arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj ženy, vy z vás, které připravujete tabouleh, jaký máte recept? A který je ten "pravý" tabouleh? Někdo dává kuskus, někdo bulgur (ten dávám já), spoustu petrželky a dál? Zelenina, bez, všude čtu něco jiného (dělám se zeleninou). Předem děkuju.

arrow
profile_image
M_martina mojeid
od 19. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahojky,
řekla bych, že "správný" neexistuje
dávám hlavně mátu a zakápnu citronem. Když mám, tak sušená rajčata na malé kousky, zeleninu... a raději mám taky bulgur

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tabouleh je Arabský, já dělám Turecký Kisir, který je skoro to samé
Recept:
2 cups of fıne bulgur
2 cups of hot water
1 tbsp tomato paste
1 tbsp pepper paste (preferably hot)
1/2 cup olive oil
1/2 bunch green onions, finely chopped
1 small onion, cut in thin half rounds
1 bunch flat leaf parsley, finely chopped
1 cucumber, finely chopped
juice of 1 or 1/2 lemon (you have to taste and add less or more lemon juice)
2 tsp red pepper flakes
1 tsp ground black pepper
1 tsp mint flakes
1 tsp cumin
romain lettuce leaves
tomatoes

Postup:
Put tomato and pepper paste in a big bowl and melt them with boiling hot water. Add bulgur and 1 tsp salt into this mix. Stir once. Cover with a thick kitchen towel and let it soak the water for 10 minutes.
-Cut the onion in half first, then into very thin half-moon shapes. In a little bowl, knead onion with 1 tsp salt. Rinse salt and squeeze excessive water.
-Fluff bulgur with a fork. Add pepper flakes, ground pepper, cumin, mint flakes, oil, , lemon juice, and kneaded onion. Mix well. At this point taste to see if it needs more lemon juice. Kısır should be a little bit sour.
-Add spring onions, cucumber, and parsley. Mix well.
-Kısır is served and eaten with lettuce leaves and tomatoes. We don't add tomatoes to kısır, because tomatoes make it mushy. So kısır is usually served on a lettuce bed (you can wrap some kısır in a lettuce leaf and eat like that) with slices of tomato on the side.

Jinak, používám jemný bulgur, tuším, že je to nějaký loupaný. Nemusí se vařit, postup je jako u kus kusu .Nevím jak je to s tím bulgurem, který se prodává u nás.Jestli by taky stačilo jen naboptnat..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

jinak přidávám ještě fotku toho mého)
Akorát jsem neměla jarní cibulku, dala jsem obyč.. tak je to "málo zelené"

kisir.jpg

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na M_martina:
Aha, tak mátu nedávám, dobrý tip, zkusím
Reaguji na Zdenis:
Můj recept je hodně podobný, i na talíři (a taky tam máš tu mátu). Já používám klasický bulgur, hrubší, vařím i déle než je v návodu, cca 20-25 min. Je to spíš jak kroupy.

Každopádně holky díky za reakce, do příštího zase přidám něco navíc. Pokaždé stejně vyrobím novou variantu Ono asi vážně není žádný "pravý" tabouleh.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Ivčáááá: Ono asi vážně není žádný "pravý" tabouleh.

tak tak záleží i hodně na regionu, každý si tam přidá podle svého

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené