arrow
profile_image
lucis
od 31. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji pehamek: ale bohužel i na štědrý den máme perníčky tvrdý jak beton Buď blbej recept nebo ruce

to není blbej recept, ale špatný uskladnění
šup s tím do plechový krabice a dát k nim kousek jablíčka

arrow
profile_image
Lajka
od 29. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já je peču okolo Mikuláše a zdobím klidně hned druhý den (jak je čas). Do vánoc se krásně rozleží - záleží, kde a jak jsou skladované. Nemám sklep, tak se mi osvedčila prodyšná papírová krabice v lednici. Aby změkly, potřebují chlad a mírné vlhko.

arrow
profile_image
zajko-uško
od 17. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ja mám takový recept na perníčky, že nemusí vůbec stát několik dnů, ale hned jsou výborné a opravdu celá rodina ji děláme ve svých rodinách a děti i my dospělí se po nich můžeme utlouct... jsou výborné a můžeš jí péct i den před Vánoci (nebo kdy Ti to vyhovuje), ale jsou výborné i den po upečení i dva týdny po upečení (díl nám nikdy nezbyli - všechno se snědlo... ).

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

75 dkg hladké mouky - já osobně dávám polovinu celozrné nebo špaldové jemně mleté, ale může být celé i z klasické bílé
28 dkg moučkového cukru
12 dkg tuku ( já mám pouze odzkoušenou Heru )
6 lžic medu - já na medu nešetřím dávám velké lžíce
4 vejce
2,5 lžičky soda bikarbona ( vsypat do mouky ) nedávat do vajec nebo hery
1/2 balíčku koření kotány na perníčky nebo podle času udělám směs vlastní ( anýz, hřebíček, skořice, koriandr )
zpracuji těsto, nechám odležet klidně i přes noc v chladu, je to důležit, aby se zpracovala ta soda
většinou ráno než jdu do práce vytáhnu z lednice a odpoledne peču, vyválím si 5mm silný plát, rozehřeju troubu na 200°C, jakmile vložím plech stáhnu na 150 °C, když začínají perníčky hnědnout cca 10 minut záleí na troubě, tak je po vytáhnutí okamžitě natřu rozšlehaným vejcem a dávám na zem na noviny vychladnout, hlavně je dávat na rovnou podložku at se nezkroutí--)
jinak dělám i barevnou variantu, většinou červenou, a to ak, že jedno vyšlehané vejce obarvím červeným potrav. barvivem a potírám načerveno-)

pernicky.jpg

arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Pett21:

Díky za recept Ten se bude hodit když perníčky před vanoci budou porad jako beton

arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky a co to zdobení? zdobíte je hned ten den co pečete a potom skladujete, nebo nejdřiv skladujete a pred vanoci az jsou mekke ( teda jestli vubec ) a pak teprve zdobite? A nebo je to jedno ?

arrow
profile_image
lenicka13
od 30. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahoj tak přikládám náš recept..
500g hladké mouky
150g práškového cukru¨
50g másla (pravého)
100g medu (může být i o něco víc)
2 vejce
1 a půl lžičky perníkového koření
půl lžičky jedlé sody
Postup - med s máslem rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. My ho dáváme do mikrotenu a necháme v lednici. Druhý den včas vyndat, aby povolilo.. rozválet a vykrajovat. Péct cca na 180°, po vyndání z trouby (čas nevím, dělám to od oka, aby měly hezkou barvu a nebyly po stranách tmavé) pomažeme rozšlehaným vejcem. Potom klademe do plechové krabice s krajícem chleba (skladujeme ve špajzu - tzn. chladné a tmavé místo)

Recept na polevu - 1 bílek, 180g práškového cukru, pár kapek citronové šťávy, 1 lž. solamylu.

Neříkám, že je to nej nej nej recept na světě, ale nám chutnají

arrow
profile_image
Lajka
od 29. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Michaellla: No já zdobím pár dní po pečení, těsně před Vánoci už na takovou piplačku nemám čas . Jinak to zdobení na perníčku někdy dokáže vydržet dlouho - nedávno mě překvapila kamarádka, které jsem pár kousků na stromeček věnovala, že je vytahuje jako dekoraci každý rok znovu

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lajka: perníčky skladujeme v kastrolu, ale bez jablíčka. Toho jabka má být kolik? Třeba rozkrojené jedno na půl?

arrow
profile_image
lenicka13
od 30. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na pehamek: není to sice otázka na mě, ale my dáváme buďto krajíc chleba ale dávali jsme někdy i půlku jablka a taky změkly...

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na lenicka13: Díky moc já právě jednou měla recept, že změkly aniž bych dávala chleba nebo jabko. Bohužel jsem si ho bláhová nezapsala do receptů a papírek jsem někde ztratila. Zkusím to s tím jabkeem nebo chlebem a uvidím

arrow
profile_image
Kristyna83
od 27. 11. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.

Celý recept například zde.

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud chcete opravdu pěkně zpracovaný recept na perníčky k podrobným a rozfoceným postupem, koukněte tady. Když je budete opravdu péct jen 5-6 minut na 180°C, budou relativně měkké hned po vychladnutí a během 14 dnů Vám změknou úplně.

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kristyna83: Tak Ti nevím - 10 minut mi přijde zbytečně dlouho - podle mé zkušenosti se u perníčků nesmí doba pečení přehnat, jinak budou jako kámen a změknou až tak na Velikonoce. I když, tenhle recept je dost jiný, máš v něm i rostlinný tuk, což já vůbec neznám, tak pro to těsto platí asi jiná pravidla...
Každopádně všem přeju, aby se jim jejich perníčky povedly, ať už budou pečené jakkoli dlouho a z jakýchkoli surovin. A hlavně, ať z nich máte radost!!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené