Ahoj holky, moc ráda vařím z tohoto masa,ale dochází mi pomalu recepty. Ráda bych znala Vaše způsoby úpravy popřípadě recepty na různé omáčky k ní či netradiční alternativy receptů z ní atd. Dnes večer bych jí ráda udělala k večeři, ale nenapadá mě s čím. Vždy jsem jí buď obalovala a dělala k ní bramborový salát, popřípadě se špenátem či houbami a opečeným bramborem. Poradíte mi? Děkuji moc
Miluju ji jen tak naloženou do barevného pepře a olivového oleje (medailonky) a zapečenou hermelínem s brusinkami (nebo jen opéct, výpek zastříknout červeným vínem, odpařit a přidat lžíci brusinek).
Nebo opět medailonky potřít pestem, opéct a krátce zapéct se sušeným rajčetem a mozzarellou.
Já jsem dělala hermelín s brusinkami včera samotný
ale díky příště to vyzkouším takto...barevný pepř ani pesto nemám zrovna teď k dispozici
panenka plněná špenátem a mozzarelou a udělají se z toho závitky,ty se obalí slaninou a zprudka se osmahnou na panvi aby se zatáhly a pak se dají dopéct do trouby..výborné...
anebo panenka plněná sušenými švestkami a slaninou...prošpikovaná...ta je taky výborna..hned byhc si ji dala
Já mám panenku nejradši jako pfeffer steak (levnější varianta než ze svíčkové). K tomu opékané brambory a je to mňamka
Dál z panenky děláme ražniči, je to šťavnatější než třeba z kuřecího..
já nasekám čerstvou bazalku a rozmarýn, smíchám s oliv. olejem, trochou pepře a potřu panenku, kterou obalím celou do plátků kvalitní anglické a peču na cibulce v troubě cca 45 min. Výsledkem je úžasně šťavnaté maso, lepší jsem nejedla
. Přílohu dělám rýži nebo pečené brambory, ale hodí se cokoliv 
Reaguji na Maria: Výborná je, ale je to škoda takového masa. Panenka je nejlepší na minutková jídla bez nakládání, protože je jemné a křehké maso. Na ostatní recepty je jí jednoduše škoda
.
Já jí dělám jako minutku, ale den před tím ji naložím (což se myslím nevylučuje
do směsi červeného vína,chilli omáčky, utřeného česneku a lžíce moučkového cukru. Pak ji osmahnu dorůžova a marinádu zredukuji (když je potřeba zahustím) a přelívám jí špalíčky panenky. Je to mňamka
Reaguji na Verys:
Také dělám jako minutku v grilu
! Ale zítra zkusím ve slanině, super tipy 
My ji zase máme rádi plněnou sušenýmy švestkami, které obalím plátkem anglické slaniny ještě dám dovnitř snítku čerstvého rozmarýnu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.