arrow
profile_image
Martini
od 4. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky,
prosím Vás, nemohla byste mi sem některá z Vás napsat recept na dobrou vánočku, která bude nadýchaná i další den? Mamka pořád experimentuje s receptama a její včerejší výtvor dopadl tak, že dneska by se s vánočkou dalo rozbít okno
Děkuji

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

to je dobrééé fakt jsem se zasmála bohužel ti ale neporadím
chce to vytrvat a nevzdávat se !

Reaguji na Martini: recept se mi psát moc nechce, je to jeden jak druhý, jen poradím, že se do kynutého těsta nemá dávat bílek, právě proto aby to netvrdlo

arrow
profile_image
Petrun
od 6. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Výborná VÁNOČKA

500g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 30g droždí, 120g cukru krupice, 120g másla, vanilkový cukr, 4 žloutky, 50g rozinek, 50g loupaných mandlí, sůl.

Do 100ml vlažného mléka rozdrobím droždí, přidám 1 lžičku cukru, 1 lžíci mouky, promíchám, zakryju ubrouskem a na teplém místě nechám vzejít kvásek.

Od Ježíška jsem dostala pekárnu, tudíž teď zadělávám těsto v ní, ale jinak dříve opravdu ručně vypracovávat cca 20 min čím déle tím lépe......
Mouku smíchám s cukrem, vanilkou, přidám kvásek, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, špetku soli a 3 rozšlehané žloutky. Potom do těsta přimíchám rozinky a sekané mandle. Mísu zakryju utěrkou a nechám kynout. Po upletení je nechám ještě asi 20 min kynout na plechu. Potom je potřu rozšlehaným žloutkem s jednou lžící mléka a posypu nahrubo nasekanýma mandlema. Vložím do středně vyhřáté trouby a peču dozlatova cca 3/4 hodiny Když by vám povrch vánočky rychle hnědnul, buď uberte teplotu, nebo ji přikryjte alobalem.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahooj,, tak já ti dám recept taky na výýýbornou vánočku.. vždy ji dělám 23.12 a 24.12 ji snídáme.. a je krásně nadýchaná a nedusíš se s ní! Dříve jsem měla jiný recept a nebylo to vůbec ono, tady tento je vemi jednoduchý a o to více chutný

Vánočka
5dkg kvasnic zasolíme (asi 1/2 čajové lžičky) a necháme dokud se neroztečou (můžeme tomu pomoci mícháním).
Přidáme 75 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, nastrouhranou ciktrokůru, špetku anýzu (není nutnost), 3 žloutky, 4 dcl mléka (teplého) a 7dkg rozpuštěného másla.
Zamícháme a necháme nakynout (během toho ještě 2x promíchneme).
Upletenu vánočku potřeme mlékem a necháme 10 minut nakynout a až poté vožíme do trouby rozehřáté na 250°C, kterou po vložení nastavíme jen na 160°C!
Pečeme alespoň 45 minut (můžeme přikrýt alobalem a zabránit tak spálení).

arrow
profile_image
4M1SU
od 26. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já dělám vánočku z buchet od Dr.Oetkera
udělám těsto podle návodu na krabici, přidám rozinky, mandle...podle chuti...nechám vykynout, upletu, potřu rošlehaným vajíčkem, upeču a je to

arrow
profile_image
eleneben
od 9. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělávám vánočku z apetitu a taky je skvělá

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na 4M1SU: a chutná to jako vánočka?

arrow
profile_image
4M1SU
od 26. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bagheta: jistě, kynuté těsto má myslím jen jednu chuť

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené