arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahoj všem
koupila jsem si kulatou koláčovou formu a s nadšením se vrhám na pečení. nechcete se podělit o (vyzkoušené) recepty na koláče na slano, quiche a jiné? sladké moc péct nemůžu, máme tu samé diabetiky
děkuji

Rozhodně tento:
http://www.apetitonline.cz/recepty/230-slany-kolac -lotrinska-quiche.html

Apetit, to je taková moje kuchařská Bible

arrow
profile_image
annette
od 21. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak já už dělala 2 quiche přesně podle receptu s nadějí, že bude chutnat jako z mého oblibeného Au Gourmand... Bohužel se mu přiblížil jen vzhledově :/ Při pečení quiche jsou více než kdy jindy důležité správné ingredience. Přestože jsem se dva dny pracně snažila s vytvářením české kopii creme fraiche, nakonec šla v koláči jen cítit divná pachuť podmáslí s poněkud srandovní konzistenci... Jinak já jsem čerpala ze stránek URL mají tam pár hezkých receptů, ale ani lorraine (šunka, sýr) ani rajčatovo-mozzarelový (u kterého jsem si říkala, že není co zkazit) se mi zrovna nepovedl. Takže prosím, až se některé poštěstí udělat u nás pravý quiche lorraine, dejte vědět v čem je to tajemství

arrow
profile_image
Étoile mojeid
od 2. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

dělala sem tenhle quiche asi 20x, vždycky se povedl, hosti se pokaždý olizujou až za ušima

arrow
profile_image
Étoile mojeid
od 2. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

AdaZBrna
cokoli jsem dělala z Apetitu, tak se mi VŽDYCKY povedlo, ty jejich recepty maj hlavu a patu a fakt fungujou, jak tvrdí
takže až na ten výše uvedený quiche jsou všechny moje osvědčený recepty z Apetitu

arrow
profile_image
klaaarka
od 18. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jé, zrovna dneska jsem dělala quiche s lososem. To nám zbyl už hotový, opečený losos takže jsem hodila na formu pečící papír, na něj půl babického lístkového těsta (ano, já vím, ale jsem líná a dělám quiche z lístkového), na to rozdrobeného vidličkou asi 250g lososa, na to jsem nalila směs de luxe šlehačky (40%) s dvěma vajíšky, solí, 4barevným pepřem a muškátovým oříškem, na to jsem nasypala nasekaný kopr a nvrch trochu strouhaného sýra. Moc se povedl.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

díííky všem zítra budu zkoušet!

arrow
profile_image
annette
od 21. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky a jak děláte to creme fraische (náplň)? Dávate tam smetanu a podmaslí nebo jenom tu šlehačku jak to dělá klaaarka a tu pak ušleháte šlehačem? Taky nevím, jestli se mají dát celé vajíčka (bilek se žloutkem dohromady) nebo je ušlehat zvlášť?
Díky za rady,
Anet

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené