arrow
profile_image
radana
od 14. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

77

Děvčata,potřebovala bych recept na vánoční perníčky, nejlépe na ty,které jsou hned měkké a dají se jíst co nejdříve. Ale není to podmínka. Budu ráda za jakýkoliv vyzkoušený receptík.

arrow
profile_image
Eternity
od 17. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ten je náš nejoblíbenejší, musím dělat několik plechů a těsně před vánoci opakovat.

650g hladké mouky
250g moučkového cukru
100g medu (asi 2 lžíce)
50g másla
3 vejce
1 žloutek (na potření perníčků)
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého koření (hřebíček, nové koření, skořice, špetka badyánu, anýzu, fenyklu,zázvoru)
1 lžíce kakaa

V rendlíku rozpusť med a máslo, zchlaď, přijed vejce a ostatní přísady a zadělej těsto, dobře propracuj a nech alespoň 24 hodin uležet. A pak klasika.

Eternity
jsou tyhle hned měkké? Mě totiž nezměknou ani ty tvrdé... Jak důležitá je tam ta soda, nedává se tam místo toho kypřící prášek? A jak má být vyválené těsto vysoké?

arrow
profile_image
Virtuální_kuře
od 3. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji lucisek1111: Mě totiž nezměknou ani ty tvrdé...

s tim sem měla loni taky problém

arrow
profile_image
Delfi
od 24. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

68

Já mám vyzkoušený recept na perníčky
50 g másla
250 g cukru
100 g medu
4 vejce
toto utřeme a přidáme 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mletého pern.koření a 650 g hladké mouky a také přidám trochu kakaa, aby měly krásnou barvičku
zpracujeme těsto (nesmí se lepit) zabalím do průhledné folie a nechám přes noc v ledničce.
Po upečení natřeme dobře rozšlehaným vejcem a dáme ještě chvíli do trouby.
V následující dny pak perníčky zdobím barevným sněhem.
Důležité je, jak perníčky skladuješ. Nejlepší je, když je dáš do krabice a tu krabici do igelitu a necháš ji ve studené místnosti (venku). Já perníčky dávám do umělohmotných nádob s víkem. Jsou výborné a vydrží dlouho.

arrow
profile_image
Eternity
od 17. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

radana
hned po upečení jsou měkké, ale druhý den ztvrdly a už nezměkly. Zjistila jsem, že kamarádka má ten samý recept a fígl je v uchovávání v chladu a vlhku, konkréně venku. S kypřícím práškem nemám v tomto receptu zkušenosti. Těsto má být 1/2 cm vysoké. Díky koření, které si i sama melu máme při pečení provoněný dům.

Cituji Delfi: Nejlepší je, když je dáš do krabice a tu krabici do igelitu a necháš ji ve studené místnosti (venku). Já perníčky dávám do umělohmotných nádob s víkem. Jsou výborné a vydrží dlouho.

přesně tak, ještě je dobré na ně položit igelitový pytlík, nebo porstě nějaký igelit a na něj položit vlhký hadřív nebo namočené kuchyňské ubrousky.

jooo, tak perníčky jsem už vzdala nikdy nezměkly /

Yanika
já je zas nikdy neměla tvrdý

arrow
profile_image
Delfi
od 24. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

68

Yanika
má švagrová mi doporučila, když perníčky jsou tvrdé, tak je dát na chvilku do pařáku. Nezkoušela jsem to, tak nevím, zda to pomůže. Mne vždy pomohlo je dát do chladu a hlavně krabici dát do igelitky.

já je vždycky mívala v chladu ve sklepě v krabici a přesto byly pořád tvrdé.tak mám na to jít ještě razantněji a dát je v plastové krabici na mráz? jo a jak dlouho je tam mám nechat?

arrow
Neprodává v Bazaru

Tak mi to nedá a opíšu sem můj recept.
70 dkg hl. mouky
1/4 kg cukru
15 dkg medu
10 dkg másla
5 dkg sádla
1 dkg jedlé sody
1 prášek do perníku
2 vejce

Dají se jíst hned, nikdy nebyli tvrdé, asi tím sádlem. Dokonce jsem jednou dělala větší tvary - na betlém, a lámalo se mi to jak to bylo měkké. Várka je tak na 7 plechů. Taky jsem někde četla, že se k perníčkům do krabice má dát kousek chleba.

arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj děvčata. Já dělám tyhle perníčky každý rok, a dělám je i na velikonoce. Jsou hned měkké.
Ve vodní lázni rozehřejeme : 10 dkg HERY nebo másla, 15 dkg cukru moučka, 15 dkg medu. Necháme trochu vystydnout, jen aby to nepálilo.
Na vál dáme : 50 dkg hladké mouky, 2 celá vejce, 1 kávovou lžičku jedlé sody, můžeš kůru z 1 citronu, 1 polévk. lžíci RUMU, 1 polévk. lžíci perníkového koření-prodávají ho v malých sáčcích, 1 kávovou lžičku skořice.
Vše zpracujeme na těsto a dáme do sáčku do lednice. V lednici vydrží i týden.
Vyválíme placku asi půl cm. a vykrajujeme tvary.
Trouba musí být řádně rozehřátá na 170 stupňů. Pečeme na pečícím papíře, dáváme dále od sebe-nabydou. Já potírám perníčky až po vyndání z trouby rozšlehaným vajíčkem s trochou vody, budou se hezky lesknout. Pečeme je 7 až 8 minut, to je důležité !! Poprvé jeden perníček z plechu vyndám a zlomím ho, tak poznám, jestli je upečený. Když se perníčky pečou déle, tak se sice nespálí, jen ztmavnou a zbytečně se vysuší a ztvrdnou. Pokud se tak stane, dá se to napravit tak, že je dáme do sáčku a k nim přidáme jedno rozkrájené jablko a pevně zavážeme. Tak je necháme třeba 2 dny a pak jsou měkké. Ta vlhkost z jablek vejde do perníčků a jsou super. Ale nejdříve se perníčky ozdobí : POLEVA : 1 bílek, přesátý moučkový cukr, trochu procezené citronové šťávy nebo ocet.Polevu dlouho umícháváme lžící aby se jen TÁHLA. Pokud je řidká, přidáme cukr, pokud je hustá, přidáme bílek. Nikdy neředit vodou, nezaschla by!! Já zdobím sáčkem co je pro to určený, má na konci malou hubičku. Běžně se dá koupit na jarmarcích a tam co prodávají vykrajovátka. Tak ať se podaří !!

arrow
profile_image
radana
od 14. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

77

tak děvčata,díky moc za recepty i rady. těsto mám hotové, večer budu vyrábět perníčky se synem.ten se na to těší.

arrow
profile_image
Delfi
od 24. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

68

radana
přeji, aby se Ti povedly. Není to nic těžkého. Já je dělala letos poprvé dle receptu mé švagrové, ta ho měla zase od své maminky, a povedly se napoprvé. Za chvíli jdu zdobit. Zbývá mi nazdobit ještě asi 50 perníčků, což je jen zbytek toho co mám nazdobeno.
Holky, zdobíte jen bílou barvou nebo děláte barevné zdobení. Já dělám barevné a koupila jsem si ještě stříbré malé kuličky (prý jsou jedlé) na dozdobení.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené