arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na dadabus:
Jé, ano, mrkev ve vývaru, to je to pravé- já preferuju kuřecí, do toho hodně mrkve a krupicové noky. Akorát si vždycky musím oddělat sama pro sebe, rodina mi nadává, že "s tou hromadou mrkve je to moc sladké"
Ještě mám ráda strouhanou mrkev podušenou na másle s trochou kmínu a k tomu brambory.

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mrkvové cukroví - nejelpší je na slano - obalené v ostřejším koření, bylinkách, česneku.

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mám strašně ráda omáčku z mrkve na těstoviny, vyzkoušela jsem podle receptu na mimibazaru a je super - taková rychlovka. Recept TADY.

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na hyena 02:
A ještě je takový trik, že se mrkev nastrouhá najemno, osmaží na másle a přidá do vývaru, aby měl krásnou tmavou barvu - pak se to přecedí. Ale dělala jsem to jenom jednou, chuti pořádné macaté vařené mrkve se prostě nevyrovná nic

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na dadabus:
Přesně, není nad to, řádně se zahryznout.
A ještě si vzpomínám na mrkvový salát s pomerančem, který nám dělali ve školní jídelně, hrozně mi chutnal, ale recept na něj jsem zatím neobjevila, byl takový zvláštní.

arrow
profile_image
monkey17
od 30. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

rozhodně mrkvový koláč, to je fakt mňamka!!

arrow
profile_image
SUnfull
od 8. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na monkey17: A jak ho, prosím, děláš?

arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pomazánka z mrkve, česneku a majonézy....mňamka

arrow
profile_image
roxinka
od 23. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji lemurka: Mrkvové cukroví

tak to bych chtěla vyzkoušet, byl by recept?

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mrkvové cukroví na slano či sladko
180 g jemně strouhané mrkve
250 g tuku / másla
300 g celozrnné mouky
ůl sáčku kypřicího prášku do pečiva

Tuk utřeme s nastrouhanou mrkví, poté vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto vyválíme a vykrájíme z něho libovolné tvaryí. Pečeme asi 10 minut při teplotě 180 °C. Horké sušenky obalíme v koření, bylinkách, sušeném česneku. Sladkou variantu obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

arrow
profile_image
roxinka
od 23. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na lemurka:
Děkuji

arrow
profile_image
ZuzaGC
od 20. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem na netu našla tento recept a musím říct, že je to fakt lahůdka!! Jako přílohu jsem si dala celozrnou rýži.

Africká pečená mrkev
1 kg mrkve, 2 velké cibule, 1 - 2 stroužky česneku, 40 g burákového a normálního másla ( asi 20 + 20), 2 lžíce rajského protlaku, 1 bobkový list, několik hřebíčků, trocha tymiánu, trocha zelené petržele - pažitky nebo jiné zelené zeleniny, 1 lžíce citronóvé šťávy, 3 dl hovězího vývaru, 25 g burákového másla, 25 g mouky, 2-3 lžíce vody, 2 lžičky medu

Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené