, jestli to tak má být, ale mě je to každopádně dost nepříjemný. Normálně jak když si smažim na pánvi vajíčka... Co je špatně?

arrow
profile_image
Renataxyx
od 8. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jestli používáš polská vejce, tak bych se tomu ani nedivila.

arrow
profile_image
Tija
od 28. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jsou český...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já nevím, ale je docela důležité, aby byly čerstvé. Lze to zjistit tak, že rozklepneš vajíčko do hrníčku, rozmícháš jej a pokud nic neucítíš, tak vejce je čerstvé. Pokud něco ucítíš, tak vejce vyhodit. Myslím si, že tento fakt docela hodně lidí neví a zanedbává jej.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj taky mi jednou bylo z piškotu cítit vejce....ale jen tak hodku jak byl teplej.A byl výbornej.Tak nevím

arrow
profile_image
Tija
od 28. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Anneettee
Taky jsem si říkala, že je to třeba tim, že je ještě teplej, tak jsem ho nechala vychladnout a žádná změna, skončil v koši

arrow
profile_image
Tija
od 28. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

A proč se mi tak hrbolatí? Vždyť těsto bylo krásný, vláčný...

arrow
profile_image
Renataxyx
od 8. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hrbolatit se může třeba proto, že trouba nerovnoměrně peče.

Cituji Tija: A proč se mi tak hrbolatí?

Možná je to práškem do pečiva?
Jinak zkažené vejce bys poznala, neskutečně páchne už po rozklepnutí... Čím jsi vymazala formu? Někdy mám pocit, že když nevymažu máslem, ale třeba herou nebo florou, tak také cítím jinačí vůni po upečení...

arrow
profile_image
milow33
od 8. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

neměla jsi k němu čuchat, ale udělat a ochutnat, určitě by byl dobrý, pokud nebyla vajíčka špatná syrová, nemohl dort nějak smrdět

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ještě jednodušeji lze zjistit zda jsou vejce čerstvá testem ve vodě. Čerstvé vejve neplave, ale sedí u dna.

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

pokud to nebyl vyloženě pukavec tak čerstvostí vajec to nebude...to je znát jen pokud jsou v dezertu vejce syrová...ty hrboly lze eliminovat prosátím prášku do pečiva spolu s moukou...pokud mohu poradit tak zkus nejdřív vajíčka vyšlehat s cukrem a špetkou soli a až pak přidat ostatní ingredience..

arrow
profile_image
tronela
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

taky třeba před menstruací bývá přecitlivělý čich, někdy cítím něco, co ostatní ne

Cituji Tija: Jsou český...

Vejce balená po deseti kusech v obalu z plastu,ale i v papírovém obalu z šedého papíru,většinou malá a levná jsou polská..........ta vejce jsou cítit jako naškrábaná omítka a v jídle je to fuj tajbl.Sice nevím,proč se tady prodávají,zřejmě pro nízkou cenu,ale jíst se to nedá.Takže pokud jsi měla tato vejce,tak se nedivím.Příště koupit lepší kvalitu...balená po šesti kusech modrý nebo žlutý papírový obal.

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Laky
na každém vejci je kód kde je napsáno jestli je CZ nebo z polska... polská vejce bývají i plesnivá..mají benevolentnější podmínky než mi v ČR...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené