arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky.
hledala jsem témata, byl tam jen recept na perník, ale žádný se mi nezdál takový, jaký hledám já.
Takže, když jsem chodila do školy ( ještě loni ) tak v kantýně prodávali perník, normálka, klasická buchta, rozřezaná na čtverce.
Jenže ten perník byl uplně tmavý, do černa, vláčný, fakt, nikde se nesypal, nic. Shora asi potřený čokoládou, co netuhne a nahoře byl posypaný kokosem.
Dlouho na něj sháním recept, ptala jsem se i pekaře co to vozil a říkal že je to tajné prodavačka mi zase řekla že si myslí, že je v tom umýchaný i čoko puding.
Tak mě zajímá, jestli ho některá z vás nedělá a nezná recept, protože je fakt výborný
Děkuji moc

arrow
profile_image
anfaro
od 22. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Určitě myslíš tuhle buchtu.. to peču často.. je to jako perník, vláčná, výborná.. zkus to

250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (másla),
2 hrnky cukru,
1/2 hrnku vody,
3 lžíce kakaa,
rum,
1,5 hrnku polohrubé mouky,
1/2 hrnku hladké mouky,
4 vejce,
1 prášek do pečiva,
strouhaný kokos Postup

Do hrnce si dáš tuk, vodu, cukr, kakao a rum a všechno to pomalu mícháš na slabě puštěným sporáku, dokud se to všechno pěkně nerozpustí. Jeden hrnek vzniklé tekutiny odložíš stranou. Do zbytku přidáš mouku s práškem a vejce. Rozetřeš na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeš zvolna asi 1/2 hodiny.

Po upečení, ještě na horkou buchtu pomalu naliješ tu tekutinu, co sis nechala v hrnku stranou a hned posypeš strouhaným kokosem.

Já takový dělám z krabice Dr.Oetker (tuším), když je upečený dám na něj čokoládovou polevu (pytlík se nahřeje v horké vodě a krásně se roztírá) a posypu kokosem. Vláčná je, když tam dáš dostatek oleje. Tu černou barvu bych udělala tak, že bych do té směsi přidala kakao (ne granko, ale pravé hořké)

arrow
profile_image
marketakr
od 16. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na anfaro: a nemusí tam být prášek do perníku? ..aby to byl perník?

arrow
profile_image
anfaro
od 22. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na marketakr: každopádně to není klasický perník, ale buchta šalamoun, který hodně lidí v mým okolí říká perník.. a podle toho, co slečna popisovala, bych řekla, že to bude ona.. je vláčná, nesype se, nahoře to udělá vrstvu jakoby rozteklé čokolády a je posypaná kokosem.. buď vyzkouší nebo ne.. jen jsem jí chtěla poradit

arrow
profile_image
tirafa
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na anfaro:
Taky mne to při čtení napadlo, že to nebude klasický perník-ten je spíš hnědý, ale šalamounova buchta

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na anfaro: Juuu děkuju moc ! Určitě vyzkouším, ikdyž ona fakt voněla po perníku a ještě dodatek, na jak velký plech to je? )

arrow
profile_image
anfaro
od 22. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Labtec: rozumim ale uvidíš, jestli jí vyzkoušíš, určitě zklamaná nebudeš, je dobrá, celkem jednoduchá, u nás se po ní vždycky zapráší. Dávám jí na takovou střední velikost plechu..., aby nebyla moc nízká..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na anfaro: o víkendu ihned udělám a dám ti vědět už ted se nemužu dočkat !

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji anfaro: tuhle buchtu

Já ji opravdu dělám s tým " Kypřícím práškem do perníku" A pod čokoládu ještě natřu slabou vrstvu jahodového džemu, jinak je recept stejný - myslím, že původně se volá "Vařená bábovka" , podle toho jak se to míchá na ohni.

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tento recept nepoznám, aj keď mi niečo evokuje názov šalamunova buchta ...tak vyskúšam ale asi tam tiež pridám džem višnový (ten milujem) ako píše dadabus
anfaro dik za receptík

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na anfaro:
tak dnes som ho upiekla a je fakt uzasny odporúčam mnam ...dik za receptik

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky mě hned napadl tento recept- akorát u nás se tomu říká "hop do trouby"
A lepší je dělat z másla než z hery.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

ted jsem ho dopekla, je výýýbroný ! děkuju moc

arrow
profile_image
berysa
od 17. 6. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Akorát jsem dopekla! Lepší perník (buchtu) jsem snad nejedla..celá rodina si teď šmakuje! Je to fakt bomba, doopravdy doporučuji!
(popř. já jsem neměla k dispozici polohrubou mouku, tak jsem to nahradila hrubou a udělala to obráceně, 1,5 hrnku hladké a 1/2 hrnku hrubé mouky-a takto byl opravdu výborný!)
Každopádně moc děkuji za recept, budu péct toto snad pořád

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené