arrow
profile_image
Stormay
od 14. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, máte nějaký osvědčený recept, jak udělat skvělý steak z pořádného fláku hovězího masa? Uvítám všechny Vaše typy -recepty, s čím máte steak rády, jak propečený, z jakého masa atd...

arrow
profile_image
kayuschka
od 5. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nechat naložené přes noc v oleji se lžící medu a s pepřem v celku. Před chystáním lehce osolit,zprudka opéct na obou stranách a nechat dopéct v troubě při 180 stupních 10 minut. Pokud je masa hodně,podávám pouze s nějakým zeleninovým salátkem.

arrow
profile_image
kayuschka
od 5. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

A nejlepší steak jedině a pouze z hovězí svíčkové.

arrow
profile_image
Stormay
od 14. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na kayuschka: To zní moc dobře! Mňam!

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Základ je kvalitní maso, bohužel v našich obchodech téměř nesehnatelné Dobré je z Makra nebo kupujeme maso v Německu.

Pak je důležitá kvalitní pánev, žádná teflonka a pod. Spíš ocelou, např. tuto:
http://www.domacipotreby.cz/product.asp?catID=61&p roductID=433

Maso-neklepat paličkou (jen pěstí), nesolit! Solí se až po opečení.

Maso hodně zprudka opéct pár minut (záleží, jak hodně ho chceš uvnitř udělané a jak jsou steaky vysoké) z každé strany.

Maso se pak může dát na chvilku (3 min) do rozpálené trouby na 180.

Do výpeku v pánvi dát jednu smetanu na vaření, naložený pepř (1/2 až 1malou lžičku-pepř se může tročku "pomačkat") a zredukovat na omáčku, dle chuti přisolit.

A je hotovo K tomu třeba pečené brambory nebo vařené, rozmačkané s opečenou cibulkou...mňam

arrow
profile_image
Stormay
od 14. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Didli: Kupuješ v makru nějaké speciální maso? Mají tam jak české, argentinské a spoustu dalších... Slyšela jsem, že argentinské je opravdu kvalitní. Díky za typ na pánvičku, chystám se nějakou zrovna koupit.

Maso před tím, než ho dáš na pánev, fakt nesol. Sůl z masa tahá šťávu. Posol až po zatažení.

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jj, argentinské, to je bezkonkureční. Jinak v Pha fungují i obchody, kde se dá opravdu dobré maso na steaky koupit, třeba tu-ale osobní zkušenost nemám
http://www.nestar.net/www/katalog.php?akt_kateg=51 &hash=&PHPSESSID=0a3ac7a1503bd0b3aeaec9a649eb1519

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jo a před pečením jen maso trošku potřít olejem-slunečnicovým, do pánve žádný olej už nedávat.

arrow
profile_image
Lovelessss
od 9. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Výborné video s Gordonem v akci minule jsem tenhle steak zkoušela a přítel prohlásil, že to byl jeden z nej, co jedl jako koření jsem dávala jen sůl a pepř

http://www.youtube.com/watch?v=MtIiR7DBAqY

Reaguji na Lovelessss: dobrý video...jen koukam že dává olej na pánev .... tak dávat nebo nedávat olej na pánev?

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na missys:
ono asi záleží na té pánvi. Do té ocelové fakt nee, stačí potřít ty steaky.
každopádně ten fígl s tím máslem musím vyzkoušet, jen ho dám až do výpeku.

jojo vypadá to fajn my chodíme do jedné restaurace co se specializuje na steaky a jako jídlo je tam úžasný...minule jsem měla dokonalej steak a na netu jsem se dívala že píšou jak připravit: " syrové hovězí maso posyp sušeným tymiánem. Na pánvi osmaž na másle a cibuli a žampionech, přidej sušený tymián, smetanu a koření." a jako bylo to dokonalý , tam fakt uměj super jídlo

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Stormay: Základem je dobré maso, které při troše snahy koupíš i v ČR. Nemusí to být maso argentinské (ani nevím, co se tím myslí...plemeno? země původu?), ale důležité je, aby bylo z masného plemene (Simentál, Angus, Limousine, Charolais, ....). Pak vybrat ten správný kus masa a zase - nemusí to být jen pravá svíčková, ale může to být i vysoký roštěnec atd. Koukni na wiki. Pro chlapy je třeba dost lákavý T-bone steak. Jinak rad jsi tady dostala fůru...klidně přidej do oleje větvičku tymiánu nebo rozdrcený česnek (rozmáčknutý dlaní) a nech chvilku restovat s masem. Pokud je maso vysoké, tak se doporučuje ovázat ho dokola nití/provázkem, aby lépe drželo tvar. A obracet pinzetou nebo kleštěma, nenapichovat vidličkou, ať nevyteče šťáva z masa.

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zapomněla jsem napsat, že na kvalitu steaku a masa má vliv i "uzrání". Tzn. jak dlouho se nechává "viset", aby v něm proběhly všechny důležité biochemické procesy, které zvyšují jeho kvalitu a chuťové vlastnosti. Maso by se mělo nechat 2-3 týdny viset, aby bylo dobré

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené