Jelikož je tchán myslivec, máme pořád plný mrazák srnčího, kančího a jeleního maso, samé zajíce, bažanty atd. a mě už nebaví vařit dokola pořád to samé, jako jsou klasické guláše, svíčkové atd., občas s něčím zaexperimentuju, ale nápady už dochází. Najde se někdo, kdo má nějaký zajímavý recept nebo nápad, co by šlo ze zvěřiny uvařit?

arrow
profile_image
Paula01
od 14. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jéjej, tak tato diskuze mě taky zajíma) V mrazáku máme taky zvěřinu a já ji navíc nejím) A dobré recepty by se mi tááák hodily) Všechno maso nakládám a prošpikuji....vesměs všechny recepty jsou stejné))

Cituji Paula01: vesměs všechny recepty jsou stejné

no právě, jen jendou se tam místo jednoho koření hodí to druhé, ale pokud tu někdo přispěje i s nějakým rodinným receptem, proč ne, asi každý dělá maso stejně jinak, takže třeba i guláš toho druhého může být zajímavou změnou. Holky neváhejte a pomáhejte A pak třeba i tipy, jak udělat, aby maso bylo dobře okořeněné, měkké, zpracované, cokoliv

arrow
profile_image
Janina11
od 9. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, u nás je taky pořád mrazák plný divočiny, napíšu vám super recept. Kančí nebo jelení či srnčí maso , hodně česneku, cibule na proužky, anglická na kostičky, osolit, bobkový list a divoký koření (nový, celý pepř) trošku sádla, trochu vývaru a dát péct do trouby. až se masíko upeče, tak ho vyndat a zalít smetanou nebo kysanou smetanou, trošinku zaprášit moukou a dát zapéct do trouby. masíko nakrájet, já k tomu dělám takový ty rakouský knedlíky (houska, slanina, bylinky, vejce, cibulka..) a je to fakt úžasný. dělala jsem to návštěvě a porvali se o to jako pejsci.. jinak nakládám různý steaky, peču na zelenině (kořenový) svíčková, guláš...

Janina11
tak to vůbec nezní špatně, ach ta fantazie A dá se to servírovat třeba i s něčím jiným než s rakouskými knedlíky? Teda předpokládám, že asi dá, ale co by se k tomu ještě mohlo hodit? I když o víkendu asi přijdou na řadu i ty knedlíky, pokud máš recept, hoď ho sem, já sice něco doma mám, ale určitě tam nejsou bylinky, tak by to mohla být zajímavá obměna

arrow
profile_image
Janina11
od 9. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já k tomu dělala ty knedlíky, nakrájíš housky, zaliju trochu vodou, orestuju cibulku se slaninou (slanina nemusí být) , vejce, z bílků sníh, dávám bylinky co mám (pažitku, bazalku, jarní cibulku nebo porek) fantazii se meze nekladou , trošku osolim, dávám tam krupičku aby byly takový nepatlací, jo a trochu prášku do pečiva, pak je vařím v osolený vodě tak 20 minut. dělám je jako kuličky. k tomu se hodí i třeba hranolky nebo americký brambory a myslím že i normální brambory budou super. Klidně by se k tomu hodila i rýže, má to takový sosík, tak i to by šlo.. normálně mi tu tečou sliny

Janina11
no bezva, děkuju moc, mám pocit, že jsi právě zachránila můj víkendový plán na vaření, už jsem si říkala, že zase bude něco, co jsem už dělala mockrát Navíc minulý víkend jsme nechali omylem pootevřený mrazák, všechno to vyteklo, začalo měknout, musela jsem najednou sdělat asi tři kila masa, ale aspoň se to trochu pročistila a já se zařekla, že přestanu cokoliv kupovat a začnu sdělávat. A tenhle týden si naprosto užívám, protože tchán je na dovolený a nemá čas lovit

arrow
profile_image
Janina11
od 9. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nemáš vůbec zač, já ráda poradím, když něco vím.. pořád bojuju s vařením, nevím co mám pořád vařit.. taky mne napadly ze zvěřiny obrácený řízky, ty jsou zkoušela z kachních (divokých) prsou a taky to byla bomba.. tak lovu zdar a já letím do teplých krajin

Janina11
mě docela překvapilo, jak byly dobré řízky z kančího. Musí se teda dát pozor, aby nebyly tvrdé, ale jinak bomba. A užij si to v teplých krajích, a ještě jednou děkuju

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené