arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Po shlédnutí dílu Peklo na taliří o kávě jsem se rozhodla skoncovat s nekvalitní instantní kávou a začít pít kvalitní a čerstvou. Mám doma french press a elektrický mlýnek a chybí mi už jen ona káva. Chtěla bych zkusit zrnkovou kávu ze Starbucks a nevím zda jsou nějaký ukazatelé ohledně kávy nebo se stačí jen řídit podle chuti. Asi je to zbytečný dotaz,ale radši než abych udělala nějakou chybu a z dané kávy nic neměla.

PS: Dá se připravit i espresso z french pressu nebo na to potřebuju už kávovar?

arrow
profile_image
SunnyBall
od 17. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máme to přesně tak shlédli jsme Peklo .. a už máme doma Mlýnek na kávu a máme teda Moka konvičku .. Kává úžasná .. kupujeme zrnkovou z Tchiba a oni mají i přímo na Preso kávu. Myslím si, že kávu určitě podle chuti.. my nakoupili asi 4 druhy různě silné. Ale je to fakt alchymie namlít to tak akorát aby to nebylo moc hrubé a taky někdo má rád silnější někdo slabší, ale prostě stojí to za to.
A myslím, že French press je právě na preso

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na whatsername: Ahoj, já mám tedy jednoduchý kávovar a musím říct, že všechno lepší, než instant. I ten french press je fajn. Dokonce jsem měla kávu z něčeho jako je právě ten press, ale dávalo se tam i mléko a dělalo to rovnou super kapučíno. Bylo to dovezené z Itálie, ale to jen na okraj. Jinak u kávy se zaměřuji na sílu a plnost chuti, melu ve stroji v Kauflandu (na mletí doma nemám nervy a nevychytám hrubost namletí). Kávu uchovávám v těsnící sklenici v lednici a je to fajn i tak. Starbucks jsem neměla, ale kupuji zrnkovou Lavazzu, jinak by měly být fajn i kávy z pražských pražíren, cenově výhodnější.

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já se trošku bojím té namletosti,do french pressu to má být prý hrubě namletý (nebo dle oka aby to bylo namleté tak,že zrnka jsou "větší" než síto. Mám doma i elektrický mlýnek,takže v obchodě to asi mlýt nebudu. Vidím to nejspíš na pokus-omyl dokud se to pořádně nenaučím . Koukala jsem na nabídku jejich kávy a mám hned 5 favoritů,tak zítra půjdu kouknout co vyberu .

Cituji SunnyBall: A myslím, že French press je právě na preso

no já právě nevím,espresso je to klasický malý kafe(jak jsem také byla poučena z Pekla ),základ pro capuccino,café latté atd atd a z french pressu se dělá (co jsem viděla pár tutorial videí) klasický turek s tím,že káva se sítem oddělí.

Btw mě to Nescaffé stejně přišlo hnusně hořký a kupovat ty všemožný kapsle a kapslové kávovary,člověk netuší co v tom je a jak dlouho tam je,takže si to namelu sama a vím přesně co piju. Navíc se to vyplatí i co se pěnez týče

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na espresso potrebuješ espresso kávovar, pretože sa pripravuje pod veľkým tlakom...
Ale káva z french pressu je takisto dobrá, ale je to proste iny spôsob prípravy (takisto ak mám chuť tak si ju miešam s mliekom, sirupmi, v lete s ľadom a kúskami pomaranča a pod. Ak nemáš kávovar, ktorý umožňuje aj šľahanie mliečnej peny, tak sa dá pripraviť peničom mlieka http://penice-mleka.heureka.cz/clatronic-ms-3089/)

Starbucksovu kávu mám celkom rada, myslím že u nich nešliapneš vedľa, takže by som vyberala podľa chuti... Ináč veľmi dobrú kávu má http://www.doubleshot.cz/

Kávu je najlepšie mlieť tesne pred prípravou, ak tvoj mlynček dovoľuje nastavenie hrubosti, tak na french nastaviť na najhrubšiu možnú...

arrow
profile_image
SunnyBall
od 17. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přečti si toto

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na karotenka: a dá se udělat nějaká variace na cafe latté právě ikdyž používám french press? Třeba že dám víc kávy na míň vody a ten základ pak zaleju mlékem a mléčnou pěknou?

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na whatsername: jasné, nie je dôvod prečo by to nešlo...

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na karotenka: tak fajn,zítra půjdu na nákup a uvidím co vytvořím a jak to bude chutnat. Jen hlavně jsem zvedavá na umletí,máme doma mlýnek elektrický,ale je na páčku,takže se nic nenastavuje,jen mele když se páčka stlačí dolů,takže to budu muset vychytat nějak

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na whatsername: Jo to vychytáš Ja som mala na začiatku len mlynček ručný, kde sa točilo skrutkou a to nastavilo hrubosť, takze to bolo ešte zábavnejšie

Ono to namletie nemôže byť ani príliš na hrubo, pretože sa potom káva nevylúhuje poriadne, a je slabá... Ak je to príliš najemno, tak to veľmi na škodu nie je, akurát na spodku hrnčeka zostane trochu usadenej kávy...

Ináč mám túto knihu http://knihy.abz.cz/prodej/kniha-o-kave-pruvodce-s vetem-kavy-s-recepty-na-jejich-pripravu , sú tam recepty na rôzne nápoje z kávy, a u väčšiny je napísané, že potrebuješ espresso, alebo inak pripravenú kávu, takže i s french pressom sa dá rôzne čarovať

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na karotenka: no já bych snad i ten elektrický vyměnila za ruční když koukám na video . Ale asi spíš jemněji než nějak nahrubo,protože radši aby se to nepřecedilo všechno a něco přes to síto prošlo než nevýrazná káva. A děkuju za typ s tou knížkou,člověk by ani neřekl co všechno se dá udělat s kávou když se to dělá pořádně a kvalitně

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na whatsername: Jj, lepšie je jemnejšie, ono toho zas neprejde toľko, aby z toho bola nejaká tragédia, však uvidíš sama...
Inak priamo od personálu zo starbucks mám zaujímavý tip na leto, že sa práve káva z french pressu naleje do konvice s laďom a cistrusmi (slečna doporučovala myslím kombináciu keňa + pomeranče alebo etiópia + limety), dosť ma prekvapilo, že takáto kombinácia je osviežujúca, a aj chutná
Takže fakt je kopec možností čo s kávou...

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na karotenka: já jsem teď právě projížděla veškerou nabídku káv co Starbucks nabízí a mám asi 6 favoritů a nejvíc zajímavě zní Dark Verona (slibuje čokoládovou chuť) nebo Medium breakfast blend. I Kenyu jsme si poznamenala právě na ice coffee,takže děkuju za tip,v létě určitě vyzkouším

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Verona je fajn, ten breakfast som nemala, v starbuckse bezkonkurečne najlepšia bola Bali, ale to bola nejaká limitka takže stále dúfam, že sa tam ešte objaví , ešte mi od nich chutí pike place roast a guatemala...
Ale človek musí skúšať, ja som po tom, čo som prestala piť instantú kávu,uverila tomu, že naozaj každá káva chutí ináč... Dokonca aj ta istá káva pripravená vo french presse, alebo iným spôsom chutí inak... takže to chce skúšať a objavovať svojich favoritov

arrow
profile_image
whatsername
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na karotenka: pike place roast jsem si taky poznačila! Je z čeho vybírat a doufám,že ji budou mít hned v první kavárně,zase se mi nechce lítat po celé Praze. Asi začnu tou Veronou,mě láká nejvíce a uvidím pak dál . Jsem zvědavá na ten cílený požitek z kávy jak všichni labužníci zmiňují .

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené