arrow
profile_image
Soniik
od 9. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Tiakia:
Uznávám, ale prostě si na jídlo celkově nepotrpím, nejsem žádný gurmán, odjakživa

arrow
profile_image
Ivčáááá
od 18. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Hey Ju: kde se vubec vzalo to,ze se musi jist teple jidlo?

Přesně. Já taky nejím denně teplé jídlo a myslím, že to opravdu nevadí. Důležitější je co jíme, než zda je to vařené či syrové.

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

no já bez polévky ani ránu, dva dny v týdnu chodím domů až kolem 22:00 hodiny a bez teplého jídla bych to asi nedala, ale od mala jsem na něj zvyklá a právě si o nedovedu alespoň bez té polévky představit, v práci mám tak 3x týdně své a zbytek v restauraci menu, a večerře skoro vždy teplé

Cituji Ivčáááá: než zda je to vařené či syrové

Myslím, že pokud se jedná jenom o syrovou stravu, něco ve stylu nějakého sendviče, salátu, a podobně, tak to asi nebude žádná hitparáda. Pokud si ale dáš třeba rizoto, kuskus, salát s masem (nebo jinou bílkovinou), nebo třeba i guláš, na studeno, tak by to mělo být lepší (ovšem pro mě osobně naprostá hrůza, když vařené, tak horké).

Nějakou přechodnou dobu, proč ne, ale myslím, že lidské zažívání už je tak zprzněné, že syrová strava může dělat při trávení problém.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: to je životospráva

Ženské, to je tak těžké si udělat alespoň zeleninovou polévku? Nakrájet cibuli, osmahnout v kastrůlku, mezitím nakrájet nějakou zeleninu, společně osmahnout, zalít vodou a chvilku povařit s kostičkou kvalitního bujonu, do toho třeba hrst luštěnin na zahuštění a je to - příprava trvá deset minut a pak se to dalších patnáct vaří samo.
Vždyť je tolik možností, jak si za čtvrt hodinky připravit kvalitní teplé jídlo...

Od doby, co si nemůžu ohřívat oběd v práci (nosím krabičky s běžným jídlem, ne jen saláty, ale i maso s přílohou a podobně) si automaticky dělám teplou večeři a to dietní - zmíněné polévky nebo různé mixované zeleninové krémy, dušenou zeleninu s bílkovinou (kvalitní šunka, sýr), míchaná vajíčka, a jednou za čas celozrnné rohlíky zapečené se sýrem a zeleninovou oblohou... Tělo si o to říká samo a jsou to všechno rychlé a levné varianty, rozhodně bych neriskovala zničené zažívání jen kvůli tomu, že se mi nechce a omlouvala to stylem "a kdo to jako vymyslel"

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Red_fire: Ženské, to je tak těžké si udělat alespoň zeleninovou polévku?

Nemůžu mluvit za ostatní, ale mně oprabdu teplé jídlo nevyhovuje.
Příteli vařím, ale mně prostě víc vyhovuje vše nevařené (samozřehmě třeba s výjimkou luštěnin a ryb)

Cituji Red_fire: neriskovala zničené zažívání

to jako když si dáš vejce vařená, místo míchaných, a zeleninu syrovou místo dušené, tak si zničíš zažívání?
jde o skladbu jídla, ne o teplotu, ne?
třeba celozrnné špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem jsou v podstatě to samé jako celozrnný chleba s rajčaty a sýrem.
konkrétně toto

Cituji Red_fire: dušenou zeleninu s bílkovinou (kvalitní šunka, sýr), míchaná vajíčka, a jednou za čas celozrnné rohlíky zapečené se sýrem a zeleninovou oblohou.

pro mě není "opravdové" jídlo.
pod pojmem teplé jídlo si představím maso + přílohu, různá rizota, těstovinové a kuskusové směsi, luštěniny, zapečené brambory s něčím....zapečené rohlíky a míchaná vejce fakt ne.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lisboa: třeba celozrnné špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem jsou v podstatě to samé jako celozrnný chleba s rajčaty a sýrem.

a děti mají reflex hladu na "mlasknutí víčka" u skleniček Hip nebo Hami neb jejich matky mají stejný názor jako většina tady a přece nebudou vařit když lupen salátu a nějaký kuskus je taky jídlo.

Cituji Tiakia: nějaký kuskus je taky jídlo.

budeš se divit, ale je.
stejně jako třeba brambory, pečivo, rýže. je to druh těstoviny. zrovna jako kolínka, vrtulky, mašličky..víš?
o nahrazování jídla lupenem zeleně ani o výživě batolat tu nebyla řeč.
jen jsem se podivovala nad tím, že někdo, kdo se pohoršuje nad absencí teplého jídla v jídelníčku zakldatelky, považuje míchaná vejce a zapečený rohlík za "kvalitní teplé" jídlo.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Jully: Nemůžu mluvit za ostatní, ale mně oprabdu teplé jídlo nevyhovuje.
Příteli vařím, ale mně prostě víc vyhovuje vše nevařené (samozřehmě třeba s výjimkou luštěnin a ryb)

Jully, to beru - odpozorovala sis to na sobě, v podstatě je to u tebe jakési "vitariánství" a nemyslím si, že by se u tebe pod tím studeným jídlem skrývaly nekvalitní potraviny. Ale holky to evidentně tak zmáknuté nemají...

Cituji Tineski: Myslím, že pokud se jedná jenom o syrovou stravu, něco ve stylu nějakého sendviče, salátu, a podobně, tak to asi nebude žádná hitparáda.

Cituji Lisboa: jde o skladbu jídla, ne o teplotu, ne?

Nemyslím si, dle mého jde i o tu teplotu.

Cituji Lisboa: to jako když si dáš vejce vařená, místo míchaných

I ta míchaná vajíčka jsou tepelně zpracovaná, špatný příklad.

Cituji Lisboa: Cituji Red_fire: dušenou zeleninu s bílkovinou (kvalitní šunka, sýr), míchaná vajíčka, a jednou za čas celozrnné rohlíky zapečené se sýrem a zeleninovou oblohou.
pro mě není "opravdové" jídlo.
pod pojmem teplé jídlo si představím maso + přílohu, různá rizota, těstovinové a kuskusové směsi, luštěniny, zapečené brambory s něčím....zapečené rohlíky a míchaná vejce fakt ne

Cituji Lisboa: jen jsem se podivovala nad tím, že někdo, kdo se pohoršuje nad absencí teplého jídla v jídelníčku zakldatelky, považuje míchaná vejce a zapečený rohlík za "kvalitní teplé" jídlo.

Já sama "opravdová" jídla k obědu mívám. Kočko, myslíš, že bys slečinky přesvědčila, ať si večer dělají rizoto, špagety, fazole a podobně...? Asi ne, že, když to nedělají už teď, takže jsem vyjmenovala jídla rychlá a nízkokalorická (protože "špagety mají hodně saharidů a ty se večer jíst nesmí"). Mimochodem zeleninová polévka s hrstí luštěnin kvalitním jídlem je a ten zbytek je pořád lepší než cokoliv "zase studeného", je to jakýsi kompromis.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lisboa: jen jsem se podivovala nad tím, že někdo, kdo se pohoršuje nad absencí teplého jídla v jídelníčku zakldatelky, považuje míchaná vejce a zapečený rohlík za "kvalitní teplé" jídlo.

Jde o rychlou večeři kdy oběd je kvalitně poskládaný a celkově jídelníček promyšlený.To pak míchaná vejce nejsou žádná tragedie.

Ale je tady dost slečen,které raději nebudou snad ani jíst než aby si stouply ke sporáku a něco uvařily.Tím nemyslím kuskus zalitý horkou vodou nebo těstoviny s tuňákem z konzervy.Myslím opravdu jídlo typu maso + omáčka + polévka + moučník například.Normálně uvařit některé slečny berou jako útok na vlastní osobu a jejich budoucí děti budou asi živé na dětských hotových jídlech z marketů.Protože si neumím představit jak žena,která nic nejí najednou začne vařit když x let má argument "no je jedno co člověk jí".

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: když x let má argument "no je jedno co člověk jí".

nevšimla jsem si, že by tu někdo říkal něco takového, padají tu reakce ve smyslu, že je jedno, zda je to teplé nebo studené, nebo případně, že někomu studená strava vyhovuje více než teplá (ne z lenosti, ale protože na ni organismus lépe reaguje).

Cituji Tiakia: Ale je tady dost slečen,které raději nebudou snad ani jíst než aby si stouply ke sporáku a něco uvařily

tohle jsem taky nezaznamenala

Jako všechno, tak i tohle prochází určitými vlnami - jednu dobu se doporučuje jíst teplá jídla co nejčastěji, pak se zase argumentuje, že lidské tělo je nastaveno na studenou potravu a teplá mu škodí. Například řada odborníků přes onkologii se hodně kloní spíš ke studené stravě.
Myslím, že není možné jednoznačně tvrdit, že je zdravé jíst alespoň jedno teplé jídlo denně apod. Ano, je to středoevropský návyk, ale to neznamená, že je to návyk zdraví prospěšný.
Takže bych opravdu nechala na rozhodnutí každého, co a v jaké úpravě bude jíst (samozřejmě nejlépe poté, co si vyzkouší obě varianty a zjistí, na co jeho tělo reaguje lépe).

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Jully: že je jedno, zda je to teplé nebo studené

když já si představím studenou svíčkovou a k ní studené knedlíky,uznáváš,že to je celkem nejedlé?Nebo takový pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem taky asi nic moc studené.
Jsem Češka jak poleno a jídlo pro mě znamená uvařené hezky české,neošizené,kalorické a pro mnohé uživatelky tady zřejmě nepoživatelné,no tak nevím kdo má zkažený žaludek a zažívání.

Cituji Red_fire: I ta míchaná vajíčka jsou tepelně zpracovaná, špatný příklad.

jo jo, já to myslela tak, že vařená vejce jíš studená
každopádně

Cituji Red_fire: Nemyslím si, dle mého jde i o tu teplotu.

mně by fakt zajímalo, jak to je...mně zažene hlad teplé jídlo podstatně líp, než studené.
teplé jídlo mívám už i k snídani, nejčastěji vejce, ale jsem schopná jíst ráno i špenát, polévku, rizoto...
otázka je, jestli jde jenom o můj osobní dobrý pocit, nebo jestli to tělu doopravdy prospívá...ale o tom tak nějak pochybuju

Cituji Tiakia: to je životospráva

Cituji Tiakia: Nebo takový pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem taky asi nic moc studené.
Jsem Češka jak poleno a jídlo pro mě znamená uvařené hezky české,neošizené,kalorické


dobrý, no

arrow
profile_image
panberka
od 18. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lisboa:

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené