Ahoj holky, budu poprvé v životě dělat svíčkovou na smetaně, ale jsem zmatená, kterou koupit smetanu, v některých receptech je napsaná zakysaná smetana, v jiných jenom obyč smetana 12% tuku, pak v dalších smetana ke šlehání 33% tuku. Kterou používáte Vy? Dělám jí pro přítele a nechci to pokazit

arrow
profile_image
dianne99
od 9. 11. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahoj...do svíčkové dávám smetanu na vaření akdyž je omáčka hotová tak tamkapnu pár kapek citronu

Cituji Gadruna: pak v dalších smetana ke šlehání 33% tuku.

přesně tuhle

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Gadruna: smetana ke šlehání

Taky dávám tuhle,je daleko hustší než klasická na vaření co má 12%.Děláš mi chutě...

Díky holky, tý smetany 33% sem se přesně bála budu to maso spikovat slaninou, a zeleninu opekat na zbytku slaniny, takže už tak to bude tučný jak blázen a eště ta nejtučnější smetana na vrch, ale je fakt, že ta na vaření je mnohem řidší, takže bych nakonec musela víc zahušťovat moukou. Zakysaná smetana se dá koupit i 10% tuku a je přitom nejhustší ze všech zmiňovaných, ale s tou to asi moc lidí neděla i když v receptech je taky často.

Gadruna
Svíčková je prostě kalorická a vyžaduje smetanu 33%.
To ostatní není smetana,ale jakési náhražky,které do kvalitní omáčky nepatří.
Zahušťovat moukou nemusíš,pokud rozmixuješ zeleninu.

arrow
profile_image
dianne99
od 9. 11. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neřeš 10% tuku, vždyt jsme na světě jednou.....pokud dáš zakysanou bude to mít asi kyselejší chut, svíčková klasika je spíše jemnější a sladší

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Gadruna: takže už tak to bude tučný jak blázen

To už máš jedno,hlavně když to bude dobrý

Cituji Gadruna: takže bych nakonec musela víc zahušťovat moukou.

Já vůbec nezahušťuju,dávám kopec zeleniny,která když se pak rozmixuje,zahustí to až až.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji dianne99: svíčková klasika je spíše jemnější a sladší

Přesně tak.Babička mýho bývalýho do ní dávala karamel a bylo to úúúža!

arrow
profile_image
milow33
od 8. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

sladím zásadně karamelem, to by nebylo ono

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já dávám taky 33% smetanu , nemusí se tam lejt celá jen na zjemnění

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Gadruna
Se zakysanou smetanou opatrně, některé značky vypadají v kelímku hustě, ale v horké omáčce hodně zřídnou. A některé nemají v teplých pokrmech ani moc dobrou chuť ...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Maika: některé nemají v teplých pokrmech ani moc dobrou chuť ...

Právě jednou jsem dělala nějakou omáčku a dala tam zakysanou smetanu a nějak mi to nechutnalo.Takže do svíčkové dávám 12% smetanu.

arrow
Neprodává v Bazaru

Já dávám taky 12%, do všech omáček, s tou 33% už mi to nechutná. Ale asi je to o zvyku.

Tak já dávám 12% ale když jí chci udělat opravdu super tak dám tu 33% je to fakt poznat, zrovna o víkendu jí budu dělat Zakysanou do svíčkový nedávám, tu zas dávám do koprovky nebo znojemský

No a s tím karamelem to slyším poprvé, ale může to být fakt dobrý

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené