arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, dělala jsem kuřecí vývar, hodně pomalu, na malém plameni, část vody se mi vyvařila a po přecedění je ho ani ne půl hrnce, kdybych tam dala všechno obrané maso + zeleninu a ještě nudle, tak ta polévka bude spíš jak hustá kaše. Ředíte vývary vodou? Asi jsem měla dát víc vody na začátku, nicméně v receptech nebo co čtu na netu se dává i míň vody na víc masa, a přesto je polévka spíš jak polévka. Jak to děláte vy?

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minette: Jak to děláte vy?

dej si vařit vodu do konvice a vařící jí tam dolej dle potřeby.Žádný stres,přece nebudete jíst kaši.

arrow
Neprodává v Bazaru

Jasně občas se mi to taky stane a normálně do hrnce natočím vodu z kohoutku a nechám ještě provařit

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

já běžně dořeďuji vývary vodou

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

a proč tam chceš dávat zpátky všechno maso a zeleninu? Dám tam vše jen podle toho, aby to právě nebylo jako kaše.
Vyvařenou zeleninu zpět do vývaru nedávám-udělám čerstvou a maso, nudle dle potřeby.

Vývar má být silný, proto se tak dlouho vaří na mírném plameni, nikdy ho neředím, nepřidávám do něj žádné sr... typu podravka, kostky vývaru a pod. a vždy je výborný.

arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Tiakia:
Aha, takže se to takto normálně dělá? Já někde už ani nevím kde slyšela, že se to nemá. Ještě mě napadlo uvařit ty nudle a dát tam nudle i s tou vodou v které je uvařím, ale to asi ne co?

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minette: Ještě mě napadlo uvařit ty nudle a dát tam nudle i s tou vodou v které je uvařím, ale to asi ne co?

To ne,bude to kalné
Normálně nařeď vroucí převařenou vodou nic se nestane neboj.

arrow
profile_image
Gatty
od 20. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Nudle nejlépe úplně zvlášť a do polévky pak dodat do talířů, to je podle mě nejlepší.

arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Didli: nepřidávám do něj žádné sr... typu podravka, kostky a vývaru a pod.

Taky tak, ale já vždy dělala takovou svou rychlejší verzi. Zeleninu jsem vždy nakrájela syrovou na kostičky a přidala až ke konci to samé nudle a bylo. Teď asi podruhé v životě dělám takový ten poctivý s tou celou zeleninou - ta se teda vyhodí úplně jo? A dá se tam zavařit syrová?

Cituji Didli: a proč tam chceš dávat zpátky všechno maso

na nic jiného to maso nepotřebuju, přece to nevyhodím

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Minette:
tak je to pár korun, tak pokud se maso nesní samotné (třeba o obírání hovězích uzených žeber je teda u nás skoro boj), tak není problém vymyslet jídlo, kde se maso spotřebuje, popř. ho klidně vyhodím. Do polévky dávám tak třetinu masa z kterého vývar vařím. Neumím si představit ho tam dát všechno zpět.

Jinak když dělám vývar, tak dám zeleninu, maso, koření a když se zelenina vyvaří (je měkká jak sr..., tak ji vyndám a vyhodím a už nechám třeba další 2hod. vyvářet jen maso).

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minette: Teď asi podruhé v životě dělám takový ten poctivý s tou celou zeleninou - ta se teda vyhodí úplně jo? A dá se tam zavařit syrová?

Ne,zeleninu akorát vyndám dřív neb je rychle měkká a pak až se uvaří maso vývar přecedím a do čistého vrátím zeleninu i s masem co taky s ním,když mám v hrnci kilo masa,tak ho mám vyhodit? bavím se teda o hovězím mase,žádné kosti a jiný odpad
Nudle zvlášť uvařím i nechám v misce,ty do polévky patří až na stole.

arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

díky

Cituji Tiakia: bavím se teda o hovězím mase,žádné kosti a jiný odpad

Já to obírám, to maso z těch kostí, a to i u kuřete nebo u kapra/ryby.

Reaguji na Didli:
Já asi nerada vyhazuju jídlo, takže u mě to není o penězích jako spíš o pocitu, takže mě fakt nenapadlo tu uvařenou mrkev vyhodit. Jako cibuli jsem vyhodit musela, ta byla rozvařená, celer z části taky, ale to ostatní jsem tam prskla zpátky.

Cituji Tiakia: co taky s ním,když mám v hrnci kilo masa,tak ho mám vyhodit?

A kolik tak litrů z polívky máš z kila masa? Ta váha je teda předpokládám i s kostma, nebo ne?

arrow
profile_image
Antoanet
od 2. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já tedy zeleninu vyhazuji a dávám syrovou zavařit znovu jen krátce, aby změkla, ale nerozvařila se... Máme to tak raději Maso hlavně obrat z kostí né jako kamarádky babička, to byla hrůza a zkazilo to chut
Jinak ho normálně dolej horkou vodou a nech chvilku povařit vždyť domácí bujon se dělá tak, že se nechá vývar téměr vyvařit a pak se jen dolívá vodou

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minette: A kolik tak litrů z polívky máš z kila masa? Ta váha je teda předpokládám i s kostma, nebo ne?

Vařím jen maso žádné kosti.Cca 3 litry.
Vlastně dělám jen z hovězího neb jiný masový mi nechutná + přidávám játrové knedlíčky.

arrow
profile_image
Dominikka
od 31. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Proč by to nešlo? kdybys dala na začátku víc vody tak nebude tak silný, ted máš větší koncentrát a rozředíš ho, takže to vyjde nastejno Jinak já zeleninu vyhazuji a dávám novou na kostičky, ta vařená mi přijde moc nasáklá tím vývarem, prostě rožblemptlá A jestli máš hodně masa, tak udělej rizoto

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené