arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky holky,chtěla bych letos manžela překvapit jeho oblíbenou rybí polévkou,ale tchýně do toho dává jikry,mlíčí,fuj,fuj,znáte nějaká recept aby nebyl fuj?

ammalko
Já někdy přes rok dělám polévku z kapra - pouze z masa. Do osolené vody dám vařit kousky masa. Na jednu porci zhruba jednu polovinu podkůvky. Pak udělám klasickou máslovou jíšku, na kterou přecedím ten vývar. Přidám pepř (bílý) a maso nechám vychládnout. Až mi trochu zchládne, důkladně ho přeberu a pokrájím na kousky, které pak vložím do polévky a ještě nechám provařit. Je to rychlé a máme to rádi Můžeš na to ještě klasicky opéct housku nebo bílý toust

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

nuf
Díky za nápady,taky mě napadlo,že použiju normální kousky z kapry,tzn.ty na smažení,udělám vývar se zeleninou kořenovou s dám vařit s kořením -bobkový list,nové koření,celý pepř,hřebíček, cibuli, udělám vývar.

Připravím si jíšku z másla a hl.mouky.

Na másle osmažím kořenovou zeleninu,přidám ovařené a nakrájené maso z kapra,přidám vývar,jíšku a osmažím veku a je to,taky dobrý,že?

ammalka
Jo jo, variant je hodně. Já třeba běžně zeleninu nedávám, pouze použiju vývar z kořenové zeleniny a tu zeleninu potom použiju do bramborového salátu. Ale tohle má každá rodina jinak.
Použít maso takhle mě napadlo proto, že jsme loni koupili obrovského kapra a polovinu jsem mrazila. Takže tak
Každopádně si myslím, že manželovi uděláš radost!

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

nuf
Právě nechci pořád vozit polévky od tchýně,vadí mi,že tam plavou ty jikry. Manžel má právě rád i zeleninu,takže jí tam dám nadrobno nakrájenou a nebo ji nestrouhám na jemném struhadle.

Cituji nuf: Do osolené vody dám vařit kousky masa.

A co ty kostičky,cedíš pak vývar?

Cedím všechno, většinou dvakrát. Ale je to lepší, než když se to dělá klasicky z hlavy. Z těch podkůvek ty kostičky tolik nepadají a líp se to přebírá. Aspoň teda z toho obra, co jsme měli my...

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji nuf: je to lepší, než když se to dělá klasicky z hlavy

Taky si myslím,přeci jen jak kaprovi uřízneš tu hlavu,tak vzniknou takové malé kostičky,které nevidíš a ty určitě odpadnou do toho vývaru.

Cituji ammalka: jikry,mlíčí,fuj,fuj

Hi,hi...fuj,fuj...já bych polívku bez mlíčí a jiker nechtěla..to je to na co se celý rok těším

Tady přidávám dva lákavé recepty bez mlíčí a jiker

Rybí polévka II.
Suroviny: 600 g kapra, 10 stroužků česneku, 100 g zelené papriky, 1 dl bílého vína, 2 dl rajčatové šťávy, 0,5 dl oleje, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Očištěnou a umytou papriku nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na tenké kousky. Opražíme je na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou a podusíme. Přidáme očištěnou rybu, podlijeme vodou nebo vývarem a vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, mletým černým pepřem,rajčatovou šťávou a vínem.

Rybí polévka - pikantní
Suroviny: 300 g očištěného rybího masa, sůl, několik zrnek celého pepře, 1 červená a 1 zelená paprika, 3 – 4 rajčata, kousek celeru, feferonka, 1 lžíce oleje, 1 cibule , 1 lžíce papriky, 400 g oloupaných brambor, petrželka, bílý jogurt

Postup přípravy: Maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut. Mezitím očistíme a opláchneme zeleninu, papriky nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme.

Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Měkké maso scedíme, koření odstraníme.

Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme. Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.

arrow
profile_image
Slunečnice1
od 7. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

taky vařím rybí polévku a už teď se na ni moc těším
Kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky osmahnu na másle, přidám vodu, hlavy (může být i maso z ryby), mlíčí, jikry ne, přojdou mi hořké. K tomu přidám bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Až se vše uvaří, trochu zahusítm a přecedím. Do polévky oberu masíčko z kapra a nakrájím mlíčí, to miluju. Nakonec přidávám šlehačku a ještě zelenou petrželku. Polévka je úžasná, naučila jsem ji jíst celou rodinu, i mamku která polévky vůbec není a jíme ji na štědrý den k obědu, k večeři by se do nás už nevešla

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji ammalka: Ahojky holky,chtěla bych letos manžela překvapit jeho oblíbenou rybí polévkou,ale tchýně do toho dává jikry,mlíčí,fuj,fuj,znáte nějaká recept aby nebyl fuj?

já teda jikry miluju le můžeš jí udělat stejně jen jikry a mlíčí vynecháš , múžeš tam dát vyvařit i lososa a to masíčko tam pak rozkrájet a bude to stejné .

postup mám podobný jako slunečnice , dávám vyvařit třeba i 4 hlavy a kousky kapra či lososajá zahušťuji máslovou jíškou a nakonec taky petrželku , my dáváme do polévky na talíř na másle opraženou nakrájenou houstičku .

Já si třeba dám i 3 talíře té polévky , salát nemusím ,ale polévku tu zbožňuju je vynikající bez ní si neumím představit vánoce

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mikkýsek
No vidíš,my ji nikdy nedělali,ale kvůli manželovi ji udělám,jen přemýšlím,jak s kořením?

arrow
profile_image
dareen
od 16. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nevím, o co přesně se ti jedná - jestli ti to nechutná, protože to tam cítíš nebo ti vadí ty kousky, co v tom plavou ?

u nás to v polévce taky plave a všichni to milujou kromě mě, samozřejmě , a tak mi to mamka vždycky prolije sítkem a je to

jinak co se vaření týče, tak nápadů už tady od holek pár máš, tak já ti popřeju, ať se to povede

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji ammalka: No vidíš,my ji nikdy nedělali,ale kvůli manželovi ji udělám,jen přemýšlím,jak s kořením?

s kořením??

já dávám jen , sůl , pepř a muškátový květ

arrow
profile_image
Monda
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

pro příště jikry a mlíčí vynech,nejsou tam potřeba.Pokud tam chceš jikry dát, je třeba je řádně povařit ! a pak je lze třeba rozmixovat. Také jsem četla recept od Marie Rottrové, že osmaží jikry zvlášť na másle a přidá si je do polévky kdo chce.Můj muž také jikry a mlíčí v polévce nechce,ale rozmixované je nepozná.Mimochodem když si mě bral, rybí polévku by v životě nevzal dle vlastních slov do pusy a dnes si bez ní neumí štědrovečerní večeři představit.Letos dokonce pomáhal i čistit hlavy od žaber a myslím, že tím překonal sám sebe.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené