Cituji avanta: Holky a to koupíte normální smetanu na šlehání a... ...a čím jí vyšleháte?

No buď normální ruční šlehač, ale to já taky moc neumím, taky z toho můžeš ušlehat máslo) Takže já jedině bombičkovou. Koupíš takovou nádobu na bombičky v železářství a bombičky k tomu a je to razdva.

arrow
profile_image
Lilliana
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji tribit: tak na tohle já používám takový to šlehátko na mlíko, z Ikey za 20 kč na baterky (snad víš, co mám na mysli)

super nápad, znám ho, doma ho nemáme, protože mně nenapadlo koupit.

Cituji avanta: a čím jí vyšleháte?

My teď doma máme starší ruční šlehač, má 2 metle, ale používáme ho, když chceme zdobit něco upečenýho.

arrow
profile_image
tribit
od 16. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

avanta
normálním ručním šlehačem nebo jak jsem psala, když je to do jednoho kafe, tak tím šlehátkem na mlíko,ale není úplně tuhá....
jinak klasickým ručním šlehačem...

arrow
profile_image
tribit
od 16. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Lilliana
ono to nevyšlehá úplně do tuha, je to dost slabý, musí se to šlehat jen na "hladině",ne ve hloubce, aby se to udělalo, a jen opravdu trochu, ale do toho kafe je to super...

arrow
profile_image
tribit
od 16. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

avanta
jo, elektrickým, mám takovej co má dvě metly....na malou rychlost to trvá dlouho, na střední je to rychlejc ale vždycky v pohodě...

arrow
profile_image
Lilliana
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tribit dík za rady i se šleháním, za tu cenu to zkusím

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Lilliana
návštěvám nabízíme tekoutou smetanu, pro zvláštní příležitosti ji dokonce i šlehám hnus ve spreji mi přes práh nesmí :-E

edit: a tu ušlehanou lžící vydlabu do misky a tak ji servíruju...a že nemá super tvar? no bóže, v kafi se stejně hned rozpustí...a hlavně má super chuť

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

avanta
a nekoupila jsi ji špatnou? tu na omáčku? mají různé množství tuku, teď nevím, která je která, ale ta míň tučná myslím je na omáčky a z toho šlehačku fakt neuděláš ničím

a je pravda, že když se hodně šlehá, uděláš z toho máslo už se mi to i párkrtá skoro povedlo ale dělám ji normálně dvoumetličkovým ručním elek. šlehačem a pohoda.

arrow
profile_image
Elsa
od 25. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Teda...jsem myslela, že jsem jediná, kdo miluje pravou šlehačku a ono je nás tolik) Neznám nikoho, kdo by na pravé šlehačce tak bazíroval, většině lidí na tom nesejde. Dělám taky z bombičkové lahve většinou, někdy el. šlehačem, nebo taky jde dobře udělat takovým tím ručním rychlošlehačem - nahoru,dolů jak se používá na sníh z bílků, nebo když dělám jen malé množství, tak takovou tou kverdlačkou, co má dole drátkovou spirálu... Ještě na co dávám pozor, je to, že smetana musí mít dobu spotřeby tak nějak od výroby do spotřeby jenom pár dnů, to je pravá čerstvá, jakmile mají delší trvanlivost, to už není ono...

arrow
profile_image
vega
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

avanta
Ahoj, koupíš smetanu 30% a vyšší, ze 40% je hodně hustá, šlehá se normálně 2 metlovým šlehačem, na nejvyšší výkon, já to teda šlehám úplně odspoda, aby dole nezůstala neušlehaná smetana, trvá to trošku dýl, než když se šlehá bílkový sníh. Na máslo se musí šlehat min. 2x tak dlouho.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Elsa
hlavně to nesmí být šlehačka konkrétního hyper super řetězce, ty jsou hnusné a vodové

arrow
profile_image
daty
od 15. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Obě každou používám jiným způsobem, obě mám ráda a nechtěla bych jednu druhou nahrazovat

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

vega
ale občas už mi tam mini máslíčkové hrudky vznikly to když u toho moc kecám, nebo koukám na film

arrow
profile_image
vega
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Elsa

Cituji Elsa: Ještě na co dávám pozor, je to, že smetana musí mít dobu spotřeby tak nějak od výroby do spotřeby jenom pár dnů, to je pravá čerstvá, jakmile mají delší trvanlivost, to už není ono...

Nejlépe kupovat v papírové krabičce, ne tu v plastovém kelímku.

arrow
profile_image
vega
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

imoen
Já si takhle domácí máslo dělám, ale ještě se mi nepovedlo to přešlehat, podle mě to je dobře vidět, když je ta správná konzistence.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené