arrow
profile_image
koiri
od 29. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na alone:
http://www.lidovky.cz/dobra-chut.asp?c=A101108_160 809_dobra-chut_glu
Třeba tady. Myslím, že je to zjištění z poslední doby, že má vyšší kouřový bod než se dříve předpokládalo. Každopádně zdrojů je víc.

arrow
profile_image
koiri
od 29. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petulaa:
Jj, je to teplota, kdy se z oleje začíná kouřit.

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

manžel používá olivový na pánev pouze pod zeleninu, zapomněla jsem ten název, jak se tomu říká když se zelenina jen krátce tepelně upraví ( něco jako blanšírování to zní )
jinak olivový teda pouze na studenou kuchyni.

arrow
profile_image
alone
od 27. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na koiri:
Je fakt, že takové studie se docela často mění. A v poslední době jsem po tom nepátrala Pokud se na něm jenom osmahne zelenina, nebo se použije k přípravě omáčky k těstovinám, to klidně. Ale třeba na takové smažení, jako řízky a podobně bych brala rozhodně brala slunečnicový

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji alone: třeba na takové smažení, jako řízky

tak na to používáme sádlo, a lepší řízky jsem nejedla. Mňam!

Já také smažím jedině na olivovém oleji a nepřipaluje se... řízky nejím, dělám na něm hlavně ryby, zeleninu, zvěřinu a naprosto v pohodě...

Jednou jsem na něm zkoušela smažit vajíčka a smažák - vše letělo do koše... Hrozně to olejem načichlo.

Ale už skoro měsíc jsem normální olej nekoupila, na olivovém smažím maso uplně bez problémů ( extra virgin ) , zeleninu apod., aspoň mě to neláká smažit řízky nebo jiné nezdravé věci )

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

olivový olej používám na všechno, vaření, smažení a i pečení

arrow
profile_image
Geri mojeid
od 19. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já osbně jsem někde četla, že přepálený olivový olej je rakovinotvorný a rozhodně se nehodí na smažení.

arrow
profile_image
modrá víla
od 6. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky mě jen zajímá proč ten oliváč používáte i na smažení a pečení?To s toho máte lepší a zdravější pocit?
Já jen že,jak tu někdo psal v prvním příspěvku,smažením a pečením se ten extra panenský olivový olej znehodnotí a normální oliváč se vyrábí až po výrobě panenského tím,že se znovu přelisuje,takže je prakticky stejný kvality jako slunečnicový...
Panenský oliv. olej se má používat jenom za studena,na zakápnutí salátu a tak a né na smažení,to jaksi ztáci svou hodnotu.Ale každýho věc.

arrow
profile_image
modrá víla
od 6. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mě příjde zbytečný smažit na oleji za dvě stovky,když ho tím zničím a pak je kvalitně srovnatelnej s klasickým olejem.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na modrá víla: používám ho proto, protože po jiných olejích je mi prostě zle. Když jsme třeba na návštěvě u našich a mamina omylem udělá něco na klasickém oleji aniž by si to uvědomila, do dvou hodin je mi blbě.

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Lucrezia: olivový olej používám na všechno, vaření, smažení a i pečení

Mám to stejně,snažím se ho používat na vše,je pravda,že po normálním oleji mě bolí žaludekale snesu ho taky,když je nouze

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na koiri:

nejsem si jistá jestli jsou lidové noviny ten správný zdroj pro takovéhle informace..
při teplotách nad 190°C dochází k degradaci extra virgin oliv. oleje (mastných kyselin v něm obsažených) a dochází i ke vzniku jak chutově tak zdravotně nepříliš prospěšných látek... pokud olej chcete použít pro vyšší tepelné opracování doporučuji kukuřičný, slunečnicový nebo třeba arašídový olej jejichž kouřový bod přesahuje 230°C.. většina z nás totiž používá oliv.olej pro jeho pozitivní vliv na zdraví a to s tepelnou úpravou jaksi ztrácí smysl...navíc olejů je celá škála a měli bychom je obměňovat a neutápět se jen v hektolitrech extra virgin...

Cituji modrá víla: Holky mě jen zajímá proč ten oliváč používáte i na smažení a pečení?

Já jsem ho začala používat proto, že ho používá můj oblíbenec Jamie Oliver, ten smaží jenom na něm a nejenom on, jak již tady bylo řečeno viděla jsem to v mnohých pořadech o vaření, takže kdyby to bylo rekovinotvorné, tak by to asi nepoužívali...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené